pajautaa

« previous entry | next entry »
Dec. 28., 2019 | 08:25 pm
posted by: mazeltov in pajautaa

Upd. - paldies visiem par padomiem un viedokļiem, trauku mašīnu nopirku!

Kurus veikalus/internetveikalus ieteiktu, lai iegādātos trauku mazgājamo mašīnu - garantijas apkalpošana, izvēle, cena, piegāde? Rīgā vai, vislabāk, Jelgavā, ja ne imternetveikals.
Kādu ieteiktu 5 cilvēku ğimenei? Bosch, Whirphool, kaut ko citu? Konkrētu modeli? Bez touch screen, lai mazăk, ko 3 bērniem salauzt spaidot :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

bobijs varenais šāvējs

from: [info]glam_our
date: Dec. 28., 2019 - 11:06 pm
#

Konkrēti veikali nav, bet ja vēl neizvēlējāties modeli, varu padalīties ar mūsu saimniecības nesenajiem izpētes secinājumiem.
Izvēlējāmies electrolux, jo tai galda piederumiem ir augšā trešais grozs, tad apakšējā grozā ierastā bunduļa vietā var ielikt vēl vienu katliņu, kā arī to trešo grozu var izņemt pavisam un uz stiprinājumiem uzlikt mazgāt lielo cepeškrāsns pannu. Vēl pluss ir tas, ka beidzot mazgāšanas ciklu tā automātiski atver durvis, tad ir sauss un izvēdinājies arī tad, ja neviena nav mājās.

Atbildēt | Diskusija


tas ir absurds

from: [info]mazeltov
date: Dec. 29., 2019 - 12:03 am
#

Paldies par ieskatu!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ninona
date: Dec. 29., 2019 - 02:59 pm
#

Vau, man interesē par to lielo cepešpannu. Domāts izņemt dakš-naž-karotīš stāvu? Un kā tad to pannu liec? Tur tak ūdens nāk no augšas, tad sanāk, ka pannā krājas...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Dec. 30., 2019 - 12:47 pm
#

Mazgā no apakšas gan apakšējo, gan vidējo grozu. Pannu liek ar muti uz leju, ūdens nekrājas. Te konkrētajā piemērā domāts, ka nav groziņš ēdamrīkiem, kur tos saliek vertikāli, bet pavisamnaugšā ir trešais grozs, plakans, kurā guļus liek ēdamrīkus.

Mazeltov - manā pieredzē groziņš vertikāli liekamiem rīkiem tomēr ir daudz parocīgāks, fiksāk var samest iekšā, augšējā plauktā rūpīgāk jākrāmē pa vienai.
Whirpool ir bijusi sliktākā pieredze, Electrolux ok, AEG vislabākā. Jā, tā atvēršanās funkcija laba, bet nav svarīgi, ja kāds tāpat visu laiku ir mājās un pēc pabeigšanas var drīz izkrāmēt vai atvērt. Ar drīz es domāju pāris stundu intervālu, nevis 15 min.
Vietas trūkuma dēļ mums vienmēr bijušas 45cm šaurās, pat 5 cilvēku ģimenei ir ok, katru dienu palaiž un voilà. Nav ilgi jākaltē trauki, gaidot, kad pielasīsies pilna.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas ir absurds

from: [info]mazeltov
date: Dec. 30., 2019 - 03:04 pm
#

Es laikam slievos par labu kādai no bosch platajām ar maināmajiem grozu augstumiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


tati

from: [info]tati
date: Dec. 29., 2019 - 09:39 am
#

Mums 2 gadus ir šis- 4 cilvēkiem https://www.elkor.lv/lat/miele-g-4203-sc.html
Vidējam plauktam regulējams augstums, kas apakšējo daļu attiecīgi padara augstāku/zemāku. Galda instrumenti stāv 1. plauktā. Pēc mazgāšanas traukus izžāvē.
Es vispār esmu Miele fans- labākā tehnika LV tirgū.

Atbildēt | Diskusija


tas ir absurds

from: [info]mazeltov
date: Dec. 29., 2019 - 10:08 am
#

Miele ir par dārgu, es gribëtu iekļauties līdz kādiem 400 eur. Miele maksā pusi no mana auto :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Dec. 29., 2019 - 11:26 am
#

Mēs dabūjām Mieli ar sirsnīgu atlaidi, tāpēc ņēmām tieši to.
Iepriekšējā trauķene bija lētais gals un nu jā...šī mazgā stipri labāk.
Moš džanvārī būs atlaides ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas ir absurds

from: [info]mazeltov
date: Dec. 29., 2019 - 06:11 pm
#

Kas skaitās lētais gals? Visādi boman, candy, utt vai jebkāda firma, bet konkrēts cenas slieksnis zem kura negods pirkt :D? Man negribas pirkt ne dārgo, ne lēto galu, bet kaut ko normālu, bez vijeboniem, kaut ko pa vidu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Dec. 29., 2019 - 06:54 pm
#

Tas bija Gorenje vai kas tml.
Par Candy dzirdēti daudz viedokļi- ir vērts salīdzināt ar Elektroluksiem. Ne vienmēr brends ataino veiktspēju ;)
Aizej uz to pašu RD un uzjautā spečukam- tie, kas ar tehniku ikdienā strādā, zina ko tirgo :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas ir absurds

from: [info]mazeltov
date: Dec. 29., 2019 - 07:52 pm
#

Pagaidām šortlistēju Bosch, Whirlpool un Electrolux, a++ vai a+++, 13-14 komplekti. Čekošu ūdens un elektrības patēriņu , trokšņa salīdzinājumam. Lai gan 3 bērnu mājā troksnis nav problēma, haha!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Dec. 30., 2019 - 01:39 pm
#

Ir 4 ieteikumi par Electrolux. Ja gadījumā izmērs ir kritisks, tad arī 45cm der 5 cilv ģimenei. Šāda https://www.1a.lv/sadzives_tehnika/iebuvejama_sadzives_tehnika/trauku_mazgajamas_masinas_1/electrolux_esl4581ro

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas ir absurds

from: [info]mazeltov
date: Dec. 30., 2019 - 03:00 pm
#

Izmērs nav problēma. Interesanti, ka neviens bosch nepiemin. Electrolux izskatās populārs.

Atbildēt | Iepriekšējais


veed_logs

from: [info]veed_logs
date: Dec. 29., 2019 - 12:05 pm
#

Par trauku mazgājamajām mašīnām neko nezinu, bet iegādes ērtību ziņā es apsvērtu RD Electronics internetveikalu. Pasūti preci un tev to vienkārši atved uz to konkrēto, piemēram, Jelgavas veikalu bez papildus maksas. Līdzīgi darbojas arī 1a.lv (piegāde uz Jelgavas Senukai veikalu). Izvēle trauku mašīnām ir abos veikalos.
Trauku mazgājamo mašīnu vajadzētu varēt ielikt golfā vai līdzīgā automašīnā. Es labāk pistu kapeiku šādi, nevis maksātu par piegādi uz mājām.

Atbildēt | Diskusija


tas ir absurds

from: [info]mazeltov
date: Dec. 29., 2019 - 12:37 pm
#

O, paldies! Jelgava būtu ideāla savākšanas vieta un RD electronics bija viens no varinatiem, ko apsvēru. Gribu māsai dzimenē uzdāvināt.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ninona
date: Dec. 29., 2019 - 03:12 pm
#

Es ilgi nevarēju izvēlēties starp Elektroluksu un Samsung.
Elektrolux, kā jau minēja, atver durvis un lielāka ietilpība (14 standartkomplekti). Savukārt Samsung ir 1/2 mašīnas mazgāšanas iespēja.
Beigās uz atlaidēm dabūjām Elektrolux un vnk mazgāšanu palaižam aptuveni katru otro dienu. Mums ir gandrīz 5 cilvēki (piektais vēl diezko traukus neražo un lielākā daļa ģimenes pusdieno iestādēs, bet tāpat jau launadziņi un naksniņas...), sanāk "čerez ģeņ" ar visiem katliem un vākiem. Visticamāk tagad arī ar atlaidēm varēs pusjaunos modeļus zem 400 dabūt.
Garantijas apkalpošana pamatā ir ar servisa iestādi nevis veikalu saistīta, galvenais būtu pirkt no stabila, ilggadēja veikala, ja nu vajag mainīt vai atgūt naudu.
Konkrēti modeļi tur jau pēc vēlmēm - kam gribas ar vīna glāžu turētājiem, kam ar ekstra temperatūru bēbīšpudelēm utt. Es par tiem Elektrolux skatījos, lai ir modernais satelīttipa ūdens "smidzinātājs", pārējais tādi nieciņi.
Man tāda pasvaiga pirkšanas pieredze - pirms kāda pusotra mēneša :D

Atbildēt | Diskusija


tas ir absurds

from: [info]mazeltov
date: Dec. 29., 2019 - 06:14 pm
#

Vajag bez vijeboniem, kaut ko vienkāršai lauku ğimenei.
Satelīttipa ir tas, kas pa augšu griežas un smidzina?

Atbildēt | Iepriekšējais


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jan. 2., 2020 - 12:11 pm
#

Nepaļaujies uz komplektu skaitu, bet ņem lielāko pēc ietilpības. Man šķita, ka tik daudz jau es nemazgāšu, bet, ja gribas kādu katlu un lielāku salātbļodu ielikt un kādreiz arī ledusskapja detaļas vai trauku žāvētāju, tad lielais izmērs ir tā vien, ka knapi pietiek.
Mums arī Elektrolux. Modeli tagad neatrodu. Pirms 3 gadiem pirkām tā, lai nebūtu pats jaunākais modelis, jo tad uzreiz cena stipri augšā, bet ņēmām kādu iepriekšpēdējo modeli.
Neesmu stāvā sajūsmā, bet sūdzēties ar nevaru. Ir gadījies, ka daži šķīvji (pa reatam) nav nomazgājušies, trauķenes apakšā redzu vēl putas vai kādu ēdiena kripatu, BET tur varētu būt pie vainas arī mūsu kanalizācijas sistēma (1x izmazgāju matus un ūdens vairs nekur netek prom, varbūt ar trauķeni tā pati vaina, ka netīrais ūdens neaiztek tā kā vajadzētu).
Svarīgi paskatīties kādi mazgāšanas režīmi pieejami - man diezgan bieži sanāk mazgāt plastmasas traukus, tad ļoti noder glāžu režīms, kas ūdeni karsē tikai līdz 45 grādiem. Noder arī īsais 30 minūšu režīms, ja vajag kaut ko ātri.

Atbildēt


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jan. 3., 2020 - 11:08 am
#

Es pērku Euronics visu. Ja neskaita labu piegādes servisu, man patīk tas, ka internetā, manā profilā, ir pieejami visi pirkuma papīri, garantijas, lietošanas instrukcijas.

Atbildēt