pajautaa

Aukstā zupa

« previous entry | next entry »
Maijs. 28., 2014 | 09:43 am
posted by: vakardiena in pajautaa

Kāda ir jūsu mīļākā (drusku netradicionālā) aukstās zupas recepte?
Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Maijs. 28., 2014 - 09:48 am
#

Varbūt te kas noder!
http://klab.lv/users/la_cumparsita/590916.html

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Maijs. 28., 2014 - 09:48 am
#

Man garšo baltā aukstā zupa, kas dažiem skaitās gandrīz vai netradicionāla :) Sagriezti kartupeļi, vārīta ola, svaigi gurķi, mazsālīti gurķi (var iztikt arī ar skābētiem), zaļumi (pamatā loki, dilles un rukola). Šķidrumam - paniņas vai kefīrs atšķaidīts ar ūdeni, + citrona sula un pipari.

Atbildēt | Diskusija


Āksts

from: [info]scaramouche
date: Maijs. 28., 2014 - 09:53 am
#

Līķēdājiem iesaku klāt vēl tušonku pielikt. To vispirms uz pannas un caur sietu, lai atbrīvotos no lielākās daļas tauku, pēc atdzesēšanas liek klāt.

Ā, un baltajā arī redīsi nav slikti.

Atbildēt | Iepriekšējais


Strēlniece

from: [info]str
date: Maijs. 28., 2014 - 10:00 am
#

http://mia.lv/netradicionala-auksta-zupa/

bet vēl viena recepte ir ar blenderētu cukīnī, fetas sieru, ķiploku, zaļumiem un ūdeni.

Atbildēt


grizzly_bear

from: [info]grizzly_bear
date: Maijs. 28., 2014 - 10:05 am
#

apceptas, piparotas vistas filejas gabaliņi, apcepti, karamelizēti sarkanie sīpoli (viss atdzesēts) + gurķi + vārītas olas, kuru dzeltenumus samaisa ar krējumu, sinepēm un cukuru + loki, dilles + kefīrs + karijs

Atbildēt


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Maijs. 28., 2014 - 10:08 am
#

kas manā gadījumā atšķiras no tradicionālā - lieku labu vārītu desu, kefīru vs. panniņas 1:1, padaudz sinepes

man drīzāk ir jautājums vai neviens nekad nav taisījis okrošku (uz kvasa bāzes)? Ja jā, tad kādā kombinācijā bija ok?

Atbildēt | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Maijs. 28., 2014 - 04:46 pm
#

esmu ēdusi gan uz ūdens bāzes gan ar veikala kvasu (jā, jā saldo gāzēto) negaršoja ne viena ne otra. sastāvā parasti liek desu, olu, vārītus kartupeļus, gurķi. dažas saimnieces arī tomātus un/vai nātres. man radīja asociācijas ar traukūdeni.

ieguglējot noteikti var atrast arī labas receptes, bet es baidos. trauma :D

Atbildēt | Iepriekšējais


cosmo_shiva2

from: [info]cosmo_shiva2
date: Maijs. 28., 2014 - 10:25 am
#

Redīsi, gurķi,apgrauzdētas saulespuķu un ķirbju sēklas, rukola, vistas žāvētā miesa un paniņas. Es gaļu neēdu, bet visiem patīk, kad tādu pagatavoju :-)

Atbildēt


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Maijs. 28., 2014 - 10:28 am
#

mazsālīts gurķis, kartupelis, kefīrs, dille, loks, zaļā čili mērce (ja nav, tad zaļais tabasko)

Atbildēt


from: [info]digna
date: Maijs. 28., 2014 - 11:46 am
#

Tomātu sula, biezpiens, svaigu gurķi un tomāti, vārīti kartupeļi, dilles un loki.

Atbildēt


marre

from: [info]marre
date: Maijs. 28., 2014 - 04:19 pm
#

Parasto biešu auksto zupu var padarīt netradicionālāku, vārītas olas vietā pieliekot kukurūzu un nelielos kubiciņos sagrieztu brinzu. Baigi labi!

Atbildēt


from: [info]varmaaka
date: Maijs. 28., 2014 - 04:40 pm
#

Man garšo vienkāršā:

Burka marinēto biešu;
1 L paka kerfīrs;
bunte diļļu;
buinte loku;
laba ēdamkarote sinepju;
sāls;
mellie pipperi;
drusku smalki sagriezts gurķis, bet var arī nebūt.
ūdens, ja šķiet par biezu.

Atbildēt


from: [info]iguaana
date: Maijs. 28., 2014 - 09:29 pm
#

man garšo biešu aukstā zupa parastā , bet nelieku nekādas desas, gaļas. ļoti garšīgi ir tad, ja pieliek talsu rituli ar zaļumiem:)

Atbildēt


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Maijs. 29., 2014 - 12:53 am
#

a man garšo, ja bez ierastās zaļbarības klāt ir arī skābenes. :)

Atbildēt


Halina

from: [info]halina
date: Maijs. 30., 2014 - 01:05 pm
#

Man šķiet šeit vispirms jānoskaidro, kas kuram ir tradiconālā aukstā zupa.

Mums tradicionālā tiek taisīta no novārītām jaunajām bietītēm (biežu un lapu daļu novāra ūdenī, parasti ar sāli). Un kad zupa atdzisusi, tad lieto pēc vajadzības pievienojot visu ko (tradicionāli, gurķi, olu, zaļumus, varbūt vēl kaut ko... un kefīru).

Vāczemē tādas jaunās bietītes īsti dabūt nevar (ja nav pašam sava biešu vaga, ko retināt), tapēc lietoju vidēja lieluma tirgū pieejamās svaigās bietes. Ja ir labas lapas, tad tās arī vāru, ja ne, tad ne.

Atbildēt