ātrais zēns ([info]atraiszens2003) rakstīja,
@ 2019-02-12 20:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Reliģija
Svētdien biju uz dievkalpojumu ar tēvu un brāli. Novērojums: pēc tam jutos pacilāts un enerģisks, protams, jā, reliģiskais rituāls utt., fedora tipperi var nekomentēt, bet šis rituāls man sagādāja kaut kādu prieku, kas nebija tiešs. Žēl, ka baznīca (it īpaši viena patiesā- katoļu) nav aktuāla.
Es jūtos nedaudz dkaudīgi par to, ka es nedzīvoju tādu dzīvi, kā mana klasesbiedrene E., kura uzreiz pēc izlaiduma saprecējās ar džeku no savas draudzes, plāno taisīt ģimeni, nedzer utt., viss tādēļ, ka viņai primārais ir sava reliģija. Viņa gan starp adventistiem.
Es tādā ziņā jūtos kā sabiedrības pabira- katru otro dienu čē, it kā mācos, pat neslikti, bet es no dzīves negūsti tādu piepildījumu.
Neesmu laimīgs.
Paldies, sīrupiņ,
D.

P.S. derīgi piebilst, ka esmu uzaudzis un dzīvoju katoļu ģimenē.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2019-02-12 21:23 (saite)
Jā, man pedējā laikā līdīga skaudība. My faith is weak vai vismaz es neprastu praktizēt. Plus pārāk daudz pārintelektualizēts hubris. Tāpēc pirms kādiem gadiem iepatikās fragmenti no pereniālistu (pamatā Šuona) domas. Bet tas vairāk varētu kalpot kā tramplīns uz reliģiozitāti, nevis kā vērtība par sevi.

(Atbildēt uz šo)


[info]26april2007
2019-02-12 21:40 (saite)
aadams teica ka e polubasu sapreceejaas asap lai var nodrāzties

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]atraiszens2003
2019-02-12 22:10 (saite)
Un pareizi ir

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2019-02-13 00:51 (saite)
Reliģiskie pārdzīvos šo laiku.

(Atbildēt uz šo)


[info]malvine_truse
2019-02-15 10:34 (saite)
Yo, reliģiski metafiziskais aspekts (vismaz manā dzīvē) deva reālu būstu, kā vesela bloķēta ikdienas dimensija. iesaku pamēģināt kaut ko, kaut kādas modernās meditācijas vai kaut ko tādu, lai varētu fleksēt šo domāšanas aspektu, es domāju ar to varētu panākt līdzīgu efektu kā pēc dievkalpojuma. tur pat nav nepieciešama ticība metafiziskajam, man šķiet tas ir tīri cilvēka apziņas moments, kas katram kaut kādā ziņā ir nepieciešams, lai vienkāršāk dīlotu ar naptveramo.

fellow katolis šeit! :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]atraiszens2003
2019-02-15 15:19 (saite)
Jā, es pieļauju, ka meditācijā (ja protams to veic saskaņā ar kaut kādu rituālu, un ar rituālu es nedomāju obligāti reliģisku) var sniegt līdzīgu sensāciju. Vēl es iedomājos par citām nodarbēm, pēc kurām man mēdz būt līdzīga sajūta. Prātā nāca divas lietas - kultūras pasākumi (bet ne tādi, kuros sadzeros freedrinkus un kko tusēju), nu, piemēram, aiziet uz teātri vai operu, kur tu 2h+ klusē un uztver kaut ko, tas nedaudz, man šķiet, izvelk no tā ikdienišķā. Otra lieta ir sports, ar to domāju komandu sporta veidus vai vismaz tādus, kuros ir izteikta kopības sajūta, tur lkm var vilk kaut kādu līdzību ar reliģiskiem rituāliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]malvine_truse
2019-02-15 18:56 (saite)
tieši tā. svarīgs moments, man liekas, ir izjust kaut ko tādu daudz maz regulāri

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snauts
2019-02-15 12:45 (saite)
Aizgāju palūrēt, kas ir fedora tipperis, tas mani aizveda uz jaunu terminu angstheist, smaidīju lasīdams, cik ļoti tas man atgādina kādu cibiņu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-02-16 10:12 (saite)
heh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2019-02-18 20:17 (saite)
Kad pirms gada lieldienās ar vecmāmiņu biju baznīcā un arī sajutos labi, es to sev skaidroju ar to, ka beidzot darīju kaut ko ne sev (nesavtīgi?). Zinu, ka tas varbūt no malas izklausās pārāk kruti un ka nesavtīgi ķipa nav iespējams, bet tieši tā es tobrīd jutos. Ka to man toch nevajag, bet tāpat aiziešu. Nedomāju, ka es kaut ko no tā dievkalpojuma dabūšu. Ziedoju savu laiciņu un dabūju pretī labu jušku

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?