pajautaa

piena putas

« previous entry | next entry »
Feb. 25., 2010 | 07:06 pm
posted by: b_bumbuls in pajautaa

Vakar iegādājos piena putotāju un šodien liku to lietā, bet tās putas sanāca tādas nekādas un pēc pāris minūtēm jau ija pārvērtušās par parastu pienu kafijā.
Vai kāds, lūdzu, varētu padalīties ar gaisīgo un stingro putu noslēpumu?
Paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

from: [info]skrejuma
date: Feb. 25., 2010 - 07:10 pm
#

Var saputot tikai LĀSE pienu!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]b_bumbuls
date: Feb. 25., 2010 - 07:19 pm
#

Citi galīgi nekā? Es Limbažu mēģināju, °tās putas sanāca feinas, bet pazuda ātri.

Atbildēt | Iepriekšējais


mazaa_mija

from: [info]mazaa_mija
date: Feb. 25., 2010 - 07:16 pm
#

pienu vajag uzsildīt

Atbildēt | Diskusija


from: [info]b_bumbuls
date: Feb. 25., 2010 - 07:20 pm
#

Līdz vārīšanās temperatūrai, vai nedaudz siltāku par istabas temperatūru?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kitija

from: [info]hurray
date: Feb. 25., 2010 - 07:26 pm
#

Pienu vajag sildīt līdz tam brīdim, kad tas paliek tik karsts, kad pie trauka var pielikt roku un nav nepatīkama sajūta. Un vislabākais piens putām ir Lāse, tas gan.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 07:30 pm
#

Tikai tāda maza niansīte - "Lāse" patiesībā nav piens, bet piena pulvera un ūdens šķīdums.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Māris Alksnis

from: [info]maris
date: Feb. 25., 2010 - 07:41 pm
#

Vot Lāse kā reiz nav... Nesaprotu, kāpēc sabiedrībā ir populārs šis mīts.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 07:45 pm
#

Kāpēc tad atķirībā no citiem viņš ne garšo pēc piena ne arī saraudzēt viņu ir iespējams kā normālu pienu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Feb. 25., 2010 - 07:49 pm
#

jo ir pasterizēts

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 07:52 pm
#

Nu nē! Pasterizēts ir praktiski jebkurš tetrapakās nopērkamais piens, taču to var gan saraudzēt gan arī garšo pēc piena, bet lāse ne.

Atbildēt | Iepriekšējais


Māris Alksnis

from: [info]maris
date: Feb. 25., 2010 - 08:12 pm
#

Tāpēc, ka viņā nav rūgšanas baktēriju :) Nekādu organisku baktēriju tur nav. Tur visa tā fiška.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 08:16 pm
#

Baktēriju trūkumam (ja vien tās nav būtiska garšas sastāvdaļa) vismaz garšu nevajadzētu ietekmēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


markizs

from: [info]markizs
date: Feb. 25., 2010 - 10:44 pm
#

nu acīmredzot ir būtiska garšas sastāvdaļa :)

Atbildēt | Iepriekšējais


labils

from: [info]labils
date: Feb. 25., 2010 - 07:42 pm
#

nemelo.
tas ir pasterizēts, homogonizēts piens.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 08:17 pm
#

Nemeloju, lai arī kas tas būtu un kā pagatavots, bet piens tas vairs jau nu točo nava.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]areems
date: Feb. 26., 2010 - 06:30 pm
#

ai, petro, tu esi vecs muļķis

Atbildēt | Iepriekšējais


10punkts15

from: [info]10punkts15
date: Feb. 25., 2010 - 07:39 pm
#

arī Rimi pienam var dabūt putas. Noslēpums ir nevis piena markā, bet gan tauku līmenī- jo treknāks piens, jo labākas putas! Rimi 3,5% pienam putas vieglāk putot nekā Lāsei.

Atbildēt | Diskusija


10punkts15

from: [info]10punkts15
date: Feb. 25., 2010 - 07:40 pm
#

un jāputo ir piena augšējā slānī, nevis pašā trauciņa dibenā.

Atbildēt | Iepriekšējais


klēpjuzvērs

from: [info]zaljsh
date: Feb. 26., 2010 - 11:10 am
#

ō, ja vaig treknu, ta izcils ir Lazdonas 4%īgais (:
un pats par sevi nenormāli gards!

Atbildēt | Iepriekšējais


eyemsorry

from: [info]eyemsorry
date: Feb. 25., 2010 - 07:43 pm
#

Vislabāk putošanai der Lāse un Daugavas piens. Svarīgi ir putot aukstu pienu un putošanas laikā to nekādā gadījumā neuzvārīt, tikai uzkarsēt (tā, lai var vēl roku noturēt pie trauka). Par tehniku, kā pareizi putot, gan jau zini.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]b_bumbuls
date: Feb. 25., 2010 - 07:51 pm
#

Es īsti nesapratu - putot vajag, kamēr sildu to pienu, vai jau uzsildītu? Un alumīnija trauciņam jau pēc pirmās minūtes nevar pieskarties, lai gan piens vēl auksts.. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


10punkts15

from: [info]10punkts15
date: Feb. 25., 2010 - 07:57 pm
#

kamēr silda

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]b_bumbuls
date: Feb. 25., 2010 - 08:03 pm
#

Un tad sanāk, ka to augšu saputoto pārliek krūzītē un tad puto tālāk, ja? Putas 'nepazūd'?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


eyemsorry

from: [info]eyemsorry
date: Feb. 25., 2010 - 08:19 pm
#

esi mēģinājusi uzputot jau uzsildītu pienu? :) čiks vien sanāks!

nē, neko nekur nepārliek. re, atradu pat Tev linku, kur viss jau smuki paskaidrots.

http://www.karaliska-kafija.lv/piena-putosana-un-uzliesana/

gan jau arī pilns youtube ar visādiem how to steam milk video. veiksmi!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]b_bumbuls
date: Feb. 25., 2010 - 08:32 pm
#

Nu, ja, man tas čiks arī sanāca.
Paldies milzīgs! Rīt mēģināšu sevi atkal iepriecināt. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Feb. 25., 2010 - 08:52 pm
#

Es putoju viegli uzsildītu pienu - tādu, kas tikai mazliet siltāks par remdenu. Jā, Lāse (2 un 3,8%) putojas vislabāk, bet der arī citi pieni. Kaut kas man teica, ka piena putošanās atkarīga no olbaltumvielu daudzuma tajā (labāk, ja vairāk), bet nav vēl sanācis paeksperimentēt, ņemot vērā šo faktoru. Gadās, ka it kā 2% piens negrib putoties ne pa kam, tā ka iespējams, tiešām vaina olbaltuma saturā.

Atbildēt