« previous entry | next entry »
Nov. 1., 2010 | 03:11 pm
music: Deathstars - New Dead Nation (of these hope rmx)
posted by: santech in pajautaa

Lielajā puslitrīgajā stikla alus kausā var liet verdošu ūdeni? Nebūs tā, ka osiņa paliek rokās? Tējas taisīšanai un dzeršanai. Lielā, zaļā un pupainā krūize saplīsa un ar mazo par maz ;-/
Un šoreiz neder "ir tikai viens veids kā to pārbaudīt", jo kauss arī ir tikai viens ;-|

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

Strēlniece

from: [info]str
date: Nov. 1., 2010 - 03:16 pm
#

a fizika?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]santech
date: Nov. 1., 2010 - 03:20 pm
#

ir teorija, un ir prakse
tāpat kā ir gejs, un ir regejs. kā arī piebriedis, nobriedis un ziemeļbriedis. un tagad var pateikt - arī dambriedis ;-]

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


miiljo_stundinj

from: [info]miiljo_stundinj
date: Nov. 1., 2010 - 05:04 pm
#

vēl ir piebriedis ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]santech
date: Nov. 1., 2010 - 05:05 pm
#

kas kam? +_+

Atbildēt | Iepriekšējais


zane

from: [info]lidot
date: Nov. 1., 2010 - 03:17 pm
#

atkarīgs no kausa.
piemēram, Cēsu alus kausos var gāzt iekšā visu - man jau gadiem kalpo, Lāčplēša kausi gan ātri plīst, ja tajos lej karstu.

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 1., 2010 - 03:18 pm
#

Nav divu vienādu kausu, tāpēc ar 100% garantiju nevar atbildēt uz šādu jautājumu, bet noteikti vajag kausā pirms tējas taisīšanas ieliet karstu (bet ne verdošu ūdeni) un paskalināt, lai stikls uzsilst - tad no verdoša ūdens nevajadzētu saplīst.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]santech
date: Nov. 1., 2010 - 03:21 pm
#

jā par to ieslidīšanu biju piemirsis. tas varētu palīdzēt ;-] thnxz

Atbildēt | Iepriekšējais


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Nov. 1., 2010 - 03:18 pm
#

Man vienmēr ir mācīts, ka karstais ūdens stikla lietā ir jāsaskalo un tad jālej pilns. Nu, tā kā, piemēram, vārītu sulu lejot burkās.
Bet es ar savu vienīgo kausu tā neriskētu. :D

Atbildēt


from: [info]po
date: Nov. 1., 2010 - 03:19 pm
#

Nu tad, karoč, Hot Expert Tips 2000:
- dzer tomēr alu
- sasildi kausu siltā ūdenī, var vēl pamaisīt siltu ar verdošu drošien, lai ir karsts, un tad visbeidzot superīgā siltā kausā gāzt kipiķaku.
- dzert no vāzes

Atbildēt | Diskusija


skakri

pareizā atbilde

from: [info]skakri
date: Nov. 1., 2010 - 05:56 pm
#

- dzer tomēr alu

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Nov. 1., 2010 - 03:20 pm
#

man Aldara kauss vienreiz sasprāga, kopš tā laika vairs neesmu mēģinājusi. bail.

Atbildēt


Tepiķu Andrievs

from: [info]mazheks
date: Nov. 1., 2010 - 03:20 pm
#

iekš alandeko ir lielas, smukas, baltas puslitrīgas krūzes, ja nemaldos, par 1,78 gabalā

Atbildēt | Diskusija


from: [info]santech
date: Nov. 1., 2010 - 03:23 pm
#

man uzdāvinās ;-]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

Atbildēt | Iepriekšējais


Ōkvards Prokrastijs

from: [info]piss_lips
date: Nov. 1., 2010 - 03:21 pm
#


pirms lieshanas var ievietot kausā piemēram metāla ēdamkaroti.
nezinu uz kādiem principiem tas darbojas bet ..darbojas :D
moš kompensē kautko hvz

Atbildēt | Diskusija


from: [info]santech
date: Nov. 1., 2010 - 03:23 pm
#

izskalošana ar siltu ūdeni varētu būt vienmērīgāka kompensācija laiakm

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pogagaa

from: [info]reprieve
date: Nov. 1., 2010 - 03:38 pm
#

un lej lēnām, nevis ar švunku, tas arī viss :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]santech
date: Nov. 1., 2010 - 03:40 pm
#

aha. un sekot līdzi, ka ūdens līmenis lēnām tiek pie tējas stiprumiem cauri metāla sietiņam ;-]

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Nov. 1., 2010 - 03:24 pm
#

metāls labi vada siltumu, tobiš varētu labi novadīt pavisam lieko :>

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Krišs

from: [info]misame
date: Nov. 1., 2010 - 06:52 pm
#

bet tas neatbild uz jautājumu - uz kurieni novadīt? :-) Gaisu jau tik ātri nesasildīsi.

Atbildēt | Iepriekšējais


LMK

from: [info]liula
date: Nov. 1., 2010 - 04:47 pm
#

Mans draugs nemaz nedomāja, ka varētu arī saplīst, ja lej stikla kausā. Līdz šim nav arī saplīsis (jau kādu pusgadu lieto), tas ir lāčpleša kauss un ir ideāls variants tiem, kurim patīk daudz dzert (alu, tēju, kafiju utt).

Atbildēt | Diskusija


from: [info]santech
date: Nov. 1., 2010 - 04:48 pm
#

jā, domu spēks arī ir jāņem vērā.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]petro
date: Nov. 1., 2010 - 04:56 pm
#

Kausu pirms verdošā ūdens ieliešanas vajag kārtīgi atdzesēt ledusskapja saldētavā - sasprāgs ar 99% garantiju.

Atbildēt


Ōkvards Prokrastijs

from: [info]piss_lips
date: Nov. 1., 2010 - 05:34 pm
#

mindžplēsis

tad Tu beigās pie tējas tiki? :D

Atbildēt | Diskusija


from: [info]santech
date: Nov. 1., 2010 - 05:42 pm
#

jā ;-]

Atbildēt | Iepriekšējais


veed_logs

from: [info]veed_logs
date: Nov. 1., 2010 - 06:16 pm
#

Dzeru tēju no kausa regulāri. Neplīst. Līdz brīdim, kad karsto kausu izskalo ar aukstu ūdeni vai atdzesētā kausā lej verdošu. Kamēr neeksperimentē ar temperatūru svārstībām, tikmēr nekas neplīst.

Atbildēt


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Nov. 2., 2010 - 12:49 am
#

var droši verdošu gāzt - tā mana mīļākā tejas krūze :D

Atbildēt