pajautaa

Franču buldogs

« previous entry | next entry »
Jan. 25., 2011 | 08:24 pm
posted by: sjuzi in pajautaa

Esam nobrieduši franču buldoga ienākšanai mūsmājās :) Jautājums sekojoš- varbūt ir zināmi kādi, kas audzē/pārdod šos sunīšus?
Jup, sludinājumportāli tiek aktīvi pārlūkoti. Kas nosacīti zināms, tomēr ir feināk kā no pilnīgi svešiem iegādāt.
Jau iepriekš pateicos!

UPD:
Škietami nevainīgs jautājums izraisījis plašu diskusiju, kas vēl vairāk apstiprina, ka šīs sugas suns ir domāts mums. Paldies mīļie par padomiem un ieteikumiem audzināšanā un sadzīvē!
Viena no ieteiktajām iegādes vietām ir kinoloģiskais klubs Favorīts, vēl kādi ieteikumi?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Jan. 25., 2011 - 09:03 pm
#

pirms pērc, noteikti pajautā par alerģijām, jo šai sugai šāds netikums ir ļoti izteikts. gatavojies, ka, iespējams, nāksies switchot starp n barībām, kamēr atradīsi īsto. noteikti esat gatavi pamatīgai audzināšanai, jo nu stūrgalvības šiem bužuļiem ir ui cik daudz. zvēreļi urkšķ, krāc, šņāc un pirž plus prasa šausmīgi daudz uzmanības. jābūt uzmanīgiem vasarā ar pārkaršanu (dēļ specifiskās elpvadu uzbūves) plus ir jāvaktē ūdens tuvumā, jo ir problēmas ar peldēšanu (bieži iet kā cirvji zem ūdens). vēl no specifiskajām īpašībām: ir raksturīga baiļu sajūtas neesamība, visi mazie dzimst ar ķeizaru, ja ņemat kuci, tad noteikti ir jāsterilizē (savādāk 98% gadījumu aiziet ar audzēju), prasa stingru roku (toties vēlāk treniņi atmaksājas ar stabilu un paklausīgu ģimenes locekli), pielāgojas saimnieka režīmam - ja esat aktīvi, tad būs tādi kā jūs, ja nē, tad būs kā klēpja un dīvānu suns. ja nu kas, tad jautā - esmu izgājis cauri un mana meitene izaugusi liela un varena :)

Atbildēt | Diskusija


sjuzi

from: [info]sjuzi
date: Jan. 25., 2011 - 09:15 pm
#

Paldies par plaši informatīvo komentāru :)! Informācijas internetos sasmelta, apzinamies uz ko parakstamies. Tuviem paziņām jau ir šāds bužulis, ideāli atbilst tevis rakstītajam par stūrgalvību, peldēšanu un pielāgošanos saimnieku dzīvesveidam, kā arī izdotajām skaņām :)) Arī mīļvīrietim pirms gadiem 5- 6 bija šīs šķirnes krācējs. Ne vienam ne otram gan nekādu iegādes kontaktu nav palicis..
Saki lūdzu, kur iegādāji savu mīluli?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Jan. 25., 2011 - 09:18 pm
#

mūsējais ir no kluba Favorīts ar visiem doķiem, lai gan vavis ir ģimenei nevis izstādēm. good luck un lai jamajam apetīta liela un ausis stāv :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sjuzi

from: [info]sjuzi
date: Jan. 25., 2011 - 10:12 pm
#

Paaaldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 25., 2011 - 09:39 pm
#

Alerģiska ir pati suga kopumā, bet atsevišķi tās īpatņi var būt vairāk vai mazāk alerģiski pret kaut ko. Mūsējai franču buldogmeitenei, piemēram, pilnīgi nevar dot tomātus un citrusus, bet visādus ābolus viņa var rīt nejēgā.
Un par dresēšanu - zvērs ir diezgan stūrgalvīgs un nav pats apķērīgākais pasaulē, bet uz savu labumu muļķis nav un no saimniekiem gluži labi prot paprasīt to, ko grib :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Jan. 25., 2011 - 09:44 pm
#

jesssssssss. same here

Atbildēt | Iepriekšējais