« previous entry | next entry »
Jan. 17., 2006 | 10:26 am
posted by: 4 in pajautaa

1) Vai kaads zin, kaa pagatavot mezjacuukji?
2) Kaads viins piedienas pie mezjalopu galjas?
3) Kaadas piedevas buutu vislabaakaas?

Ledusskapii gaida kaadi +/-2 kg mezjacuukas shkjinjkjis.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {100}

Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 17., 2006 - 10:52 am
#

Apsāli, sapiparo, sagriez ādiņu krustiski, sadursti to gaļas kluci ar nazi, dažos dūrienos ieliec pa ķiploka daiviņai, un uz lielās pannas cepešplītē iekšā. Laikpalaikam aplaisti ar ūdeni un mērcīti. Labu apetīti!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 11:08 am
#

mmm, jammii :)) paldies! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Jan. 17., 2006 - 12:11 pm
#

Īstenībā, man tik tagad pieleca, ka Tev tur ir brangs šķiņķis, ja jau +/-2kg tāds sīkums vien liekas... ;)))))

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Jan. 17., 2006 - 10:52 am
#

Kā mednieka meita trešajā paaudzē, varu pateikt vienu - kārtīgi termiski jāapstrādā! TB, kotletes necep, maltās gaļas mērci netaisi. Un arī ne steiku, ja nu vienīgi tas suķis nav uz pārbaudi pie dakteriem nosūtīts un droši, ka nekādu zarazu nav. :) Labu apetīti!

Atbildēt | Diskusija


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Jan. 17., 2006 - 11:00 am
#

KOtletes taču var.. tikai stundas 2 jāsautē pēc tam..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jan. 17., 2006 - 11:06 am
#

Nu, jā, maltās gaļas mērci arī var, ja to malto gaļu pirms tam kārtīgi novāra! :)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 11:13 am
#

ak dies, cik sarezjgjiiti...

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 11:08 am
#

a ko var? cepeti? gulashu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jan. 17., 2006 - 11:13 am
#

Cepeti droši var, gulašu arī var. Karbonādi atkal jāsautē būs. Gaļa diezgan pasausa salīdzinot ar mājas suķi, tāpēc cepeti labi dūšīgi ik pa laikam aplaisti. A var apcept un likt "pīlē". Nu, var jau visādi. Apsties kādā pavārgrāmatā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 11:15 am
#

vakar gardi eedu - tur bija shkjeelees sacepta, miiksta un garshiiga.. ehhm zjee, nepaprasiiju recepti. tik vien jutu, ka kjiploks daudz un citrons daudz ;)))

Atbildēt | Iepriekšējais


Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Jan. 17., 2006 - 10:57 am
#

pie tādiem lopim klāt ir jādzer sauss sarkanvīns

Atbildēt | Diskusija


from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 11:07 am
#

nekas stipraaks neder? man jau sausie ne paaraak...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikstmiesis
date: Jan. 17., 2006 - 11:14 am
#

nu tādā gadījumā gatavo to lopiņu pēc iespējas asaāku un pie gaļas izvēlies kādu maigāku baltvīnu; pilnīgam kontrastam. būs tā, ka vīns nevis papildina gaļas garšu bet iedarbojas pretēji un kontrastē ar gaļas asumu un pikantumu.

/salikums būs interesants, bet nu ne klasisks. jo opamatā ar zīdītāju gaļu lieto sarkanvīnus, bet ar pārējo gaļu baltvīnus. ar medījumiem biežāk sausos vīnus.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 11:18 am
#

asi eedieni man atkal negarsho. tad jau labaak samierinaashos ar kaut kaadu sausuli.. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Jēzus līgava

from: [info]nenormaaliigaa
date: Jan. 17., 2006 - 04:56 pm
#

paskaties uz pudeleem vai pajautaa konsultanam veikalaa - man shkjiet, dazhu labu pussaldo arii var pie galjas. Protams, sausaa lielisko piedevu tas neaizstaaj :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 05:38 pm
#

nu es neesmu TIK smalka daama... man arii tumshais alus dereetu :))

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]mikstmiesis
date: Jan. 17., 2006 - 11:09 am
#

sagriež nelielos gabaliņos. liek uz pannas un labi apcep, pielej ūdeni un kādu stundu ļauj sautēties, tad pievieno piparus, muskatriekstu, virces pēc kāda brītiņa pieliek medu (es parasti lieku ēdamkarotes 3-4), pāris lauru lapas, nedaudz ingvera, pusi annanāsa, vienu apelsīnu, četras ķiploku daiviņas, nedaudz (apm. sauju) estragona un bazilika, var pievienot arī pāris tomātus.

kopējais gatavošanas laiks vismaz 2 h, ja nav zināms vai tajā gaļā nav trihinellas. pasnidz kopā ar vārītiem kartupeļiem un kādu sauso sarkanvīnu, kuram būtu spēcīga un piesātināta garša (man pašam patiktu kāds Austrālijas vai Spānijas sausais sarkanvīns).

Atbildēt | Diskusija


from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 11:12 am
#

nedaudz mulsina tas ananaas un apelsiini...

trihinellas tachu nav nekas dziivs vai ne? paga, es laikam negribu zinaat atbildi...:/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jan. 17., 2006 - 11:14 am
#

Vo, vo, citādi vēl izlidināsi ārā visu to gaļas kluci! :)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mikstmiesis
date: Jan. 17., 2006 - 11:15 am
#

drīkst atdot man. apēdīšu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


- [info]4
- [info]4
- [info]4

from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 11:16 am
#

nee, uzdaavinaashu augsheejiem kaiminjiem, kas man vannas istabu nopludinaaja! :DDD

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]mikstmiesis
date: Jan. 17., 2006 - 11:15 am
#

trihinellas nav nekas briesmīgs. mazi, smuki, parazītiski tārpiņi

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4
- [info]4

Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Jan. 17., 2006 - 01:46 pm
#

daži uzskates līdzekļi par trihinellām:

izplatās lūk šitā



aber izskatās sekojoši

Atbildēt | Diskusija


from: [info]4
date: Jan. 17., 2006 - 01:48 pm
#

paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]mikstmiesis
date: Jan. 17., 2006 - 02:18 pm
#

ek, cik jauki un skaisti. romaņķika ;o)

Atbildēt | Iepriekšējais