pajautaa

bērni; darba intervija; cik daudz atklāt

« previous entry | next entry »
Sep. 29., 2014 | 05:06 pm
posted by: masha_nje_vasha in pajautaa

Sveiki! Tā kā esmu tālu prom no šiem jautājumiem, lūdzu, apgaismojiet mani par situāciju mūsdienās ar CV, darba intervijām un bērniem.
1. Darba devējam liekas drošāk zināt, ka sievietei ir bērns (tātad lielāka cerība, ka stāvoklī uzreiz nepaliks) vai domāt, ka bērna nav (tātad nav riska, ka bērns slimos utt.)?
2. Ja CV redzams, ka 2 gadi nav strādāts algots darbs, labāk rakstīt tajā laikā, ka bērna kopšanas atvaļinājums bija vai arī uzsvērt daudzas citas lietas, kas paralēli paveiktas (studijas, darbs pašnodarb.statusā utt.) - labāk rakstīt visu kopā vai bērnkopību nepieminēt?
3. Vai šis viss augstāk minētais ir problēma tikai privātajā sfērā, vai arī valsts iestādēs izvēlas neņemt sievietes ar maziem bērniem?
Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

t

from: [info]tiga
date: Sep. 29., 2014 - 05:39 pm
#

bērna kopšanas atvaļinājums, cik man zināms, skaitās darba stāžā, līdz ar to jāraksta vnk darba vieta, kurā ir līgums, nevis, ka nav strādāts

Atbildēt


honeybee

from: [info]honeybee
date: Sep. 29., 2014 - 05:43 pm
#

Brrr, šausmīgi vispār domāt šādās kategorijās (izlaista es esmu acīmredzot).

Es droši vien ietu ar CV, kurā bērni nav minēti (manā CV, teiksim, nav minēti ne bērni, ne bērnkopības atvaļinājumi - bet es gan skaitījos darbā bērnkopības laikā) un CV ir minēts viss būtiskais, kas ir darīts. (Man gan nav baisas atšķirības starp bērnkopību un nebērnkopību.)

Bet tajā pašā laikā darba intervijā noteikti pastāstītu, ka man ir bērns (nu ok, bērni), precizētu, kādi ir riski un kā es ar tiem tiktu galā. T.i., ejot uz interviju, tev jau būtu jāzina, vai vari kaut kur izraut aukli, ja divos naktī konstatē, ka bērnam ir baisā temperatūra, vai arī vari strādāt no mājām, vai kā.

Strādāju privātajā sfērā, nekādas problēmas nav bijušas pa šo līniju. Bet: man ir veicies un es esmu drusciņ darbaholiķis arī (nu tipa zvanu no dzemdību nama ar tekstu "klau, to, ko tu man vakar atsūtīji, es laikam nepaspēšu līdz rītdienai, vai tas ir ok?").

Atbildēt | Diskusija


jūnija lietus / augusta lapas / septembra atmiņas

from: [info]special_k
date: Sep. 29., 2014 - 06:07 pm
#

labs :)

"nu tipa zvanu no dzemdību nama ar tekstu "klau, to, ko tu man vakar atsūtīji, es laikam nepaspēšu līdz rītdienai, vai tas ir ok?""

Atbildēt | Iepriekšējais


ululate

from: [info]ululate
date: Sep. 29., 2014 - 06:20 pm
#

šitāda attieksme izlaiž darba devējus :) es, piemēram, esmu pilnīgi pretējs cilvēks, jau no kāda 6.grūtn. mēneša iestājas attieksme "pofig, lieciet mani mierā ar saviem darbiem" - un arī tas taču ir pilnīgi normāli.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]amatieris
date: Sep. 29., 2014 - 05:58 pm
#

Psc. Darba devējam nav jāzina, ir vai nav bērni. Nu, katrā gadījumā, ne no CV.

Atbildēt


miiljo_stundinj

from: [info]miiljo_stundinj
date: Sep. 29., 2014 - 06:11 pm
#

CV labāk bērnkopību nemini, mini tikai ko esi darījusi. Klātienē tad jau pēc situācijas. Diemžèl zinu gan pozitīvus gan negatīvus gadījumus- šādus jautājumus necilā, tikai par pieredzi un personību interesējas vai negrib jaunu meiteni, kas varētu patikt stāvoklī...

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Sep. 29., 2014 - 07:30 pm
#

Ņemot vērā, ka mans cienītais ir darba devējs un esmu bijusi gan klāt, gan zinu viedokli privāto - tad bez bērniem vai ar mazu bērnu - risks ir pilnīgi vienāds, bet neviens no šīem kritērijiem nekad nav bijis noteicošs darbinieka izvēlē, jo var palikt stāvoklī pēc mēneša un var arī nepalikt, bērns var slimot un var arī neslimot. Galvenais ir cilvēks un tas ko viņš spēj izdarīt.
Bet katram darba devējam tas ir individuāli. Zinu Lv zināmu bārmeni, kurš jaunā darbā neņem tieši dēļ šiem 2 faktoriem - var palikt stāvoklī un bērni var slimot. Tb-jaunas sievietes kā darbinieces tas ir apgrūtinājums.
dari kā honeybee saka - saki, ka ir bērns, bet apstāsti, ka bieži neslimo, vai, ka ir omes, kas var pieksatīt un, ka esi gatava arī pastrādāt no mājas (ja darbs to atļauj) utt.

Atbildēt


from: [info]ninona
date: Sep. 29., 2014 - 08:50 pm
#

CV to noteikti nevajag. Bet, ja intervijas laikā jūti, ka vietu gribi un Tevi pretī arī, tad, nepieciešamības gadījumā par šo jautājumu vari runāt, t.i., ja bērnu esamība/plānošana var darba ritmu reāli ietekmēt.

Es personīgi atbilstošā intervijas brīdī par savu bērnu esamību pieminētu (arī par to, ka ir aukle), norādot, ka šobrīd vēlos koncentrēties uz karjeru, meklēju savu īsto vietu, kur piepildīt profesionālās ambīcijas bla bla bla. Ar to liekot saprast, ka tuvākajā laikā negrasos pazust dekrētā, kas jau ir uzskatāms par plusu.

Atbildēt


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Sep. 30., 2014 - 09:40 am
#

CV ir apkopojums par taviem profesionālajiem sasniegumiem. Tur pat iesaka nerakstīt apmeklētos kursus, kuri neattiecas uz darbu kurā tu mēģini iestāties.

Ja nekļūdos tad runa pa pērniem darba intervijā ir tāds kā pārkāpums. Diskriminācijas dēļ.
Iespējamie darba devēji var to tev prasīt, bet tev ir tiesības neatbildēt, bet ... ja reiz bērni ir šķērslis lai tevi pieņemtu darbā, tad varbūt tādu darbu tev nemaz nevajag.

Atbildēt