veed_logs ([info]veed_logs) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-04-07 12:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sveika pusdzīvā kopiena! Ir jautājumiņš.

Vārdusakot, kā panākt to, lai kēksam masā ieliktie augļi rieksti, rozīnes u.t.t. nenoslīd uz apakšu, bet paliek visā masā vienmērīgi? It kā esot jāapviļā miltos. Tas palīdz? Reiz mēģināju, bet kaut kā nesanāca, tāpat noslīdēja.

Pie reizes - ko vēl var pielikt kēksam tradicionālo rozīņu un aprikožu vietā?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]inese_tk
2010-04-07 12:15 (saite)
jā, man arī noslīdēja ar visu viļāšanu. varbūt mēs par maz viļājam.
bet kēksam vēl var likt visuko - magones, gabaliņos sagrieztas konfektes (piemēram, Migle), marmelādi, sukādes, riekstus. vēl var variēt ar garšvielām - man baigi patīk kēksam piebērt pa tējkarotei ingvera pulvera, kardamona, kanēļa un mazliet muskatrieksta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]veed_logs
2010-04-07 12:25 (saite)
tās marmelādes neizkūst un neizšķīst nejēgā? nepaliek tikai kaut kāds krāsains pleķis? kad izcepas tā vēl ir marmelāde vai jau kaut kas cits?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2010-04-07 12:34 (saite)
nu, ja man tā godīgi jāsaka, es nekad neesmu speciāli pirkusi marmelādi likšanai keksā, tikai ja kaut kur kādā trauciņā kādu laiku nostāvējuši, apputējuši un sacietējuši gabaliņi gadījušies pa rokai - ja tādus negriež pārāk sīki, tad, nē, neizjūk. kā ir pie normāliem cilvēkiem nezinu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]courty
2010-04-07 12:41 (saite)
nē, ja lielos gabalos sagriež. un ir ļoti, ļoti garšīgi, iesaku!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]courty
2010-04-07 12:42 (saite)
ā, un lai nenoslīd, daru kā zemāk rakstīts- beru pa virsu un mazlietiņ iebakstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]casiopea
2010-04-07 12:19 (saite)
man arí noslíd, un keksos es lieku dzervenes kaltétas tas ir garshiigas
turklat ja vinjas ber pa virsu tad reizeem nosliid tikai liidz pusei :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]veed_logs
2010-04-07 12:26 (saite)
jā, otrs variants ir taisīt ļoti augstu kēksu, tad kamēr cepsies, līdz apakšai visi labumi nepaspēs noslīdēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]misame
2010-04-07 14:01 (saite)
Reiz cepu "pēc receptes" un tajā bija piedāvāts apviļāt nevis miltos, bet kartupeļu cietē. Tā darīju, iznāca tāds gandrīz nenoslīdējis.

(Atbildēt uz šo)


[info]mobsene
2010-04-07 14:10 (saite)
pareizi ir iebakstīt no augšas kad tas viss ieliets jau formā, tad tur nekas nenoslīdēs.

(Atbildēt uz šo)


[info]platformene
2010-04-07 16:09 (saite)
skaitās, ka keks-veidīgās mīklas nedrīkst pār-samaisīt. viņam tomēr jasaglabājas nedaudz kunkuļainām, nevis pavisam vienmērīgām. tad arī nebūs tik liela problēma ar nogrimšanu ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]veed_logs
2010-04-07 16:13 (saite)
no kurienes tev tāda interesanta informācija?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]platformene
2010-04-07 18:31 (saite)
tā iesaka delia smith, angļu iecienītākā pavāre :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]veed_logs
2010-04-07 18:32 (saite)
kurā vietā?

gribētu šito redzēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]platformene
2010-04-07 23:55 (saite)
ai, vienā no viņas grāmatām - runājot par muffin receptēm. muffinu mīkla jau no latviskās keksu mīklas neatšķirās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]platformene
2010-04-07 23:56 (saite)
ja nu kas, viņai ir mājas lapa http://www.deliaonline.com/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]so_damn_insane
2010-04-08 09:16 (saite)
Lai nenoslīd - mīklu vajag biezāku.

Ko likt klāt - žāvētas dzērvenes, jāņogas, cidonijas, plūmes, ananāsus, etc.

(Atbildēt uz šo)


[info]signe_melo
2010-04-09 22:21 (saite)
hmmm, pirmo reizi ar interesi lasu, ka keksā visi labumi kaut kur slīd :D mums nekad nekas nenoslīd, viss ir baigi forši. manuprāt, problēma varētu būt tajā, ka mīkla pārāk šķidra? Un manās mājās cieņā ir keksi ar zemesriekstiem, ingvera sukādēm, upeņu sukādēm; kā īpašo garšvielu mans vīrietis vēl rīvē svaigu ingvera sakni, nevis ber pulveri.. mmm

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?