pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 30., 2012 | 10:04 pm
posted by: walkire in pajautaa

Vai Latvijā ir pārdošanā falafela pusfabrikāti?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jul. 30., 2012 - 10:16 pm
#

Tā ir tā kebabu gaļa? Šķiet, ka viņu ražo Turkebab un šķiet, ka kaut kur esmu šādu piedāvājumu pie viņiem manījis.

Bet nu var jau būt, ka kaut ko jaucu, bet tāda bilde, visai miglaina gan, man kaut kur atmiņā stāv.

Atbildēt | Diskusija


x

from: [info]walkire
date: Jul. 30., 2012 - 10:22 pm
#

Principā, tā ir uzkoda no zirņu masas, ko liek arī veģetāros kebabos. Turkebabam falafela masa ir lielos spainīšos, ko izmanto kebabiem, bet pārdošanā gan neesmu redzējusi. Būtu forši, ja būtu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jul. 30., 2012 - 10:31 pm
#

Ā, nu tad es būšu to sajaucis ar kādu citu turku vārdu. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jul. 30., 2012 - 10:33 pm
#

to ir viegli pašam uztaisīt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jul. 30., 2012 - 10:41 pm
#

ja ir iekārienes, tad recepte pavisam viegla.
Novāri burkānus ar visu mizu, nomizo un sablenderē ar turku zirņiem. Visiem piegriež klāt labi daudz pētersiļus. Veido kotletītes, ko apviļā rīvmaizē vai mannā un olā. Pirms cepšanas eļļa mazliet patut ledusskapī. Pasniedz ar jogurta mērci, kas gatavota no bezgaršas jogurta, kuram piegriezts svaigs gurķis, ķiploks. Pprotams sāls un tas pats pētersolis. Atkal visu sablenderē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jul. 30., 2012 - 10:46 pm
#

turku zirņus konservētos vai žāvētos blenderē? pie žāvētiem gan jau vajag suuuperblenderi. Bet konservēti, cik mēģināts, ir negaršīgi. Tāpēc es parasti novāru.
Un vēl manā iecienītajā receptē ir ķimenes vai romiešu ķimenes (kumins), bet nav burkānu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jul. 30., 2012 - 10:49 pm
#

es Spānijā strādaju restorāna, kur šitas brīnums bija ēdienkartē. Taisīju no konservētiem. Par bezburkānīgiem ziņu nav, zinu tikai šādu recepti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jul. 30., 2012 - 11:08 pm
#

Es taisu kaut ko šitādu: http://mideastfood.about.com/od/maindishes/r/falafelrecipe.htm

Bet domāju, ka arī burkānvariants ir pamēģināms, vienīgi uzskatu, ka kumins ir svarīga sastāvdaļa priekš tuvu austrumu falafela.

Atbildēt | Iepriekšējais


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Jul. 31., 2012 - 08:55 am
#

žāvētos tak uzbriedina pirms tam?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jul. 31., 2012 - 12:14 pm
#

jā, protams, tas vairāk bija komentārs iepriekšējam komentāram par to, cik "follproof" ir vienkāršā recepte :)
(uzbriedinātiem zirņiem tik un tā vajag labāku blenderi, nekā konservētiem)

Atbildēt | Iepriekšējais


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jul. 30., 2012 - 10:52 pm
#

patut pētersolis..

Atbildēt | Iepriekšējais


x

from: [info]walkire
date: Jul. 30., 2012 - 11:00 pm
#

izklausās dikti forši, bet laikietilpīgi, un tur tā lielāka problēma...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jul. 30., 2012 - 11:42 pm
#

viens variants ir vienreiz uztaisīt tā pavairāk un sasaldēt (ja nepietiek laika šim, tad es saku, ka manā receptē process neaizņem nežēlīgi daudz laika).
Otrs, atrast ārzemju internetos sauso falafel mix maisījumu un pasūtīt to.
Trešais, aicināt vietējiem veikaliem to importēt. Kaut kā liekas, ka to varētu darīt visādi eko šmeko veikali. Bet tad atkal viņi importēs organisko, kas varētu būt dārgāki tikai tāpēc, ka uzraksts uz paciņas.

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 31., 2012 - 01:13 am
#

ola gan nav īsti piederīga veģetāram ēdienam...
vai tā padarīšana turās kopā arī bez olas? - jeb varbūt ir kādas alternatīvas?

Atbildēt | Iepriekšējais


katodstars

from: [info]katodstars
date: Jul. 30., 2012 - 11:37 pm
#

Pretī Zinātņu akadēmijai uz Gogoļa ielas ir Sojas produktu veikaliņš. Tur, manuprāt, reiz redzēju un vēl nodomāju, ka, jā, kādreiz jāpamēģina. Bet nepamēģināju.

Atbildēt


from: [info]zero_weirdness
date: Jul. 31., 2012 - 01:07 am
#

Zaļajā Govī Brīvības ielā vienreiz pirku sauso falafel masu, vnk iejauc ar ūdeni, kko tur vēl un gatavs! ļoti garšīgi bija, arī bio eko utml, neskatoties uz to, ka tik vienkārši un ka tas ir principā pulveris, sausa masa.

Atbildēt


from: [info]affair
date: Jul. 31., 2012 - 03:22 pm
#

jā.

Atbildēt | Diskusija


x

from: [info]walkire
date: Jul. 31., 2012 - 04:28 pm
#

kur?

Atbildēt | Iepriekšējais