zamza ([info]arc) rakstīja,
@ 2011-02-23 18:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:es skrienu

darbu dēļ kādu nedēļu skriešanu biju izlaidis. tad nu šodien atkal "garais" skrējiens (23km + 2km iesildīšanās), jūs pat iedomāties nevarat, cik gan daudz reālā laika tas aizņem, jo sevišķi, ja iepriekšējā naktī čābīgi gulēts (ap 3h):
- nopērkam dzeramo un kkādus skrienamsnackus blakus ķīniešos (15min)
- iesildīšanās skrējiens + daži iesildīšanās vingrinājumi (~30min)
- pats skrējiens (~2h)
- staipīšanās + lēna un mokoša* vilkšanās mājās (~30min)
- ledus ceļiem + duša + pudele alus atiešanai (~1h)
- nu un mazgulētā nakts + sūrais skrējiens + alutiņš dara savu ==> siesta (2.5h)

itogo: gandrīz 7 stundas, visa diena vējā.

* lietus dēļ mani no parka izmeta pēc pirmajiem 8km, tādēļ atlikušos 15km noskrēju pa asfaltu un plāksnītēm Puertomadero (šādā ātrumā tik daudz pa šādu virsmu - pirmo reizi). uzreiz pēc un vēl kādas 2h pēc skrējiena šķita, ka kāju muskuļi par to nežēlīgi atriebsies, neskatoties uz nekādu staipīšanos un muskuļu pseidomasāžu. tagad pēc 2h nosnaušanās ir labāk. rīt redzēsim kā būs bijis patiesībā...

no otras puses, prieks ta kāds! pirmo reizi [info]observer-a slavenie endorfīni iesita pa smadzenēm jau pie trešā kilometra (kā nekā nedēļu nebija skriets un bija foršs vēss [+22] laiciņš ar smidzīgu lietutiņu, ideāli!). nu un tad posms pēc 15.km vienkārši pagāja kaifā - tu skrien un tev šķiet, ka tu pakāpeniski saplūsti ar pelēkajām debesīm un debesskrāpjiem tālumā... tu skrien, un šķiet, ka fiziski nav nekā neiespējama - pulss zem kontroles visu skrējiena laiku, ātrums - kā 8-10km skrējienā pirms diviem mēnešiem, organisma fizioloģija lieliski apmānīta ar puslitrīgo Gatorade un diviem knipucītīgajiem uzkožņiem + vēl tu skrien un 2h stundu laikā saliec sev galvā pa plauktiņiem visu bezjēdzīgo lielpilsētas vecpuiša dzīves bardaku...

ja atceros savu skriešanas evolūciju, šodienas aktivitātes šķiet vienkārši pārsteidzošas, ne tik daudz fiziski [kaut gan arī] kā psiholoģiski:


kopsavilkumā: es skrēju, es skrienu, es skriešu. tiekamies Ljā V-pils pusmaratonā jūnijā!


distance: 23.04km | laiks: 2:05h | pace: 5:25 min/km | ātrums: 11.06 km/h | avg.bpm: 167 | klimats: +22, smidzina


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2011-02-24 01:13 (saite)
akk, es nevaru skatīties uz šitādām bildēm, jo man ir nenokārtoti rēķini ar reserva ecologica :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]arc
2011-02-24 01:24 (saite)
es pieļauju, ka šī pikča, dēļ tajā redzmajiem aksesuāriem, tevi iedvesmos vēl vairāk :P

https://lh3.googleusercontent.com/_6OhVA7NnpC0/TWWWrLthRzI/AAAAAAAAHBU/Pzy9ciJnHYA/s800/IMG_0567.JPG

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2011-02-24 01:27 (saite)
bicicletas naranjas!

:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sissy
2011-02-24 01:13 (saite)
Tava skriešanas evolūcija ir ļoti iedvesmojoša. :) Man gan svaru pagaidām nav vajadzības nomest, tomēr jau labu laiku jūtu, ka, sēžot ikdienā pie datora, ķermenis sāk kaukt pēc kaut kā aktīvāka. Šobrīd atrodos stadijā, kādā biji pirms divarpus gadiem. Pēdējā vasarā devos savā debijas skrējienā (ko gan par tādu grūti nosaukt - http://klab.lv/users/sissy/5428.html), taču objektīvu iemeslu dēļ plāni atlikās uz nākamo gadu. Tak Tavi skriešanas stāsti ir visai iedvesmojoši. Nja. Gaidu, kad nokusīs sniegs & atkal varēšu sākt sevi mocīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]arc
2011-02-24 16:43 (saite)
lūk, atslēgvārds ir ka nevajag sevi mocīt. skriet / ātri iet vajag sākt pakāpeniski, vienmēr pirms tam vajag iesildīties un vienmēr vajag pēc tam muskuļus izstaipīt, citādi tiešām mocības vien sanāk.

un kko nedaudz kustēties sākt jau var arī pa sporta zāli, vismaz es sāku tieši tā. no otras puses, tas nav ne salīdzināms ar skriešanu brīvdabā. tagad šeit, šajos platuma grādos, mani ar cirvi sporta zālē iekšā vairs nedabūs ("auksts" šeit ziemā būs ar +5 / +10).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]qgmr101
2011-02-26 09:13 (saite)
Thumbs up! :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?