lavendera ([info]lavendera) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-03-23 08:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Daudz ābolu
Kā interesantāk izcept ābolus cepeškrāsnī? Vienkārši izurbt serdi un iebērt cukuru kļūst garlaicīgi, bet taisīt plātsmaizes - ļauni pret manu slaido vidukli :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vacatio
2010-03-23 09:04 (saite)
Cukuru ar kanēli? Cukura vietā medu? Tās tādas vienkāršas variācijas. Vēl varēja kaut ko pildīt ar biezpienu, bet precīzu recepti nezinu.
Kompromisa variants starp ceptiem āboliem un ābolmaizi ir āboli pārlieti ar nelielu kokosriekstu skaidiņu mīklu /miltu tajā pavisam maz/. Ja interesē šīs variants, tad pie precīzas receptes tikšu vakarā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lavendera
2010-03-23 09:26 (saite)
Jā, lūdzu. Kokosriekstu skaidiņas varētu būt interesanti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2010-03-23 09:33 (saite)
Ok, vakarā iedrukāšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2010-03-24 10:16 (saite)
Gaidu ar nepacietību

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2010-03-24 12:38 (saite)
Paldies, ka tgādināji, es, protams, aizmirsu :/ Neatradu īsto avīžu izgriezumu, bet internetā atradu šo: http://www.irlaiks.lv/receptes/fotorecipes/fotocond//usertexts.php?id=2922871
Cik no galvas atceros, tad ir tā pati. Bildei ticēt nevajag. Mīkla man sanāca pabieza, gandrīz drupena, pļackāju tik virsū āboliem. Sanāk ļoti garšīgi un silta ar saldēju vispār :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vacatio
2010-03-24 12:39 (saite)
tb-ar saldējumu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2010-03-24 13:11 (saite)
diētiski tas nepavisam nav :) bet vismaz par iespēju pamēģināt - paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]becca
2010-03-23 09:28 (saite)
man patīk cept sagrieztus nelielos gabaliņos (ja ir tad lieku klāt arī nedaudz bumbieri vai banānu) pārkaisīt ar nedaudz cukuru un kanēli.
ja ir aizķēries kāds gabaliņš šokolādes (vai ideālā gadījumā trifele) beigās, uzlieku virsū lai pakūst. trifeles ir forši tāpēc, ka tām apvalciņš neizkūst, bet kad ar karotīti to pārdur tad viss vidus iztek un sanāk šokolādes mērcīte.
garšo labi tāpat vai arī ar saldējumu.

(Atbildēt uz šo)


[info]mola
2010-03-23 09:41 (saite)
Izgriezt serdi, tad iekšā var pildīt:
vaniļa/vaniļas cukurs, kanēlis, rozīnes, žāvētās plūmes, sagriezti banāni, bumbieri, sagriezti persiki sīrupā utt. Jebkā kombinēt šos te, varētu būt interesanti. Ā un vēl var pielikt putukrējumu.

(Atbildēt uz šo)


[info]so_damn_insane
2010-03-23 10:26 (saite)
Kamēr vēl pieturējās brūklenes, šito cepām katru nedēļu.

Ņem mizotas ābolu pusītes, cep, kamēr kļūst mīkstas (virsma sāk burbuļot), tad apber ar daudz, daudz svaigām brūklenēm un nedaudz cukuru. Ja nav svaigu brūkleņu, var izlīdzēties ar brūkleņu ievārījumu. Tālāk cep līdz brūklenes sāk plīst pušu vai palikt brūnas. Tad aplej ar nesaputotu saldo krējumu (2-3 ēdamkarotes uz ābola pusīti) un cep vēl kādu brīdi. Klāt var pieēst balto saldējumu.

P.S.
Iespējams, ka tas ir vēl ļaunāk nekā plātsmaizes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lavendera
2010-03-24 10:17 (saite)
varbūt var ar dzērvenēm? Lielās dzērvenes tā arī saucas - dižbrūklenes

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sivns_sniegaa
2010-03-23 14:26 (saite)
salikt iekšā marmelādi, kad nebija pieejama, taisījām ar haribo lācīšiem

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?