pajautaa

bērni; darba intervija; cik daudz atklāt

« previous entry | next entry »
Sep. 29., 2014 | 05:06 pm
posted by: masha_nje_vasha in pajautaa

Sveiki! Tā kā esmu tālu prom no šiem jautājumiem, lūdzu, apgaismojiet mani par situāciju mūsdienās ar CV, darba intervijām un bērniem.
1. Darba devējam liekas drošāk zināt, ka sievietei ir bērns (tātad lielāka cerība, ka stāvoklī uzreiz nepaliks) vai domāt, ka bērna nav (tātad nav riska, ka bērns slimos utt.)?
2. Ja CV redzams, ka 2 gadi nav strādāts algots darbs, labāk rakstīt tajā laikā, ka bērna kopšanas atvaļinājums bija vai arī uzsvērt daudzas citas lietas, kas paralēli paveiktas (studijas, darbs pašnodarb.statusā utt.) - labāk rakstīt visu kopā vai bērnkopību nepieminēt?
3. Vai šis viss augstāk minētais ir problēma tikai privātajā sfērā, vai arī valsts iestādēs izvēlas neņemt sievietes ar maziem bērniem?
Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

honeybee

from: [info]honeybee
date: Sep. 29., 2014 - 05:43 pm
#

Brrr, šausmīgi vispār domāt šādās kategorijās (izlaista es esmu acīmredzot).

Es droši vien ietu ar CV, kurā bērni nav minēti (manā CV, teiksim, nav minēti ne bērni, ne bērnkopības atvaļinājumi - bet es gan skaitījos darbā bērnkopības laikā) un CV ir minēts viss būtiskais, kas ir darīts. (Man gan nav baisas atšķirības starp bērnkopību un nebērnkopību.)

Bet tajā pašā laikā darba intervijā noteikti pastāstītu, ka man ir bērns (nu ok, bērni), precizētu, kādi ir riski un kā es ar tiem tiktu galā. T.i., ejot uz interviju, tev jau būtu jāzina, vai vari kaut kur izraut aukli, ja divos naktī konstatē, ka bērnam ir baisā temperatūra, vai arī vari strādāt no mājām, vai kā.

Strādāju privātajā sfērā, nekādas problēmas nav bijušas pa šo līniju. Bet: man ir veicies un es esmu drusciņ darbaholiķis arī (nu tipa zvanu no dzemdību nama ar tekstu "klau, to, ko tu man vakar atsūtīji, es laikam nepaspēšu līdz rītdienai, vai tas ir ok?").

Atbildēt | Diskusija


jūnija lietus / augusta lapas / septembra atmiņas

from: [info]special_k
date: Sep. 29., 2014 - 06:07 pm
#

labs :)

"nu tipa zvanu no dzemdību nama ar tekstu "klau, to, ko tu man vakar atsūtīji, es laikam nepaspēšu līdz rītdienai, vai tas ir ok?""

Atbildēt | Iepriekšējais


ululate

from: [info]ululate
date: Sep. 29., 2014 - 06:20 pm
#

šitāda attieksme izlaiž darba devējus :) es, piemēram, esmu pilnīgi pretējs cilvēks, jau no kāda 6.grūtn. mēneša iestājas attieksme "pofig, lieciet mani mierā ar saviem darbiem" - un arī tas taču ir pilnīgi normāli.

Atbildēt | Iepriekšējais