pajautaa

Aukstā zupa

« previous entry | next entry »
Maijs. 28., 2014 | 09:43 am
posted by: vakardiena in pajautaa

Kāda ir jūsu mīļākā (drusku netradicionālā) aukstās zupas recepte?
Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Halina

from: [info]halina
date: Maijs. 30., 2014 - 01:05 pm
#

Man šķiet šeit vispirms jānoskaidro, kas kuram ir tradiconālā aukstā zupa.

Mums tradicionālā tiek taisīta no novārītām jaunajām bietītēm (biežu un lapu daļu novāra ūdenī, parasti ar sāli). Un kad zupa atdzisusi, tad lieto pēc vajadzības pievienojot visu ko (tradicionāli, gurķi, olu, zaļumus, varbūt vēl kaut ko... un kefīru).

Vāczemē tādas jaunās bietītes īsti dabūt nevar (ja nav pašam sava biešu vaga, ko retināt), tapēc lietoju vidēja lieluma tirgū pieejamās svaigās bietes. Ja ir labas lapas, tad tās arī vāru, ja ne, tad ne.

Atbildēt