Comments: |
| From: | goddes |
Date: | February 12th, 2010 - 02:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
1.šķjeltie zirņi paka, savāram putru un piecepam speķi ar sīpoliem. Izmaksas 2 cilvēkiem ~1,50ls 3 dienām
2. ja gribas ko gardāku, maltā gaļa (mazliet apcep), tomāti savā sulā, daudz sīpoli un burkāni(sacep atsevišķi), piegāž biljonu un piedevās makarōni. %;s un katlu ēst arī dienas 4.
| From: | vikings |
Date: | February 12th, 2010 - 02:06 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nu cmon - kartupeļi tirgū par 3 LVL = 12 kg. Gaļu kilogramu - tas pats 3 lvl. Kilo maltās gaļas un eļļu. 3 litri laba piena. Auzu pārslas. Krējumu. Konservētos zirnīšus, burkānus, sīpolus. Un lai vīriec pats taisa ēst.
1. diena. paņem vistas stilbiņus no vistas nogriez, apcep un uztaisi kartupeļu biezeni.
2. diena. Paņem vistu, uzvāra zupu. Pieliek kartupeļus un konservētos zirnīšus, vienu burkānu un vienu sīpolu.
3. diena. Apēd atlikušo zupu.
4. diena. Uzvāri sauso zupu, sacep kartupeļus ar gaļu.
5. diena. Uzcep kotletes ar vārītiem kartupeļiem
6. diena. Kartupeļu pankūkas ar maltās gaļas mērci.
7. diena. Auzu pārslas ar pienu brokastīs, zupa sausā nr.2 un visu ko vēl nav apēdis - iedod vakariņās.
/konkreeti sasmeejos/
negribi man katru nedeelju eedienkarti taisiit? :D
| From: | vikings |
Date: | February 12th, 2010 - 02:21 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tu ko, iedomājies, ka man darīt ņehuj? :)
es iedomaajos, ka tev vnk vajag kaadu kreativitaates minuuti ik dienas..:)) nesaistiitu ar darbu protams :))
Wow paldies. Par cenām runājot, esmu anglijā (aiz pieraduma rakstu ls) tā, ka te cenas ir mazliet savādākas. Bet mani tieši idejas interesē, tā ka megapaldies!
| From: | vikings |
Date: | February 12th, 2010 - 02:21 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ņem par labu!
tad noteikti arī iepazīsties ar tesco ikpēcpusdienas nocenoto stendu. cik zinu, katrā veikalā noceno citas preces un kategorijas.
From: | unpy |
Date: | February 12th, 2010 - 02:26 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Ja vēl latu ziedo desmit olu iegādei, vispār var izvirst, starp citu.
| From: | phoenix |
Date: | February 12th, 2010 - 05:14 pm |
---|
| | | (Link) |
|
o, jā! Tu i ko vērts!
| From: | zetinja |
Date: | February 12th, 2010 - 02:07 pm |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | goddes |
Date: | February 12th, 2010 - 02:10 pm |
---|
| | | (Link) |
|
roltona izmaksas p/p btw ir sūdīgas, ne sūda nepaēd.
From: | (Anonymous) |
Date: | February 12th, 2010 - 02:20 pm |
---|
| | kaut kā tā | (Link) |
|
Griķi, auzu pārslas un visādi tādi ir diezgan sātīgi (un arī uzturvielu ziņā labi). Makaroni. Burkāni nav dārgi un tos var visādi integrēt. Kartupeļi. Visādi dārzeņu sautējumi no lētiem dārzeņiem.
Jā, nepilni trīs lati dienā pārtikai diviem cilvēkiem, tas tiešām ir īsts "bada laiks". Jāmirst tīri vai nost no bada.
Labāk jau nu koncentrēties uz to vistu, nevis sausajām zupiņām, proteīns tak, vieglāk pieēst vēderu. Tos 20ls var izmantot piedevām, nu tur tupeņiem, dārzeņiem, makaroniem utt.
| From: | coma |
Date: | February 12th, 2010 - 02:30 pm |
---|
| | | (Link) |
|
koju laikā taisījām fiksos un ekonomiskos rupjmaizes salātus. izejvielas lētas (izņemot sieru, bet arī to vajag pavisam maz), jo daudz šitos ieēst nevar - dažas šķēles rupjmaizes sagriež kubiņos, apcep uz pannas, bik sāli uzber. klāt jauc smalki sagrieztu ābolu (parasti pusīte no neliela ābolīša, te ideāli ir lētie poļu āboli, kas nav ļoti saldi), pāris šķēles smalki sagrieztu sieru, piespiež ~ daiviņu ķiploka un kādu daudz maz ēdamu majonēzi/krējumu. vizuāli nav šausmīgi skaisti, bet parasti visiem garšo.
| From: | zii |
Date: | February 12th, 2010 - 02:38 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Papildinājums tai fantastiskajai ēdienkartei: vistu, prātīgi sadalot, var izstiept vismaz uz 3 dienām, jo apgriezt var ne tikai kājas un spārniņus, bet arī izņemt fileju. Un tad atlikušo "skeletu" zupā.
Filejai triks ir šāds: sagriez smalkos gabaliņos, pieliec klāt DAUDZ sīpolu, kādu ķiploka daiviņu, var papriku vai tomātus, cep pannā. lai sanāk vairāk, turpat pannā pagatavot miltu mērci: krūzītē sajauc ~1 ēd.karoti miltu, ~1.5 glāzes piena, sāli, garšvielas, kad vista gatava - pielej klāt pannā, maisi, kamēr sabiezē. Ja sanāk pārāk bieza, tad piešauj vēl pienu vai ūdeni klāt. Ja patīk, var piešaut kariju. Pasniedz ar daudz rīsiem klāt.
Zupu es taisītu krēmzupu (t.i., ja blenderis ir pieejams), tad nevar redzēt, kas tur ir/nav iekšā + puišiem parasti garšo un šķiet, ka ir vairāk. Apcepti baltmaizes grauzdiņi klāt.
Aldi vai Lidl cienīgā veikalā iepērc brokoļus vai puķkāpostus - piedos zupai apjomu, vai arī vari novārīt un apkaisīt ar sarīvētu kādu no lētajiem sieriem, tādā ēdienreizē pat gaļu īsti neprasās, klāt - piem., makaroni. [Šādi veģetārie makaroni vai rīsi man glāba situācijas, kad ārpus LV nācās lēti iztikt.]
baigi labā lieta ir kuskuss (LV vismaz paka maksā 1 ls), ļoti sātīgs un man, piemēram, garšo arī bez piedevām, bet labi iet pie vistas un visa kā klāt. jamo arī diezgan maz vajag, jo sātīgs. tad nu pieliec klāt garšvielas un aidā.
| From: | anahata |
Date: | February 12th, 2010 - 03:07 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pelēkie zirņi ar saceptiem sīpoliem un kadu gaļas gabalu, + kefīru, kuņģis pilns uz pusi dienas garantēts! Plovs. piekrītu par auzu pārslām, + kāda rozīne našķim, labs starterītis dienai. ja ir cepešu plīts- našķis: tosteru maize, ar sagrieztām ābolu šķēlītēm, pārliets ar krējuma, cukura un olas maisījumu.. vienīgi nezinu kā Jums tur ar tikšanu pie krējuma. hmmm, atminējos no bērnības gardās siltās maizītes (arī cepešu plītī): maize, sviests (var mierīgi iztikt bez), desa (vistas gaļa), sīpolripas, kečups, siers- tādas viltotās piciņas :)
| From: | savanna |
Date: | February 12th, 2010 - 03:13 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Sveiga kāposta sautējums. Svaigs kāposts, 1gb vistas fileja, pāris burkāni, vegeta, pipari, sāls, buljona kubiņš.
Apcep nelielos gabaliņos vistu un tad sautē to katlā ar kāpostiem un burkāniem. (Kāpostus pieliek, kad burkāni jau mīksti.)
Var ēst ar rupmaizi, kartupeļiem.
________________________________________________
Rīsi vārīti, kuriem pielikti klāt zaļie zirnīši un kukurūza - konservētie.
_________________________________________________
Zupa, kurā ir makaroni, rīsi, burkāni un pāris vistas spērniņu garšai, jo lēti.
_________________________________________________
Vārīti zirņi, pupas, ko ēd ar krējumu un mārutkiem.
| From: | goddes |
Date: | February 12th, 2010 - 06:14 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Vegeta! Kubinsh! Jeezinj...ar såli nepietiek.
| From: | mobsene |
Date: | February 12th, 2010 - 04:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ar vīriešiem ir kā ir viņiem vajag gaļu un gaļu un gaļu.. Man jau liekas ka cūku putra ir diezgan ekonomiska (putraimi kartupeļi un žāvēta gaļiņa ar milzum daudz sīpoliem) Dārzeņu zupa (kāposti..burkāni..kartupeļi) kartupeļi ar piemēram maltās gaļas mērci..maz gaļas daudz piena+ vēl var sk.skrējumu pielikt un iegriest 1 papriku. nu kaut kā tā.
| From: | kants |
Date: | February 12th, 2010 - 05:53 pm |
---|
| | | (Link) |
|
anglijā taču pārtika lētāka, ja nepērk gluži steikus un taml. no augstāk minētā es ieteiktu vistu, ja to negribas dalīt, pildīt ar kuskusu un kādiem dārzenīšiem, smuki ieziest ar eļļu, kādu suliņu vai kā un tad plītī cept. pildīta vista ir manta! tāpat kuskusu var vnk garšīgi ar sviestu sataisīt un pliku ēst, tikai kārtīgu uzvāri, savādāk vēderā sapūtīsies. sliktākajā gadījumā nopērc lētos makaronus un tušoni, sataisi pa flotski. a saldajam ēdienam noteikti var vārīt ķīseli - takš zaptsūdens ar cieti, bet sajūta, kā ēdot ēdienu. moš par 50p var dabūt kādu tunča konservu? sataisi ar smalki sagrieztu sīpolu un vārītu olu un majonēzi. pavisam vienkārši - uz pannas eļļa apcep pienā mērcētu baltmaizi, uzber cukuru un sukā iekšā:)
| From: | kreiza |
Date: | February 12th, 2010 - 06:45 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pie filejas trikiem- sagriež gabaliņos, apcep. Apcep arī sagrieztus sīpolus, atsevišķi apcep rīvētus burkānus, atsevišķi rīvētu selerijas sakni. Tad šo visu sajauc kopā ar vārītiem rīsiem. Jo mazāk naudas, jo rīsu un darzeņu vairāk. Var variēt, pieliekot klāt kādu ķiploku, garšvielas, varbūt dārzeņus pamainot, kādi nu labāk garšo.
| From: | vikings |
Date: | February 13th, 2010 - 03:06 am |
---|
| | | (Link) |
|
Taupīgi tie letiņi! :)
| From: | agzas |
Date: | February 14th, 2010 - 12:35 am |
---|
| | | (Link) |
|
lēti, vienkārši un tīri garšīgi ir - kāpostu kotletes. Kāpostu samaļ gaļas mašīnā vai sīki sagriež/sarīvē un pēc tam benderī (jo sīkāk jo labāk, bet der arī vienkārši sīki sakapāti). Pieliek olu, pieliek miltus, kārtīgi sajauc. Liek uz pannas kotlešu izmērā un cep no visām pusēm zeltainas. Pēdējoreiz uz puskāpostu liku 1 olu un miltus bēru pēc skata (tā, lai atgādina pēc konsistences tādu parastu kotlešu masu). | |