pajautaa

dakter aikāsāp!

« previous entry | next entry »
Dec. 28., 2016 | 09:48 pm
posted by: santa_be in pajautaa

Sportošanas laikā sāp vienai pēdai sāns un virspuse. Nu nevis- muskuļi vai kas tāds, bet nu sāp, sāp, nevar īsti nostāvēt sāp. Kā risināt šo problēmu? Iespējams vajadzētu individuāli pielāgotus apavus, vai pēdiņu, bet kurš spēs saprast kas par problēmu un kā to risināt. Ironiski, ka sāpes mainās atkarībā gan no zeķēm kas tiek lietotas sportošanas laikā, gan no apaviem. Piemērotajos apavos sāp vienmēr, bet vans kedās nesāpēja necik, kas ir dīvaini.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Dec. 28., 2016 - 10:32 pm
#

emm, nu. neesmu ārsts, bet ir līdzīga problēma, vari izvērtēt, vai ir kas līdzīgs.

man tā sāp reizēm, jo http://www.nhs.uk/conditions/bunion/pages/introduction.aspx

risinu to valkājot platākus apavus vai vienkārši Vans kedas, hehe. bet sportošanas apavi bieži taisīti, lai ciešāk piegulētu. tas nepalīdz.

Atbildēt | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Dec. 28., 2016 - 11:06 pm
#

ā nē, šādi man nav. Nesaprotu, vai LV ir kāds no tāds veikals kā ārzemēs- kur izmēra pēdu, uz speciāla aparāta saprot kā liec soli, kā skrien utt. un tad izraksta apavus/iekšiņas. Negribas iztērēt milzu naudu, lai secinātu, ka hei, atkal nav īstais.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Dec. 28., 2016 - 11:09 pm
#

piedod, bet par to man nebūs informācijas. man nesen paziņam konstatēja, ka pēdas sāp no tā, ka ikri (calves?).. nu tur saites pārāk ciešas, līdz ar to nepareizi staigājot. bet tur bija daudzu ārstu izstaigāšana LV, kur nekas nepalīdzēja. atbrauca mājās uz UK un pirmais ārsts paskatījās, kā staigā, un pateica, kur problēma.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 28., 2016 - 11:11 pm
#

Skriešanu uz celiņa filmē un skatās vairākos sporta veikalos, piemēram, 42km.lv (iesaku, viņiem ir vieni no labākajiem pārdevējiem).
Ja gribas pa nopietno, tad VC4 ir pēdu diagnostikas kabinets, turpat arī var piemeklēt un uztaisīt speciālās zolītes (ir tādas, kurām formu taisa tieši Tavai pēdai).
Man ir problēma ar vienu pēdu, bet sāpe ir apakšpusē - aktivizējas tad, ja ilgāk pastaigāju šaurākos apavos, tāpēc iespēju robežās staigāju apavos, kas ir ērti, t.sk. Salomon botas man ir ar kaut kādu 44. izmēru, lai gan nomināli kājas izmērs ir 42.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Dec. 28., 2016 - 11:14 pm
#

oo, tas VC 4 pēdu kabinets izskatās cerīgi varētu to un tad ar viņu lēmumu doties pie tiem otrajiem! Paldies, paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Dec. 29., 2016 - 08:24 am
#

a tie, kuros pēdas sāns sāp, tika šādi noteikti? Iespējams, nepareizi noteikts. Vai vienkārši neitrālos vajag :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Dec. 29., 2016 - 10:51 am
#

Nop, tika noteikti sporta veikalā- ooo, smukas botas, pērku nost! Bet sāpēja šis pats arī iepriekšējās. Negribās trešās ar šādu pašu likteni

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]uzpurne
date: Dec. 29., 2016 - 12:05 am
#

Tie piemērotie apavi un pēdiņas parasti sāp sākumā, kamēr pielāgojies.
Var aiziet pie t.s. tehniskā ortopēda, tas tev liks pastaigāt uz aparāta un paskatīsies, kas ar svara izvietojumu pa pēdas virsmu. Ja tur viss čotka, tad jātaisa rentgens droši vien. Bet par pēdām ir tehniskais ortopēds, jā. Kādi 20-30 eiriki laikam un pēdiņas arī labi maksā, bet dzīvē noderīga infa.

Atbildēt


barvins

from: [info]barvins
date: Dec. 29., 2016 - 10:15 am
#

Man bija līdzīga problēma. Atrisināju bez speciālistiem un dārgiem apaviem (bet tas nenozīmē, ka mana problēma ir tāda pati, kā tava problēma, es nudien nemēģinu iestāstīt, ka vēzi jāārstē ar homeopātiju):
1) Sāku skriet sandalēs - citi apavi bija pārāk cieši, pēdas pārkarsa, un tām nebija kur izplesties, kad iesilstot paplašinājās asinsvadi.
2) Piespiedu sevi kontrolēt, kādā leņķī lieku pēdas pret zemi, t.i., novērsu nelāgu paradumu skrienot piezemēties uz papēža vai pēdas ārmalas (tad ir sūdīga amorizācija, pēdas vienkārši atdauza pret zemi).

Atbildēt | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Dec. 29., 2016 - 10:53 am
#

2) to vakar treniņā apzināti darīju, sapratu, ka komfortablāk ja visu lēcienu/kāpienu/dajebko izpilda kāju zemē liekot uz pilnas pēdas. Nekādu puspēdu- šis būs apzināti galvā jāpakontrolē.

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Dec. 29., 2016 - 11:14 am
#

Daudzi speciālie sporta apavi mēģina koriģēt un balstīt lietas, kuras bieži vien nemaz nav jākoriģē un jābalsta un tapēc ari cilvēkiem rodas sāpes un problēmas. Vai arī tie apavi vienkārši ir pa šauru. kā arī ir sporta zeķes, kurām ir savelkoša tāda josla ap pēdu un tā ari var darīt sāpes.

Aizmirsti par visādām pēdiņām u.c. sūdiem. Pie ārsta var aiziet bet ja nav kaut kādu iedzimtu defektu, bet vienkārši ir disbalanss muskuļiem un saitēm dēļ nepareiza soļa, apaviem, utt utt, tad iesaku pēc iespējas staigāt plikām kājām un trenēt to pēdu. Kā arī var paskatīties vingrinājumus un stiepšanos pēdām.

Tiem ārstiem nekad nekas nav labi. Pirms daudz gadiem man norādīja, ka veidojas plakanā pēda - vaigot zolītes. Pēdējos hz cik gadus nenēsāju papēžus, dzīvoju un sportoju plikām vai češkās vai minimālajos - un nesen man viens ārsts norādīja, ka man esot pa augstu velve - redz, vajagot zolītes, kaut arī man nekur nekas nesāp un pēdas ir spēcīgas un veselas.

Atbildēt


kants

from: [info]kants
date: Dec. 29., 2016 - 01:01 pm
#

lol, es šitā kā lohs bju nopircis par mazu sporta zeķes, nenormāli nomocījos ar tādām sāpēm pēdas augšā/iekšā. izmetu zeķes un ar tiem pašiem apvaviem skrienu uz nebēdu

Atbildēt | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Dec. 29., 2016 - 01:56 pm
#

man visvairāk sāpēja parastās H&M zemajās zeķēs. Specializētās- jau labāk.

Atbildēt | Iepriekšējais


mur

from: [info]mur
date: Dec. 29., 2016 - 01:24 pm
#

Es risinātu kopā ar fizoterapeitu, vēlams tādu, kas strādā ar sportistiem. Ja sāp pēda, ne vienmēr tā ir pie vainas. Fizioterapeits var aplūkot to kā strādā visa kāja un ķērmenis kopumā, palīzēt iemācīties skriet, lekt, staigāt "parezi", sevi netraumējot un neradot sāpes. Tie apavu risinājumi drīzāk izskatās pēc dīlošanas ar sekām.

Atbildēt