zupcis ([info]zupcis) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2011-07-13 11:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Un tomēr viņš griežas...

- Un tomēr viņš griežas... – Profesors Redklifs beidza savu prezentāciju, viņa sejā bija lasāms lepnums un liels gandarījums par paveikto.
- Jautājumi ? - Profesora skatiens pārslīdēja pāri zālē sēdošajiem.
Kādu laiku auditorijā valdīja klusums, kas bija iestājies jau ar pirmo prezentācijas slaidu. Kaut arī visa telpa bija pilna ar ASV spožākajiem zinātnes prātiem, kuri jebkurā citā situācijā būtu gatavi oponēt, atbalstīt, vai vienkārši izteikt savu viedokli par jebkuru jautājumu, šoreiz visi sēdēja kā mēli norijuši. No auditorijas vidus kājās piecēlās pagara auguma kalsns vīrietis.

- Profesors Redberijs no Ohaio Fizikas institūra – Viņš monotomā balsī stādījās priekšā.
- Marazms, es atvainojos. Kā Jūs vispār uzdrošinaties ? Perpetuum mobile, šī ideja tiek izsmieta jau kopš 19. gadsimta. Jūs tagad uzdrošinaties apgalvot, ka esat izgudrojis mūžīgo dzinēju ? - viņš niknumā šos vārdus burtiski izrēja.
Zāli pāršalca čukstu un sarunu vētra. Visi vienlaicīgi centās runāt ar blaussēdošajiem. Citi mēģināja kaut ko teikt zāles priekšā esošajam profesoram.
- Mieru, tikai mieru, es biju gatavojies šādai reakcijai, tādēļ esmu atnesis uzskates materiālu. - Runādams mikrofonā Redklifs bija skaļāks par auditoriju, un lika tai apklust.

Profesors no portfeļa izvilka kabatas lukturītim līdzīgu objektu, kam platākajā pusē bija redzams rozetes caurums.
- Es atvainojos par mana izgudrojuma necilo izskatu, bet domājams, ka tā funkcionalitāte atsvērs estētikas trūkumu. Šī ietaise ir spējīga ģenerēt 2 kilovatu lielu jaudu. - Negaidīdams zāles reakciju viņš izrāva no sienas rozetes ventilatora vadu un iesprauda to sava izgudrojuma rozetē. Sākumā nekas nenotika, bet pēc tam, kad viņš piespieda “lukturīša” pogu, ventilators sāka griezties.
- Apsveicu profesor, Jūs esat izgudrojis akumulatoru, diemžēl man Jūs jāapbēdina, kāds to jau ir izdarījis gadsimtu pirms Jums. - No zāles atskanēja kāda nezināma zinātnieka balss.
Auditoriju pāršalca smiekli.

- Es Jums garantēju, ka manā ierīcē nav akumulatoru – Viņš piespieda "lukturīša" apakšā esošo pogu, un noņēma daļu no ierīces apvalka. Iekšā bija redzami ātri rotējoši zobrati, kas dīvainā kārtā izstaroja spilgtu violetu gaismu.
- Tur nav akumulatoru, sistēma ir tieši tāda pati kā manis demonstrētajā prezentācijā.- Reklifs aizvēra savu ierīci. Ventilators turpināja griezties.
- Profesor, visu cieņu, bet mēs varētu beigt šo farsu – No auditorijas atskanēja MIT dekāna balss.
- Tas jau kļūst smieklīgi, Jūs apgalvojat, ka ar savu niecīgo finansējumu esat izveidojuši ierīci, kas darbojas pretēji fizikas likumiem. Jūs apgalvojat, ka tagad pasaule vairs nebūs tāda kā agrāk. Enerģija kļūs bezmaksas. Jūs apgalvojat, ka ievedīsiet pasauli jautā atīstības ērā. Jūs gribat teikt, ka.....

Dekāns nepaspēja pabeigt teikumu, jo atsprāga auditorijas durvis, pa kurām ieskrēja ar automātiem bruņoti vīri. Nākamajā brīdī atskanēja šāvienu zalve un Redklifs sacaurumots gulēja uz grīdas, pa viņa lūpu kaktiņu tecēja asinis.
Zālē sākās panika, zinātnieki cēlās kājās un mēģināja lauzties uz otru auditorijas izeju. Tā izrādījās aizslēgta. Pirmie, kas bija tikuši pie durvīm, izmisīgi mēģināja tās atlauzt. Telpā ienāca garā mētelī tērpta sieviete.
- Visi saglababā mieru, viss ir kārtībā, šī ir valdības lieta. Tagad visi lēnām un nesteidzīgi dodamies uz izeju, tur Jūs tiksiet instruēti turpmākajām darbībām. - Sieviete ar kokainu sejas izteiksmi pavēlēja klātesošajiem.
- Ar kādām tiesībām ?- No auditorijas atskanēja balss.
- Jums viss tiks izskaidrots, pagaidām saglabājam mieru un pametam šīs telpas – Sieviete tik pat mierīgi, varētu pat teikt, garlaikoti, paskaidroja.

ASV lielākie zinātnes spīdekļi paklausīgi devās izejas virzienā. Auditorijas griestu logs sašķīda un caur to iekrita brūnā apmetnī un kapucē tērpies vīrs. Nometis zemē apmetni viņš izvilka kaut ko līdzīgu Star Wars gaismas zobenam, un pāršķēla uz pusēm vienu no militārajiem vīriem. Pārējie militāristi atklāja uguni. Atvairīdams pāris lodes viņš tomēr cieta neveiksmi un pārējie šāviņi trāpīja viņam krūtīs. Vīrs nokrita zemē un izgaisa. Gaismas zobens nav efektīvs ierocis pret lodēm, tas ir izdevīgs tikai situācijās, kad ienaidnieki ir bruņoti ar lāzeru blasteriem.

- Mieru, visi saglabājam mieru. Es esmu no FLAB, fizikas likumu aizsardzības biroja. - Paskaidroja sieviete.
- Tagad visi nomierinamies un domājam racionāli. Profesors Redklifs bija inficēts ar fantāzijas projekcijas vīrusu, tā ir lipīga infekcija, kas grauj mūsu trauslo realitāti. Inficētie ir spējīgi ignorējot fizikas likumus materializēt savas fantāzijas. Tas, protams, izklausās satriecoši, bet Jūs taču esat zinātnes vīri, un nojaušat, kas notiktu, ja visi spētu materializēt savu iztēli. Tādēļ, pirms nekas ļaunāks nav noticis, domājam loģiski, un dodamies ārā pa durvīm, prom no inficētās platības.

- Aiz muguras! – iesaucās kāds no zinātniekiem.
Sieviete pagriezās un ieraudzīja profesora Redklifa līķi, kas bija piecēlies kājās, un izstiepis uz priekšu rokas, lēnām tenterēja viņas virzienā.
- Šaujiet galvā, tikai tā var nogalināt zombijus. – iesaucās kāds Romero filmu pazinējs.
Atskanēja šāvieni. Pa auditorijas izšķaidītajām durvīm ieskrēja maza auguma vīrietis, basām, spalvainām kājām, rokā turēdams zelta gredzenu. Viņam pakaļ dzinās ar zobeniem bruņotu orku bariņš. No auditorijas orku virzienā tika raidīta ugunsbumba. Viens no profesoriem pēkšņi sāka levitēt. Nez no kurienes telpas vidū materializējās pieticīgi ģēbta Mia Jovoviča. Auditorijas priekšā esošais galds nezināmu spēku vadīts pēkšņi pacēlās gaisā un sāka lidināties apkārt. Uz galda sāka dancot melnbalta mikipele, kuru pēc brīža ar ugunsmetēju sadedzināja Arnolds Švarcenegers, kuru saplēsa gabalos saniknots ksenomorfs, kuru sašāva Ridlija Skota, kuru apēda milzīgs Garfields. Neviens pat nepamanīja kā telpas kreisajā pusē parādās maziņš divritenis ar sarkanu taurīti.
- Sasodīts – pie sevis noteica sieviete, un piespieda zem mēteļa paslēpto sarkano pogu.

Manhetenas konferenču ēkas sprādziena iemesli vēl joprojām nav noskaidroti. Atbildību par šo uzbrukumu vēlējas uzņemties lielākā daļa pasaules teroristu organizāciju, al-Qaeda ieskaitot. Kurš teroristu grupējums gan nevēlētos būt atbildīgs par svarīgāko ASV zinātnieku nāvi. Patiesais vainīgais tā arī nav noskaidrots. Prezidents savā uzrunā apgalvoja, ka šis nu ir pēdējais piliens, Amerikas iedzīvotāju pacietības mērs nu ir pilns, un tuvajiem austrumiem ir jāpazūt no pasaules kartes.

Strādnieku brigāde lēnām un uzmanīgi vāca nost saspridzinātās ēkas drupas, cerot, ka izdosies atrast kādu izdzīvojošo. Bija jūlija pēcpusdiena un karstums bija nežēlīgs. Novācot vienu no blokiem viņi sadzirdēja dūkoņai līdzīgas skaņas. Pēc vairāku stundu darba un betona bloku cilāšanas strādnieki nolēma uz mirkli piesēst un atpūsties. Gruvešos atrastais ventilators sniedza tik ļoti nepieciešamo vēsumu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2011-07-13 13:29 (saite)
Diži prāti domā vienādi.

(Atbildēt uz šo)


[info]markizs
2011-07-13 13:51 (saite)
Labs stāsts. Būtu gan gribējies, ka tu velti tam pāris stundas vairāk laika, izvērs kulmināciju plašāku par pāris rindiņām un mazliet vairāk pastāsti par infekciju. Un vīrs brūnā plašķī ir mistisks.

Vobšem, ļoti labi, pārraksti pāris reizes un vari mēģināt kādā žurnālā nodrukāt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2011-07-13 14:32 (saite)
tavā žurnālā viņš arī nodrukās, thh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]markizs
2011-07-14 10:14 (saite)
tu esi maigs kā dūjiņa un klīnekss

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zupcis
2011-07-13 14:32 (saite)
Paldies. Nu jā, tā iet kad slinko. Šorīt 3h laikā centos savākt visas sižeta lauskas kopā. Tas vīrs brūnajā plašķī bija domāts kā kāda zinātnieka fantāzija, kurš izrādot apjukumu par savas fantāzijas realizāciju dabū lodi pierē. Bet nu nofeiloju paskaidrojumos. mja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]affair
2011-07-14 10:10 (saite)
labs. noteikti ne fināla cienīgi, bet labs.
ventilatora kontekstā par šo balsi nedotu, bet, tā kā pretinieks ir uzrakstījis stafu, ko nav iespējams izlasīt līdz galam, bet tev visa turnīra laikā bija tikai viens izteikti sūdīgs gabals, droši vien nāksies iebalsot.

pēc cūcības principa gan, protams, gan jau cibas mammas saskries nobalsot par otru un tu zaudēsi, haha.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2011-07-14 13:37 (saite)
par sirdnu balsoju līdz pat finālam, bet finālā - par zupci

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zupcis
2011-07-14 15:18 (saite)
Cibas mammu mafija ir spēks. Vot, ar to "kaķ" jau biju nobriedis izkrist, tā kā neveiksmes gadījumā izdzeršu tikai pusi no plānotajiem aliņiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]affair
2011-07-14 16:06 (saite)
nu vēl jābīstas no fakta, ka tie, kuriem pasaku, ka balsošu par viņiem, parasti izkrīt - droši vien manu heiteru bars speciāli balso pretēji, lai ieriebtu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zupcis
2011-07-14 22:19 (saite)
vo, vo, tikko piefiksēju, ka vismaz 2 hipsteri mani atdraugoja pēc Tava komentāra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]quizer
2011-07-15 12:11 (saite)
cibas mammas. labi teikts :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2011-07-14 12:15 (saite)
Man, personīgi, ļoti grūti izlemt. Zupča stāstā ir krietni oriģinālāks tēmas risinājums, un atsevišķas detaļas vispār sajūsmina (neviena nepamanītais mazais divritenis ar sarkano taurīti - too sweet to be bad :) ), taču Sirdnas izpildījums krietni vien labāks, arī stāstam veltītais darbs viennozīmīgi ir lielāks. Nu žēl, Zupča jaunskungs, ka esat tāds slinks maita. :)

P.S. Un joprojām es neesmu izlēmusi. Žēl, ka manu spēju šaubīties līdz pēdējam mirklim nevar pārvērst par mūžīgās enerģijas avotu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]toadbeauty
2011-07-14 13:39 (saite)
Vot man ar grūti izlemt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2011-07-14 16:30 (saite)
Pfū, beidzot izlēmu un nobalsoju!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lavendera
2011-07-14 15:08 (saite)
labs scenārijs, kas būtu pelnījis ekranizēšanu

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?