smadzeņu darbības blakusprodukts
Virtuves ģenētika 
24th-Nov-2011 10:37 pm
Es te nedaudz nodarbojos ar privātskološanu (diezgan futile nodarbe, jāsaka) un nu jau esmu attīstījusi veselu virtuves ģenētikas analoģiju riekšaviņu.

Piemēram - Hromosoma ir tā kā pavaŗgrāmata, kurā katrā lappusē pa receptei pierakstīts.
Kad veidojas zigota, tad vienu pavārgrāmatu mēs saņemam no tēva, vienu no mātes.
Abās pavārgrāmatās būs receptes, piemēram, abās grāmatās piektajā lappusē būs kotlešu recepte, bet tēva radiem būs vieni labojumi, mātes otri. Abus produktus sauks par kotletēm, bet tās savā starpā būs atšķirīgas.

Tad nu lappuse mums ir lokuss, recepte - gēns, pagatavojamais produkts - topošais proteīns un ģimenes variācija par tēmu - alēle. Un tā par visu ģenētiku :)
Comments 
25th-Nov-2011 01:41 am
Un ja man negaršo papriki un pielieku vairāk tomātus, tā ir gēnu inženierija?
25th-Nov-2011 01:49 pm
gēnu unženierija būs tad, kad tu no pavārgrāmatas ar žileti izgriezīsi visus vārdiņus paprika un to vietā lielīmēsi vārdiņus tomāti un tādu pavārgrāmatu lietosi un atdosi saviem bērniem

Ja vienkārši lasīsi recepti un pats izdomāsi, ka dava tagad paprikas vietā tomātus, bet labojumus receptē neizdarīsi, tad tā būs pēctranslācijas modifikācija
25th-Nov-2011 05:56 pm
Aha... Nezinu, kas tā tāda ir, bet neskan garšīgi... Nu un desmaize tad sanāk kaut kāda prasta amēba?
25th-Nov-2011 10:40 pm
Labs! Gēnu inženieriju un posttranslācijas nodifikāciju es citēšu!
This page was loaded Jun 30th 2024, 1:18 am GMT.