Turpinot saviesīgās tradīcijas, rudens viesošanās pie vilibaldis ar daļēji gruzīniskiem ēdieniem un internacionāliem kačēniem kopā ar tante,tati un Normundu:
( ... tālāk ... )
tante gan vēlējās šo nosaukt par "rūķīti un septiņām sniegbaltītēm", taču, manuprāt, gan pēc apjoma, gan pēc kvalitātes šis pasākums sāka jau atgādināt kādas no Darela aprakstītajām savas ģimenes viesībām; interesentus referēju uz "Manu ģimeni un citiem zvēriem" un "Dievu dārzu", no kura arī nosperts nodaļas nosaukums šī pasākuma atskaites titulēšanai.
Kamēr nu šī komūna vismaz oficiālajā līmenī ir vairāk kā panīkusi, tie, kas seko līdzi tās vienīgās visu kārtīgi izdarījušās grupas dalībniekiem individuāli varētu būt ievērojuši, ka grupa #2 turpina iesākto jau neformālā gaisotnē un bez īpašas sacensības — tā vietā formātā uzsvaru liekot uz patīkamu laika pavadīšanu.
Visu šo 1.5 gadu pēc vakariņu_klab klīniskās nāves esam vairāk vai mazāk rīkojušies privāti, rīkojot katru mēnesi nelielu jauku suareju sākotnējos grupas ietvaros, kuriem praktiski jau vakariņu_klab sacensību laikā pievienojās helvetica un ex officio(proti, ārpuscibas) de facto grupas biedrs Normunds, taču tā kā mako še interesējās par komūnas renesansi, nolēmām publicēt fotoannāles no sava svaigākā pasākuma, kurš, jāatzīmē, vismaz mūsu pašu grupiņas ietvaros ir salīdzinoši ārkārtēja apjoma -- es pat teiktu, vairs ne suareja, bet pamatīgs dineja, uz kuru mēs izaicinājām Normundu.
Tāpat mums pievienojās arī zin, kuru beidzot sastapām pēc ilgiem iepriekšējiem mājieniem par šo burvīgo iespēju, kuru nevajag laist garām, it īpaši, ja ir iespēja padalīties ar paštaisīto pīlādžu vīnu. ;P
Tā kā pasākums kopumā aptvēra kādas 10 stundas, tad varbūt citi biedri varēs padalīties ar tekstuālajiem komentāriem, es, spītēdams niknai pretgaismai, darbojos kā pasākuma fotogrāfs, līdz ar to ar šīs nelielās kaudzītes publikāciju principā noslēdzu savu atskaiti, taču, ja sāk ar ēdienkarti, zināmu priekšstatu var gūt arī no fotogrāfijām.
Klau, varbūt reanimējam šo komūnu? Tagad tāds jauks laiks visādai piknikošanai, es labprāt kādu plova katlu uz ugunskura sataisītu vai kādu sātīgu zupi?
oi, cik mums bija brangas vakariņas pie jim! Tagad jāsten, nevarēs pagulēt :D
PALDIES!!!
izklaidē aprunājām jūs visus, protams :}
Grupa #3 rītvakar vienojusies tikties pie Džima uz iekavētā vakariņparāda dzēšanu. Programmā auksta zupa, silts otrais un salds trešais.
pie manis ēdīsim 28.aprīlī, tā kā dzīvoju laukos, 30 min no Rīgas, tad piedāvāju jūs savākt no Alfas plkst 15:00
Ja kādam no komūnas vēl gribās ēst pie manis, welcome!
Vai tad varam savākties 28.aprīlī?
Labāk pa dienu vai vakarā? (dažiem 28ajā it kā ir jāstrādā)
Spriežot pēc tā,ka pēdējais posts te ir bijis 18.03 - projekts miris dabiskā nāvē?
Žēl,man bija patīkami sapazīties ar jaunām sejām...
Kopumā, manuprāt, vakariņas raksturoja divi vārdi: ģimeniski un nepretenciozi.MaKo un Putnelis viesus prot uzņemt. Zivs zupa man likās interesanta ar to, ka tā bija taisīta ar piena piedevu (tādu, šķiet, iepriekš nebiju ēdis). Lašmaizīšu lielā vērtībā bija pašceptā maizē. MaKo gan sūkstījās, ka lasis garšojot ne gluži tā, kā viņš to bija iedomājies, bet, tā kā es nezināju, kā viņš to bija iedomājies, man garšoja ļoti labi.
čau,
vai grupa Nr. 4 būtu ar mieru rīkot nākamās vakariņas starp 6. un 8. aprīli? es tad būtu Latvijā.
mmm. dzīres.. tagad es ēdu sulīgu un treknu laša (vai pēc laša garšojošas foreles) steiku ar dāsnu rozmarīna devu un ar ļoti garšīgiem lapu salātiem (tur gurķīši, lapu salāti, biešu lapiņas, diedzēti graudi - bet kas vēl - kas ir tā saldā garša, kaut kāda pazīstama garšviela vai vēl kāda lapiņa?)
pats foršākais ir mēģināt uzminēt, kas tas viss ir un kā dabūts gatavs. vienvārdsakot, iesaku jums citiem arī. varbūt gardēži piesakās komentāros, lai dāsnie gatavot-pratēji zina, kam piedāvāt?
OMG! es tikko saņēmu savu pirmo Food Geocaching.
Kamēr grupiņas ir mazliet pieklusušas, jo daži dalībnieki vēl nav pārlidojuši no silatjām zemēm, bet citi kautrējas satikties, pēkšņi ir uzplaiksnījusi jauna tendence, daudz diskrētāka: pagatavot Ideālas vakariņas, ar kurām gribas padalīties, un (anonīmi) nolikt tās slēpnī, norādot laimīgajam vakariņu saņēmējam koordinātes.
man adresētais vakariņu sainis tika uzkārts Ingmāram uz riteņa raga. un es vēl neesmu tikusi skaidrībā ar visu, kas tur ir. piedod, helvetica, bet es sāku ar desertu, pēctam uzrakstīšu par pārējo.
cik saprotu, saldajā ir tradicionāls franču galma trifls (trifele) - toršveidīgs kārtojums traukā no bezē un olu krēma, kas ir patīkami atsvaidzināts ar lielām mellenēm, fizāļu augļiem un saulespuķu sēkliņām. tas ir IDEĀLS! jo ir salds, bet ne pārsaldināts, un tam ir dažādas tekstūras: kraukšķīgs, mīksts + sīkās ogu sēkliņas un saulespuķu sēklas, kas padara katru karoti par piedzīvojumu, nezinot ko kuru reizi izvilksi.
piedzīvojums un milzīgs pārsteigums ir viss sainītis kopumā. es novēlu sev labu apetīti un jums - arī saņemt tādu sūtījumu.
upd citos trauciņos ir lasis, rukolas-spinātu-parmezāna salāti ar ciedru, maizīte, ko piekost klāt, sautēti dārzenīši, sīpoliņi, kotletītes. brokoļi un kaut kas vēl
Ir dzimusi jauna ideja/piedāvājums socially awkward cibiņiem: Food Geocaching, vai, citiem vārdiem sakot Ēdiena Gatavošana Un Slēpšana.
Cibiņš, kam ir iepircies pārāk daudz produktu un/vai nav ko darīt un/vai ir labvēlības uzplūds un/vai gribas pazīmēties ar savām kulinārajām prasmēm pagatavo ēdienu un nogādā un atstāj kādā drošā, bet zinātājiem pieejamā vietā (pie durvju sarga, parkā zem 4. soliņa pa kreisi, vai, nezinu, Radio LOL studijā). Citi cibiņi iet, paņem un apēd. Nekāda sociāla kontakta, nekādu pienākumu (izņemot atrakstīties cibā par saņemšanu un paslavēšanu, cik garšīgi), nekādas vajadzības pēc meikapa!
Iekomentējiet manu ablomiņu, vai, citiem vārdiem - gaidam komentārus ar jūsu Viedokļiem zemāk.
(kad Virdžīnija pamodīsies, lai uztaisa jaunu tagu šim subjektam)
Tātad 1# grupa ilgi ilgi nevarēja savākties- te mums gripa, te aizsalušas trubas, te vīrs komandējumā, te ceļš tāls un sniega par daudz.
Izdevās savākties tikai 50% sastāvā - t.i.pie mako atbrauca special_k. Tas gan laikam sacensības elementu padara drusku smieklīgu, bet ko tu padarīsi..
( ... tālāk ... )
Gandrīz pirms divām nedēļām notika slikts vakariņas. Joprojām slinkums rakstīt, bija ļoti garšīgi, ņemiet bildes.
vakariņas pie slikts, VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=yJVLAnn5
man personīgi visvairāk garšoja siermaizes, lai gan aligators nebija slikts.
tikko atpakaļ no slikts, kur ēdām šo konkrēto
( jeb aligatora kakla karbonādes gulašu )
vienvārdsakot. grupa #2 gatavoja tik ideālas vakariņas, ka gandrīz ideāla iznāca tikai vērtēšana. visi dalībnieki vienprātīgi ielika viens otram 10-iekus, tāpēc es biju spiesta likt lietā vērtēšanu pa kategorijām, lai tomēr atrastu kādu līderi starp vienlīdzīgajiem un izvirzītu finālam.
aptaujā noskaidrojās:
zupas līderi ir tante ar Zuppa di aglio con formaggio un begemots ar kokosriekstu-ingvera zupu,
līdere izklaidē ir tati ar vecajiem, labajiem durakiem,
2. ēdiens vislabākais bija visiem, bet par
saldo līderi vienbalsīgi (!!) tika atzīts/a vilibaldis ar absolūto klasiku un neapgāžamo vērtību: TIRAMISU.
ēšanas sacensību eksperti no raidījuma my kitchen rules vienmēr izšķirošos punktus dod un par ideālu vakariņu galveno sastāvdaļu uzskata tieši desertu. tādēļ par godu beidzot panāktai vienprātībai un Valentīna dienai, man ir tas gods pasludināt pirmo finālisti/u: vilibaldis.
( gandrīz ideālas vakariņas )
dārgās grupas!
man patiešām nav nemaz laika šobrīd nekam, tajā skaitā pollu gatavošanai pa naktīm un individuālai noteikumu maiņai. izskatās, ka #2 atsakās dot vērtējumus, bet citi dalībnieki nav lasījuši noteikumus un ir izbrīnīti par vērtēšanu.
jautājums visiem - ko darīt?
Navigate: (Previous 20 Entries)