pajautaa

Plūmes

« previous entry | next entry »
Aug. 17., 2013 | 09:45 pm
posted by: melnaa_maashele in pajautaa

Dārgās dāmas un kungi!

Ko jūs darāt ar dzeltenajām aličām (tām, kas mazas dzeltenas plūmītes)..?

Saldu (un ne tikai) ievārījumu receptes welcome!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

sirdnA

from: [info]sirdna
date: Aug. 17., 2013 - 10:03 pm
#

salda aliču zapte vispār eksistē?

Atbildēt | Diskusija


Vieta Jūsu reklāmai

from: [info]melnaa_maashele
date: Aug. 17., 2013 - 10:09 pm
#

Pēc receptēm izskatās, ka tikai kopā ar diabētu... :D

Tādēļ arī gribas kādu svaigu ideju, nevis parasto aličas + megadaudz cukurs variantu...

Atbildēt | Iepriekšējais


Krāšņais Kurvjziedis

from: [info]krii
date: Aug. 17., 2013 - 10:16 pm
#

No aličām "visi normāli cilvēki" vāra tkemali. Daudz, daudz tkemali. Pēc tam visu ziemu ēd ar ceptām gaļām un visādiem dārzeņu mikšļiem.

Atbildēt | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Aug. 17., 2013 - 10:19 pm
#

plus daži miļōni!

Atbildēt | Iepriekšējais


Krāšņais Kurvjziedis

from: [info]krii
date: Aug. 17., 2013 - 10:25 pm
#

Te dažas receptes:
http://www.receptes.lv/receptes/tkemali/
http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/dazadi/tkemali-gruzijas-kecups/
Un, protams: http://klab.lv/users/kuminjsh/790141.html :)
Krieviski:
http://gotovim-doma.ru/view.php?r=778-recept-Sous-iz-sliv-Tkemali
http://www.gastronom.ru/recipe/8403/sous-tkemali

ai, un vispār - pilna Google.:)
No savas pieredzes varu teikt, ka autentiskai garšai obligātie ingredienti ir 3:
aličas, kinza un pipari. Ļoti vēlami arī ķiploki, baziliks, dažādi zaļumi, bet ar to visu var variēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Vieta Jūsu reklāmai

from: [info]melnaa_maashele
date: Aug. 17., 2013 - 10:30 pm
#

Paldies! Paldies! Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Aug. 18., 2013 - 12:20 am
#

Kas man pie visa šitā nepatīk, ir dilles. Es taisītunkaut ko austrumniecisku, vaebūt ar drusku kumina, kādu anīsa zvaigzni, koriandru, čilli, ingvēru... Bet tas tik tā, uz fikso kas ienāk prātā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Krāšņais Kurvjziedis

from: [info]krii
date: Aug. 18., 2013 - 10:56 am
#

Es esmu metusi klāt visu ko, ieskaitot krutnagliņas. Mēdz sanākt ļoti dažādi varianti, bet man līdz šim visi šķituši garšīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Krāšņais Kurvjziedis

from: [info]krii
date: Aug. 18., 2013 - 10:57 am
#

Sasodīts - kruStnagliņas, protams, nevis krutās nagliņas.:)

Atbildēt | Iepriekšējais


while the limousines wait in the street

from: [info]up
date: Aug. 17., 2013 - 10:32 pm
#

es vāru tādu aliču "bāzes" biezeni. aličas saplaucē un izdzen caur sietu atdalot no kauliņiem un mizām + cukurs 1/2 no sanākušā biezeņa svara. un visu burkās. un tad ziemā var izmantot visādās gaļas marinādēs, likt klāt garšvielas - čili, ingvers utml vai smērēt kaut kādās plātsmaizēs. ar zaļumiem uzreiz vārīt man kaut kā nepatīk.

Atbildēt


karmena

from: [info]karmena
date: Aug. 17., 2013 - 10:35 pm
#

saldie aliču ievārījumi nav tik šķebinoši, ja viņiem klāt piemet kanēli vai ingveru.

Atbildēt | Diskusija


Vieta Jūsu reklāmai

from: [info]melnaa_maashele
date: Aug. 18., 2013 - 02:32 am
#

Ar ingveru varētu būt interesanti, pagājušajā rudenī savārīju to ar āboliem un laimu, puiši slavēja, meitenēm - tā ne pārāk...

Kādā proporcijā Tu liec (iesaki likt) cukuru..? :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ninona
date: Aug. 18., 2013 - 04:12 pm
#

Es jau gadiem vāru aliču-ābolu (1:1) zapti, cukurs, protams, kā jau ievārījumam. Saldie vasaras āboli lieliski atšķaida aliču stiprumu, savukārt aličas vasaras ābolu plikajam saldumam piešķir smuku skābumiņu. Man garšo gan pie pankūkām, gan tortēs. Un tā skaistā krāsa :) Sablendējot izskatās vispār burvīgi.

Atbildēt | Diskusija


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Aug. 18., 2013 - 07:45 pm
#

+1, omiit vienmeer taa vaarij!

Atbildēt | Iepriekšējais