pajautaa

tetovējums - filosofisks jautājums

« previous entry | next entry »
Sep. 13., 2011 | 07:21 pm
posted by: samantta in pajautaa

Labdien cibiņi!

Lieta tāda, ka jau gadiem vēlos tetovējumu, bet nespēju uzdrošināties. Sākumā tās bija bailes no sāpēm un nezināmā, bet tagad tam visam esmu tikusi pāri, ir tikai viena baile palikusi, tapēc gribu uzjautāt tautas viedokli (īpaši gribu dzirdēt no tiem, kuriem ir tetovējumi). Esmu atvērta visādām iespējām, un ticu, ka pasaulē ir daudz neizskaidrojamu lietu. Un nezinu kādēļ, bet vienmēr kaut kā ir licies, ka sevi tetovējot, kaut kādā veidā sevi "apzīmogo" un maini savas dzīves gaitu. Ticēt, es tam vienmēr ticēšu, bet šobrīd sasāpējies ir tas, ka esmu patiešām atradusi citātu, kuru vēlos redzēt uz sevis, kas pasvītrotu ko es domāju par dzīvi in general, bet šis citāts pieder vēsturiskai personai, kas savu dzīvi beidza diezgan traģiskā nāvē. Respektīvi, viņas dzīve bija ievērojama, bet īsa. Es protams neticu, ka nu tagad ar mani notiks simt punkti tas pats, bet biedē, vai šādā veidā es kaut kā nepiesaistīšu savai dzīvei kaut kādu traģēdiju vai lejupslīdi. Kā domājat jūs, vai tetovējumi maina mūsu dzīves, varbūt kāds ir ar to sastapies? Vai arī tas viss ir pupu mizas? Kā teicu, filosofisks jautājums, neko vēl netetovēju un zeme nedeg zem kājām, tikai gribu dzirdēt viedokļus.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {23}

chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Sep. 13., 2011 - 09:29 pm
#

man pēc katra tetovējuma dzīve palika labāka :) vismaz uz brīdi. un man viņi ir pieci. man ir aizdomas, ka būs vēl.
es esmu redzējusi cilvēkus ar tiešām creepy tetovējumiem, ar hitlera citātiem un ko vēl ne - visi viņi dzīvo tālāk. es nedomāju, ka uzraksts vai zīmējums uz ādas kaut ko baigi radikāli maina.

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Sep. 13., 2011 - 09:31 pm
#

jā, bet kādā ziņā palika labāka, tu to domā, kā vienkārši gandarījumu par labi paveiktu tetovējumu? :)
kas tev ir par tetovējumiem un kur, ja drīkst vaicāt? (nav jāatbild obligāti, protams)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Sep. 13., 2011 - 09:37 pm
#

pirms man tapa pirmais, man ļoti nepatika savs ķermenis. tad tas pirmais tapa, un sāka patikt, kā es izskatos - bija kaut kas, kas man ļoti patika. nākamie trīs tapa dažādos brīžos, kad man bija diezgan nelabi un a-depr ripas īsti nepalīdzēja. pēc tam sāka palikt labāk. pēdējais tapa pirms gada, tad gan nekas slikti nebija, bet pēc tam ilgi bija ļoti liels prieks par to, kāds man skaistums uzradies :) un man tam pašai bija tādā kā simboliska nozīmē - jā, es sevi apzīmogoju, savā ziņā.
viens ir uz muguras (teorētiski), lai gan daži apgalvo, ka uz dibena :) pārējie uz kājām, uz abu pēdu virspusēm un potītes locītavu aizmugurē.

Atbildēt | Iepriekšējais


Kuets Kotkins

from: [info]felipe
date: Sep. 13., 2011 - 09:33 pm
#

nē, tev nevajag tetovējumu

Atbildēt


from: [info]anilirem
date: Sep. 13., 2011 - 09:36 pm
#

Es paļaujos uz domu, ka daudz ko mēs sevī iekodējam paši, arī nodomājot, "o, joptvj... šis beidza dzīvi traģiski". Lai gan, zini, ja ir šīs piršaubas, manuprāt, tad nevajadzētu tetovēt šo uzrakstu, man ar citātiem ar laiku ir tā, ka tie apnīk, nezinu, kā būs ar Tevi un to, ka Tevī kaut kāds konkrētums būs iespiests uz laiku laikiem...

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anilirem
date: Sep. 13., 2011 - 09:39 pm
#

pirmšaubas, jopcik, pēc pirdiena šaubām izklausās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Sep. 13., 2011 - 09:45 pm
#

:D sasmējos par pirdiena šaubām.
jā, nu es nekur nesteidzos. briestu jau kādus 3 gadus un pirmoreiz uzķēru ko tādu, kas patiešām sauc, ka - es varētu būt tavs tetovējums! haha. bet es varu arī pagaidīt un paskatīties kāda tā doma liksies pēc laika. man nekur nav jāskrien.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]chaika
date: Sep. 13., 2011 - 09:42 pm
#

Pat dzimumzīmītēm ir nozīme, tādēļ domāju, ka tetovējums arī nav tikai tā..
Bet man nav personiskas pieredzes.

Atbildēt


x

from: [info]walkire
date: Sep. 13., 2011 - 09:43 pm
#

ja doma par to, ka citāts tevi var slikti ietekmēt, rodas jau tagad, un ir tik uzmācīga, ka ir nepieciešamība pēc citu viedokļiem - netetovē. doma no zemapziņas, visticamāk, nekur nezūdīs, un sāksi vēl domāt un gaidīt kaut kādus traģiskus notikumus - tā var prātā sajukt.

Atbildēt | Diskusija


× ! Edge ! ×

from: [info]devour
date: Sep. 13., 2011 - 09:45 pm
#

Un ja arī kkas notiktu, tad būtu - re, tetovējums vainīgs :)

Atbildēt | Iepriekšējais


samanta

from: [info]samantta
date: Sep. 13., 2011 - 09:48 pm
#

patiesībā pirmā doma bija, ka wow, šis ir izteikts vārdos, tas, ko mēģinu atrast sevī un savā dzīvē jau vairāk kā gadu. ir tāda sajūta, ka ja man kas tāds būtu, tas liktu man justies stiprākai un iet uz priekšu. tas par to traģisko nāvi, tikai pēc tam uzpeldēja. bet nu jā, ir par ko padomāt, paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais


× ! Edge ! ×

from: [info]devour
date: Sep. 13., 2011 - 09:44 pm
#

Es nedomāju, ka ir jēga pārvērst savu miesu par draugiem.lv Runā sadaļu :)
Labāk kko kreatīvu...

Atbildēt


from: [info]baltais_zilonis
date: Sep. 13., 2011 - 09:46 pm
#

Bībelē kaut kas bija teikts, ka nevajag sevi apzīmogot. Domāju, ka tas nav kkāds aizspriedums, bet vienkārši rēķināšanās ar cilvēka uztveres un domāšanas īpatnībām.

Manas pārdomas īsumā par to būtu tādas, ka tev vienkārši jāsadzīvo ar to ideju, ko esi uzlicis virsū un nēsā līdzi un tādējādi ietekmē savu domāšanu --> dzīvi. Vai arī situācija, ka kaut gan tava filozofija in general paliek tāda pati, bet kaut kādi skatu punkti uz to ir mainījušies un sāc izjust diskomfortu ar to, kas uz tevis rakstīts, kas atkal ietekmē tavu domāšanu vai rīcību, vai filozofiju, vai tml.

Tāpēc es laikam atturēšos tetovēties. Varbūt kādu citu cilvēku, kurš daudz nenodarbina savu prātu ar visādām filozofiskām lietām, tas nemaz nerausta.

Atbildēt


arturs

from: [info]arturs
date: Sep. 13., 2011 - 09:52 pm
#

ej dirst

Atbildēt


from: [info]augsne
date: Sep. 13., 2011 - 09:55 pm
#

Es domāju, ka, ja vispār ietekme tiek atstāta, tad tā sāk iedarboties jau tad, kad kādu citātu pieņem kā sev tuvu un nozīmīgu. Arī bez tetovēšanas. No otras puses - ja citāts patiešām precīzi izklāsta to, ko jūti un domā Tu, tad tajā paustās idejas/atklāsmes/domas vienmēr ir bijušas Tevī, tikai precīzu formulējumu tam ir piešķīris kāds cits. Manuprāt, personību vai dzīves gaitu mainošu iespaidu VARBŪT varētu atstāt tāds tetovējums, kurš ir pretrunā ar cilvēka pasaules uztveri, ticību u. tml.

Atbildēt


from: [info]krysta
date: Sep. 13., 2011 - 10:09 pm
#

Kā gan lai tintes pleķis iekš dermas slāņiem spētu ietekmēt dzīvi? Jautājums ir no sērijas - :"Vai, ja es nokrāsošu blondus matus, tas mainīs manu dzīvi? Merlinai Monro arī bija blondi mati un viņa pāragri salīmēja pleznas, vai man arī tas draud"?

Tetovējums ir tikai tetovējums, visu izšķir - cik pacients pats tam piešķir jēgu un nozīmi. p.s kad pirmā eiforija noskries, vecais apniks un prasīsies jaunu. Tetovējumi rada atkarību, jo sniedz iespēju relatīvi viegli un lēti pašapliecināties.

Atbildēt


Strēlniece

from: [info]str
date: Sep. 13., 2011 - 10:09 pm
#

aha- mani mierina apziņa , ka mani nezgas iekšējo orgānu zagļi

Atbildēt


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Sep. 13., 2011 - 10:55 pm
#

es tev ieteiktu nelietot vārdu "filosofisks", ja tu nezini šī vārda nozīmi. jo tavs jautājums nevienā nozīmē, pat ne sadzīviskā, nav filosofisks.

Atbildēt


from: [info]komeeta_naak
date: Sep. 14., 2011 - 12:03 am
#

domāju, ka, ja Tev ir šaubas par tetovējumu, tad Tev to nafig nevajag.

Atbildēt


vesna

from: [info]vesna
date: Sep. 14., 2011 - 09:21 am
#

Man ir 3 tetovējumi. Man gan liekas, ka savā ziņā tā ir kas vairāk nekā tikai dekoratīva sevis izdaiļošana. Vismaz man visiem 3 ir nozīme un pat ja tas, kas lika to tetovējumu tajā brīdī taisīt, jau vairs nav aktuāli, nenožēloju, jo tā savā ziņā paliek kā dienasgrāmata, ka tai momentā man kaut kas tāds bija ļoti svarīgi, ka vajadzēja atkal zīmēt uz sava ķermeņa. Bet, ja šaubies, tad gan nevajag taisīt. Tad, kad tiešām būsi droša, ka tieši to gribi uz sevis uzrakstīt, uzzīmēt, tev citu viedoklis vispār nebūs vajadzīgs. Tā kaut kā :)

Atbildēt


nova

from: [info]nova
date: Sep. 14., 2011 - 09:47 am
#

uztaisi hennas tetotēvojumu iesākumam. lai saprastu vai vispār patīk un tad var arī īsto

Atbildēt


toadbeauty

from: [info]toadbeauty
date: Sep. 14., 2011 - 10:18 am
#

Viss ir Tavā galvā.
Ar tādu tetovējumu tu nepiesaistīsi tās otras personas likteni, bet sevi kodēsi.
Uz ko kodēsi - tas tikai Tev zināms.
Katru reizi, kad pakasīsi to vietu vai paskatīsies spogulī, uzpeldēs atmiņā tas teksts. Ja tas tevi motivē labākai dzīvei - tad - ko ne.

Atbildēt


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Sep. 14., 2011 - 11:39 am
#

mans tetovējums darīja mani laimīgāku. katru reizi, kad ieraugu, kas nenotiek tik bieži, jo tetovējums ir uz muguras, sapriecājos. bet mans tetovējums arī ir priecīgi koķets. ja tev gribas, tad tetovē. ja neesi pārliecināta, bet gribas tā, ka acīs cērtās - ir arī tikai pāris gadus ilgie tetovējumi. es, piemēram, zinu, ka es ar savu noteikti gribu visu mūžu dzīvot. un, iespējams, ka man būs vēl tetovējumi.

Atbildēt