pajautaa

Franču buldogs

« previous entry | next entry »
Jan. 25., 2011 | 08:24 pm
posted by: sjuzi in pajautaa

Esam nobrieduši franču buldoga ienākšanai mūsmājās :) Jautājums sekojoš- varbūt ir zināmi kādi, kas audzē/pārdod šos sunīšus?
Jup, sludinājumportāli tiek aktīvi pārlūkoti. Kas nosacīti zināms, tomēr ir feināk kā no pilnīgi svešiem iegādāt.
Jau iepriekš pateicos!

UPD:
Škietami nevainīgs jautājums izraisījis plašu diskusiju, kas vēl vairāk apstiprina, ka šīs sugas suns ir domāts mums. Paldies mīļie par padomiem un ieteikumiem audzināšanā un sadzīvē!
Viena no ieteiktajām iegādes vietām ir kinoloģiskais klubs Favorīts, vēl kādi ieteikumi?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jan. 25., 2011 - 08:47 pm
#

ieteiktu iegādaties tikai no suņu kluba, vai tiesam pazīstama. Nekādā gadījuma no ss.lv un tamlīdzīgiem sludinājumiem.
mazākais, ka sunīts var būt telēna lielumā, tam vēl var nākt līdzi slimības un citas iedzimtas klaites. Kad pērc sunīti, ideāli, kad redzi abus vecākus un apstāklus, vai tur nav dzemdībnodaļas konvējers - t.i, mamma tiek turetai tikai 'ražošanai'.

Atbildēt | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 25., 2011 - 08:51 pm
#

+1, šķirnes suni TIKAI UN VIENĪGI no oficiālas audzētavas, ar visiem papīriem, pirms tam iegūstot visu iespējamo informāciju par audzētavu (vai piedalās izstādēs, cik suņu ir, cik bieži viņus pāro u.tml.)
Ja liekas "par dārgu", tātad šo suni jums vispār nevajag, jo nav sapratnes par to, cik tāds dzīvnieks reāli izmaksā audzētājam un pēc tam turētājam :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jan. 25., 2011 - 08:56 pm
#

ne, nu, ja cilvēkam vairāk mīlešanai, neka izstadēm, tad var arī no pazīstamiem vai ieteiktiem cilvēkiem:) Es, piemeram, savu Eberhardu labprat sapārotu ar kādu mazāk dizciltīgu meiteni, kas ir izbrāķēta dēļ sava liekā svara, vai, piemeram, ne tik perfektā kakla izliekuma. Berni tapat būs smuki un veseli.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sjuzi

from: [info]sjuzi
date: Jan. 25., 2011 - 09:06 pm
#

Un jā, sunīts mīlēšanai ne izstādēm. Kas gan nenozīmē, ka apstākļiem kur sunīts dzimis, kādi vecāki, kādi papīri tiks pievērsta mazāka nozīme.

Atbildēt | Iepriekšējais


Shelly

from: [info]shelly
date: Jan. 25., 2011 - 09:08 pm
#

Nu, viena lieta, ka suns izbrāķēts izskata dēļ, bet diemžēl pie vainas var būt arī slimības un defekti (mūsu ģimene savulaik nopirkām sugas suni par lēto, un tam nabaga lopam bija vesela kaudze saslimšanu, kas pamazām atklājās laika gaitā...).

Atbildēt | Iepriekšējais


sjuzi

from: [info]sjuzi
date: Jan. 25., 2011 - 09:02 pm
#

Paldies par informāciju un ieteikumiem! Mums jau ir bijusi saskarsme ar šķirnes sunīšiem, pirms kāda laika gan. Zinam kā iegādes ceļš ejams un uz ko parakstamies. Šai momentā gribējās vēl šeit tik aptaujāties,

Atbildēt


Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Jan. 25., 2011 - 09:03 pm
#

pirms pērc, noteikti pajautā par alerģijām, jo šai sugai šāds netikums ir ļoti izteikts. gatavojies, ka, iespējams, nāksies switchot starp n barībām, kamēr atradīsi īsto. noteikti esat gatavi pamatīgai audzināšanai, jo nu stūrgalvības šiem bužuļiem ir ui cik daudz. zvēreļi urkšķ, krāc, šņāc un pirž plus prasa šausmīgi daudz uzmanības. jābūt uzmanīgiem vasarā ar pārkaršanu (dēļ specifiskās elpvadu uzbūves) plus ir jāvaktē ūdens tuvumā, jo ir problēmas ar peldēšanu (bieži iet kā cirvji zem ūdens). vēl no specifiskajām īpašībām: ir raksturīga baiļu sajūtas neesamība, visi mazie dzimst ar ķeizaru, ja ņemat kuci, tad noteikti ir jāsterilizē (savādāk 98% gadījumu aiziet ar audzēju), prasa stingru roku (toties vēlāk treniņi atmaksājas ar stabilu un paklausīgu ģimenes locekli), pielāgojas saimnieka režīmam - ja esat aktīvi, tad būs tādi kā jūs, ja nē, tad būs kā klēpja un dīvānu suns. ja nu kas, tad jautā - esmu izgājis cauri un mana meitene izaugusi liela un varena :)

Atbildēt | Diskusija


sjuzi

from: [info]sjuzi
date: Jan. 25., 2011 - 09:15 pm
#

Paldies par plaši informatīvo komentāru :)! Informācijas internetos sasmelta, apzinamies uz ko parakstamies. Tuviem paziņām jau ir šāds bužulis, ideāli atbilst tevis rakstītajam par stūrgalvību, peldēšanu un pielāgošanos saimnieku dzīvesveidam, kā arī izdotajām skaņām :)) Arī mīļvīrietim pirms gadiem 5- 6 bija šīs šķirnes krācējs. Ne vienam ne otram gan nekādu iegādes kontaktu nav palicis..
Saki lūdzu, kur iegādāji savu mīluli?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Jan. 25., 2011 - 09:18 pm
#

mūsējais ir no kluba Favorīts ar visiem doķiem, lai gan vavis ir ģimenei nevis izstādēm. good luck un lai jamajam apetīta liela un ausis stāv :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sjuzi

from: [info]sjuzi
date: Jan. 25., 2011 - 10:12 pm
#

Paaaldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 25., 2011 - 09:39 pm
#

Alerģiska ir pati suga kopumā, bet atsevišķi tās īpatņi var būt vairāk vai mazāk alerģiski pret kaut ko. Mūsējai franču buldogmeitenei, piemēram, pilnīgi nevar dot tomātus un citrusus, bet visādus ābolus viņa var rīt nejēgā.
Un par dresēšanu - zvērs ir diezgan stūrgalvīgs un nav pats apķērīgākais pasaulē, bet uz savu labumu muļķis nav un no saimniekiem gluži labi prot paprasīt to, ko grib :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Jan. 25., 2011 - 09:44 pm
#

jesssssssss. same here

Atbildēt | Iepriekšējais


di_wine

from: [info]di_wine
date: Jan. 25., 2011 - 10:26 pm
#

Pirms nepilna gada mans radinieks iepirka divus kucēnus ar papīriem, ja vēl aktuāli, varu apjautāties. Tie gan nebija buldogi, bet taksis un retrīvers.

Atbildēt


Inde

suņu klubi

from: [info]auksts_entelekt
date: Jan. 25., 2011 - 10:48 pm
#

varbūt palīdzēs noorintēties
http://www.dinozoo.lv/content/view/2406/39/

Atbildēt


losthighway

from: [info]losthighway
date: Jan. 25., 2011 - 11:37 pm
#

Man liekas ka ja Mr.World ieliks raugu Ms.World, tad iespēja ka rezultātā sanāks ar bronhītu slims Kvazimodo ir tik pat liela, kā ja to izdarīs divi bomži. Nedomāju ka suņiem tā fizoloģija ir savādāka.

Tas tā offtopic. Veiksmes ar kucēna meklējumiem. Šī škirne tiešam ir forša.

Atbildēt


usne

from: [info]usne
date: Jan. 26., 2011 - 09:43 am
#

apsties! šis ir suņu forums, cēlies no kādreizējā LKF foruma, lūk francīšu sadaļa:
http://suni.lv/viewtopic.php?f=3&t=30

Atbildēt


usne

from: [info]usne
date: Jan. 26., 2011 - 09:49 am
#

lūk arī pats klubs:
http://www.dogs.lv/index.php?mode=klubs&id=1&depart=960
zvani droši Inesei, mans bokseris arī nāk no viņas rokām (viņa arī atbildīgā par bokseru klubu)
Lai izdodas !

Atbildēt


asns

to te

from: [info]ho_tai
date: Jan. 26., 2011 - 10:53 am
#

Varu piekrist, ka visi mani kracīši ir bijuši gudri un forši suņi. BET pēdējo suneni, vilceni, paņēmām 7 -8 mēnešu vecumā vecu no ugunsdzēsēja, kas vairs nevarēja paturēt. Ir niķi un traumas, kuras tā arī neizdevās pāraudzināt. Piemēram refleks uz sāpēm atbildēt ar kampienu. Ja nenoturi ar siksnas, kamēr nenomierinās... Tā nu pāris reizes uzkāpjot viņai uz ķepas vai astes esmu dabūsi pamatīgu pušumu kājā un uz vēderā. Arī pret svešiem diezgan neparedzama rīcība. Tāpēc es ļoti piesardzīgi izturos pret patversmes dzīvniekiem. Arī kaķis ir trimdā jau vairākus gadus un staigā tikai pa kaimiņu dārziem, jo suns metas tam krāgā. VIspār suns ar dīvainībām, piemēram, neēd jēlu gaļu, bet dārzā novāc burkānus, gurķus, zemenes, kartupeļus.

Atbildēt | Diskusija


Re: to te

from: [info]te
date: Jan. 26., 2011 - 03:29 pm
#

Jā, tā diemžēl gadās.
Bet tā nav vienmēr, un būtu skumji, ja viena grūta gadījuma dēļ netiktu adoptēti visi citi.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]te
date: Jan. 26., 2011 - 03:27 pm
#

Tomēr interesanti - kurš bija tas, kurš nocenzēja/izdzēsa "oftopika" diskusiju komentāros?

Atbildēt | Diskusija


Inde

varbūt izlasi noteikumus?

from: [info]auksts_entelekt
date: Jan. 26., 2011 - 08:49 pm
#

"(Un, cienot citus atbildētājus, lūdzu nepiesārņojiet komentārus ar atbildēm kas satur 0 informācijas, un arī centieties neizvērst diskusijas kurām ar apspriežamo tēmu nav nekāda sakara. Agrāk uz to visi pievērām acis, bet tagad "offtopiks" tiek vērtēts stipri negatīvi. "

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: varbūt izlasi noteikumus?

from: [info]te
date: Jan. 26., 2011 - 10:25 pm
#

Izlasīju, jā. Tomēr neatceros, kad šajā komūnā būtu bijusi tik masīva cenzūra, tāpēc interesējos - kurš (administratori vai sjuzi)

Atbildēt | Iepriekšējais