pajautaa

piena putas

« previous entry | next entry »
Feb. 25., 2010 | 07:06 pm
posted by: b_bumbuls in pajautaa

Vakar iegādājos piena putotāju un šodien liku to lietā, bet tās putas sanāca tādas nekādas un pēc pāris minūtēm jau ija pārvērtušās par parastu pienu kafijā.
Vai kāds, lūdzu, varētu padalīties ar gaisīgo un stingro putu noslēpumu?
Paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

from: [info]b_bumbuls
date: Feb. 25., 2010 - 07:20 pm
#

Līdz vārīšanās temperatūrai, vai nedaudz siltāku par istabas temperatūru?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kitija

from: [info]hurray
date: Feb. 25., 2010 - 07:26 pm
#

Pienu vajag sildīt līdz tam brīdim, kad tas paliek tik karsts, kad pie trauka var pielikt roku un nav nepatīkama sajūta. Un vislabākais piens putām ir Lāse, tas gan.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 07:30 pm
#

Tikai tāda maza niansīte - "Lāse" patiesībā nav piens, bet piena pulvera un ūdens šķīdums.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Māris Alksnis

from: [info]maris
date: Feb. 25., 2010 - 07:41 pm
#

Vot Lāse kā reiz nav... Nesaprotu, kāpēc sabiedrībā ir populārs šis mīts.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 07:45 pm
#

Kāpēc tad atķirībā no citiem viņš ne garšo pēc piena ne arī saraudzēt viņu ir iespējams kā normālu pienu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Feb. 25., 2010 - 07:49 pm
#

jo ir pasterizēts

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 07:52 pm
#

Nu nē! Pasterizēts ir praktiski jebkurš tetrapakās nopērkamais piens, taču to var gan saraudzēt gan arī garšo pēc piena, bet lāse ne.

Atbildēt | Iepriekšējais


Māris Alksnis

from: [info]maris
date: Feb. 25., 2010 - 08:12 pm
#

Tāpēc, ka viņā nav rūgšanas baktēriju :) Nekādu organisku baktēriju tur nav. Tur visa tā fiška.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 08:16 pm
#

Baktēriju trūkumam (ja vien tās nav būtiska garšas sastāvdaļa) vismaz garšu nevajadzētu ietekmēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


markizs

from: [info]markizs
date: Feb. 25., 2010 - 10:44 pm
#

nu acīmredzot ir būtiska garšas sastāvdaļa :)

Atbildēt | Iepriekšējais


labils

from: [info]labils
date: Feb. 25., 2010 - 07:42 pm
#

nemelo.
tas ir pasterizēts, homogonizēts piens.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]petro
date: Feb. 25., 2010 - 08:17 pm
#

Nemeloju, lai arī kas tas būtu un kā pagatavots, bet piens tas vairs jau nu točo nava.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]areems
date: Feb. 26., 2010 - 06:30 pm
#

ai, petro, tu esi vecs muļķis

Atbildēt | Iepriekšējais