Principā, tā ir uzkoda no zirņu masas, ko liek arī veģetāros kebabos. Turkebabam falafela masa ir lielos spainīšos, ko izmanto kebabiem, bet pārdošanā gan neesmu redzējusi. Būtu forši, ja būtu.
ja ir iekārienes, tad recepte pavisam viegla. Novāri burkānus ar visu mizu, nomizo un sablenderē ar turku zirņiem. Visiem piegriež klāt labi daudz pētersiļus. Veido kotletītes, ko apviļā rīvmaizē vai mannā un olā. Pirms cepšanas eļļa mazliet patut ledusskapī. Pasniedz ar jogurta mērci, kas gatavota no bezgaršas jogurta, kuram piegriezts svaigs gurķis, ķiploks. Pprotams sāls un tas pats pētersolis. Atkal visu sablenderē.
turku zirņus konservētos vai žāvētos blenderē? pie žāvētiem gan jau vajag suuuperblenderi. Bet konservēti, cik mēģināts, ir negaršīgi. Tāpēc es parasti novāru. Un vēl manā iecienītajā receptē ir ķimenes vai romiešu ķimenes (kumins), bet nav burkānu.
jā, protams, tas vairāk bija komentārs iepriekšējam komentāram par to, cik "follproof" ir vienkāršā recepte :) (uzbriedinātiem zirņiem tik un tā vajag labāku blenderi, nekā konservētiem)
viens variants ir vienreiz uztaisīt tā pavairāk un sasaldēt (ja nepietiek laika šim, tad es saku, ka manā receptē process neaizņem nežēlīgi daudz laika). Otrs, atrast ārzemju internetos sauso falafel mix maisījumu un pasūtīt to. Trešais, aicināt vietējiem veikaliem to importēt. Kaut kā liekas, ka to varētu darīt visādi eko šmeko veikali. Bet tad atkal viņi importēs organisko, kas varētu būt dārgāki tikai tāpēc, ka uzraksts uz paciņas.
from: walkire
date: Jul. 30., 2012 - 10:22 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: termostats
date: Jul. 30., 2012 - 10:31 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: auksts_entelekt
date: Jul. 30., 2012 - 10:33 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: auksts_entelekt
date: Jul. 30., 2012 - 10:41 pm
#
Novāri burkānus ar visu mizu, nomizo un sablenderē ar turku zirņiem. Visiem piegriež klāt labi daudz pētersiļus. Veido kotletītes, ko apviļā rīvmaizē vai mannā un olā. Pirms cepšanas eļļa mazliet patut ledusskapī. Pasniedz ar jogurta mērci, kas gatavota no bezgaršas jogurta, kuram piegriezts svaigs gurķis, ķiploks. Pprotams sāls un tas pats pētersolis. Atkal visu sablenderē.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: hessin
date: Jul. 30., 2012 - 10:46 pm
#
Un vēl manā iecienītajā receptē ir ķimenes vai romiešu ķimenes (kumins), bet nav burkānu.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: auksts_entelekt
date: Jul. 30., 2012 - 10:49 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: hessin
date: Jul. 30., 2012 - 11:08 pm
#
Bet domāju, ka arī burkānvariants ir pamēģināms, vienīgi uzskatu, ka kumins ir svarīga sastāvdaļa priekš tuvu austrumu falafela.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: begemots
date: Jul. 31., 2012 - 08:55 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: hessin
date: Jul. 31., 2012 - 12:14 pm
#
(uzbriedinātiem zirņiem tik un tā vajag labāku blenderi, nekā konservētiem)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: auksts_entelekt
date: Jul. 30., 2012 - 10:52 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: walkire
date: Jul. 30., 2012 - 11:00 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: hessin
date: Jul. 30., 2012 - 11:42 pm
#
Otrs, atrast ārzemju internetos sauso falafel mix maisījumu un pasūtīt to.
Trešais, aicināt vietējiem veikaliem to importēt. Kaut kā liekas, ka to varētu darīt visādi eko šmeko veikali. Bet tad atkal viņi importēs organisko, kas varētu būt dārgāki tikai tāpēc, ka uzraksts uz paciņas.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: le_minga
date: Jul. 31., 2012 - 01:13 am
#
vai tā padarīšana turās kopā arī bez olas? - jeb varbūt ir kādas alternatīvas?
Atbildēt | Iepriekšējais