antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-10-14 18:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kārtējo reizi uzvar naids
Nedēļu atpakaļ, pēc Hamas atbaidošā uzbrukuma Izraēlai, es nekādi nevarēju saprast, kāda šādam uzbrukumam varēt būt loģika. Vai pēc tā vēl kāds spēs tīru sirdsapziņu atbalstīt palestīņus, vai ko pārmest Izraēlai?

Diemžēl, šodien skatoties uz Izraēlas armijas rīcību, man atbilde šķiet acīmredzama. Lasīju, ka uz šodienu jau ir nogalināti vismaz 2200 palestīņu civiliedzīvotāju, tai skaitā 400 bērnu. Salīdzinājumam, Izraēla apgalvo, ka ir nogalinājusi 230 Hamas kaujinieku - dievs vien zina, cik no tiem ir reālu kaujinieku, bet cik vienkārši jaunu puišu, kas trāpījušies pa rokai. Skaidrs arī, kāpēc - atšķirībā no Gazas civiliedzīvotājiem, kaujiniekiem reāli ir pieejami ieroči, tuneļi, transports un komunikācijas. Atšķirībā no civiliedzīvotājiem, tiem ir reāla iespēja pārvietoties uz "drošajām zonām" dienvidos.

Tāpēc man šķiet acīmredzami, ka patreizējā bombardēšana un plānotais iebrukums nekādus "drošības mērķus" neīstenos - tā ir vienkārši naidpilnas asinskāres remdināšana, atriebības ilūzija. Tā arī nav aci pret aci, zobu pret zobu, bet gan pilnīgi nesamērīga un sadistiska - Izraēla droši vien neapstāsies, kamēr par katru nogalināto ebreju bērnu, netiks nogalināti vismaz desmit palestīņu bērni, par katru ebreju sievieti vismaz desmit palestīņu sievietes.

Un tā Hamas būs ieguvis, ko gribējis - pasaule kārtējo reizi ar šausmām dabūs noskatīties Izraēlas zvērībās, tikmēr Gazā nogalinātajiem paliks tūkstošiem brāļu, vīru un tēvu, kam dzīvē nebūs atlicis nekas cits kā vēlme atriebties. Izprovocēt šādu neproporcionālu atbildi droši vien arī bija galvenais mērķis no sākta gala.

💔


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]covid_19
2023-10-14 18:58 (saite)
sakām papdies 64 gadā arābu valstu lēmumam, kas tos sūdus pie sevis nelaida ..tagad cik paaudzes sadzimušas, kas dzīvo reālā izolācijā

sakām pldies hamas, kas dod norādījumus nepamest savas dzīvesvietas

sakām paši to pelnījuši, jo kas ir hamas - tie paši melnpakaļas no palestīnas

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]covid_19
2023-10-14 18:59 (saite)
skaidrs, ka vislabākais risinājums ir arābam pa pakaļu un škic prom

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]covid_19
2023-10-14 19:14 (saite)
un sakām paldies arābu līgai un ēģiptei, kas ne1 no gazas pie sevis nelaiž .... nevienu


ne1 tie palestīņu sūdi nav vajadzīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-10-14 19:29 (saite)
(((Jūs))), sūdi, mums arī neesat vajadzīgi. Pisiet ka kopā ar dvieļgalvām nah. Viens otru pelnījuši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]covid_19
2023-10-14 19:31 (saite)
ierunājās atejas caurums? ko tā? noilgojies? noraujam ūdeni ...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-10-14 19:49 (saite)
Ekskrements tiecas projicēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]covid_19
2023-10-14 20:06 (saite)
tu vēl peldi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2023-10-14 20:49 (saite)
jūs abi arī "viens otru pelnījuši" :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brookings
2023-10-14 20:04 (saite)
+

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2023-10-14 20:14 (saite)
OK, kāds būtu tavs plāns?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-10-14 21:03 (saite)
Kā būtu izmantot šo momentu, lai iegūtu atbalstītājus arābu pasaulē? Lai atbruņotu (morālā ziņā) Hamas atbalstītājus Eiropā un ASV?

Kāpēc lai nevarētu vienkārši iznīcināt atlikušās aktīvās raķešu palaišanas sistēmas ar droniem un augstas precizitātes raķešu sistemām, lai nodrošinātu drošību?

Kāpēc nepieprasīt tām valstīm, kas vēl slēpj Hamas līderus, tos izdot pamatojoties ar šo? Kāpēc nelietot mossad, lai iefiltrētos un iznīcinātu reālos Hamas līderus?

Noteikti esi pēdējās dienās lasījis, ka atbalstīt Hamas bija Likud partijas neoficiālā politika vismaz 15 gadus? Nez vai Netanjahu tagad priecājas, cik labi viņam izdodas "skaldīt un valdīt" Palestīnas valsts projektu atbalstot Hamas? https://archive.ph/APxHn

Tāpēc saku - patreizējā vardarbība ir tikai acu aizmālēšana un "stiprās rokas" pozēšana, nevis kaut kas reāli produktīvs. Gan Likud, gan Hamas šeit abi spēlē nāves pusē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-10-14 21:10 (saite)
Nekas no šī man neizskatās reāli, jo būtībā tas viss jau tika darīts, bet vērā ņemamu rezultātu nebija.

Tas ir tādā pašā līmenī kā sarīkot miera koncertu pie Palestīnas robežas un turpināt pakļaut savu valsti iznīcībai.

Izraēlai ir slikts PR, bet kā jau watts norādīja, viņiem PR neinteresē. Viņi reāli domā par savas valsts esamības saglabāšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-14 21:16 (saite)
Kādas problēmas es tur saredzu:

1)Blīva apbūve, ienaidnieks slēpjas tajām hamas objekti ir civilajās celtnēs
2)Raķešu palaišanas iekārtas ir mobilas, vienkāršas

Nu un vispār neskatoties uz agrākajām kļūdām tagad, cik es saprotu ir pieņemts lēmums iznīcināt hamas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]covid_19
2023-10-14 22:15 (saite)
nēnu, patiešām svētā vientiesība slēpjas infirnācihas trūkumā, jau 1964 gadā arābu līga nolēma ne1 palestīnieti pie sevis nelaist - lai viņi dzīvo tur, naudu dosim, bet ne iebraukšanu pie sevis, ēģipte savu robežu aizvērusi, cilvēki drūzmējas, iet nav kur

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-14 20:57 (saite)
Problēma ir tāda, ka tev nav neviena cita reāla plāna, kā pasargāt Izraēlu.

Festivāla rīkošana, lai veicinātu mieru starp šīm abām tautām kļuva par asinspirti. Tā tikai vēl vairāk pavairoja naidu un upurus.

Jebkurš cits mazāk vardarbīgs paņēmiens (vēlēšanas, žoga izbūvēšana utt.) ir mēģināts un tas neko nav atrisinājis.

Ja tu nebaidies analizēt šo līdz galam, tad ieraudzīsi, ka risinājums ir tikai viens – Izraēlai ir jāpazūd no kartes šajā vietā. Tas, protams, nenotiks, jo Izraēla ir pietiekami spēcīga, lai nepieļautu atkārtotu holokaustu.

Protams, ir žēl Palestīniešu bērnu, tikai es nedomāju, ka ir pareizi šoreiz par to signalizēt. Signalizē tie, kas ir satraukti par to, ka apkārtējie varēti uzskatīt, ka viņi nav pietiekami līdzjūtīgi. Tie, kas ir pārliecināti par savu līdzjūtību, neuzskata par vajadzīgu signalizēt, kad ir jāmeklē mazākais ļaunums.

Cik cilvēku nomirst Āfrikā – no bada, no savstarpējas vardarbības utt.? Nevienam no šiem signalizētājiem par to nav nekādas daļas. Turklāt šīs nāves ir pilnīgi bezjēdzīgas. Atšķirībā no šī gadījuma, kurā Izraēla ir augsti attīstīta valsts, kas spēj dot lielu progresu zinātnē un sabiedrībā.

Jā, mums ir jāvērtē cilvēki pēc viņu sasniegumiem. Tajā nav nekā kontroversiāla. Citādi aizies līdz tādam absurdam, kāds bija pandēmijas laikā, kad bērniem laupīja iespēju apmeklēt skolu, sabojājot visas viņa dzīves izredzes, lai paglābtu kādu vecu un slimu tanti no priekšlaicīgas nāves.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-10-14 21:03 (saite)
Atbildēju pie ctulhu jautājuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2023-10-14 21:04 (saite)
Nemaz nejūtos pārsteigts. Arī pēc krievu zvērībām Ukrainā mums te pieteicās nabaga puisēnu un večiņu, kuras principa pēc nemācās latviešu valodu aizstāvji.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?