brittany ([info]brittany) rakstīja [info]istaba kopienā,
@ 2012-10-15 20:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
estrogēni un liekais svars
es eju uz trenažieru zāli ar mērķi nomest svaru, šodien man viena no trenerēm pateica, ka visas manas svara problēmas esot saistītas ar to, ka man esot par daudz estrogēna. viņa ieteica, lietot vitamīnus/piedevas, kas mazina estrogēnu daudzumu. man interesē, vai viņai ir taisnība un vai atbrīvoties no estrogēnu ir tik nekaitīgi.

pebildīšu, ka darbība norisinās londonā, kur cilvēkiem ļoti bieži nav sajēgas par to, ko viņi dara vai iesaka.

paldies!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2012-10-15 22:51 (saite)
Regulēt hormonu proporcijas nekad nav nedz nevainīgi, nedz droši, to nekad nedrīkstētu darīt bez ārsta endokrinologa (vai endokrinolģiju ļoti labi pārzinoša ginekologa, ja runa par dzimumhormoniem) ziņas.
Pirmkārt jau nav iespējams bez analīzēm noteikt, ka Tev ir par daudz estrogēna - svara pieaugumu ietekmē arī citi hormoni: insulīns, vairogdziedzera hormoni un vēl daudz kas cits. Otrkārt - kas tie var būt par medikamentiem (par vitamīniem te nevarētu būt runa), kas mazina estrogēnu daudzumu? Reāli to var panākt, slāpējot olnīcu darbību. Varbūt arī iedarbojoties uz hipofīzi, es skaidri nezinu. katrā ziņā - neizklausās pēc laba priekšlikuma. Es Tavā vietā tos draņķus nedzertu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zimbabve
2012-10-15 22:53 (saite)
+1, ar šitiem jautājumiem jokot nevajag, vēl jo vairāk, ja ieteikums nāk no trenera, nevis mediķa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brittany
2012-10-15 23:00 (saite)
paldies jums abām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2012-10-15 23:26 (saite)
Treneri sporta zālē vienmēr atradīs iemeslu pārdot pārtikas piedevas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]brittany
2012-10-15 23:29 (saite)
starpcitu viņa man negribēja pārdot piedevas, kopārdod zālē, viņa ieteica iet uz veikalu, kur pārdod pārtikas piedevas un vitamīnus (pēc idejas naturālos).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2012-10-15 23:33 (saite)
konkrētu veikalu? vai tabletīšu veikalu in general?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brittany
2012-10-15 23:37 (saite)
konkrētu - Holland and Barrett (http://www.hollandandbarrett.com/)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2012-10-15 23:52 (saite)
ok, H&B varētu nebūt čomu veikals, kas viņai iedala naudiņas par klientu aicināšanu doties pirkt tabletes, bet, ja tev tiešām ir par dauzd estrogēns, tad labāk konsultēties ar ārstu http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperestrogenemia#Health_risks_and_warning_labels .

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2012-10-16 07:29 (saite)
Gan jau domāja ieteikt to pašu Tribulus ekstraktu, ko sportisti (un sportistes) mēdz lietot testosterona celšana, bet jēgas no viņa nekādas dižās nav (ja būtu, tad būtu aizliegts :))
Kā jau pārējie komentāros teica - "uz aci" minēt kaut ko par hormoniem un vēl ieteikt tabletītes ir pilnīgi bezjēdzīgi un kaitīgi, par šiem jautājumiem var spriest tikai ārsts un pēc analīzēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iguaana
2012-10-16 00:08 (saite)
nu gan trenerei skeneracs:) i bez analīzēm nodiagnosticē. ar hormoniem tiešām nav ko eksperimentēt.

labāk nomaini treneri, varāk aerobu treniņu un mazāk ēst ;) ar to parasti palīdz:)))

(Atbildēt uz šo)


[info]esmansev
2012-10-17 11:51 (saite)
Principā, ja viņa strādātu USA, tad Tev pēc viņas iesūdzēšanas, atlikušo dzīvi nevajadzētu strādāt!
1. Par estrogēna daudzumu var spriest tikai un vienīgi no analīžu rezultātiem!
2.Viņa var ieteikt, ka ja tu šitā un šitā sporto un šitā un šitā ēd un svars nekrītās, tad vajadzētu pārbaudīt veselību. Jo svaram normālā gadījumā ir jākrītās.
3. Sporta zāles treneri (un vēl jo vairāk UK!!!!!!) ir dzirdējuši, varbūt nedaudz pat kaut ko palasījuši par hormoniem. Vispār UK trenri lielākoties ir ļoti dumji un neizglītoti!

Ja pateiksi, ko Tu ēd un ko tu dari zālē, tad varēšu Tev pateikt vai tas izklausās pēc kaut kā, kam pamats varētu būt hormonāli traucējumi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]brittany
2012-10-24 16:50 (saite)
paarsvaraa es eedu daarzenjus (salaatus, sauteejumus etc) un galu/zivis, auglus. retu rezi eedu saldumus.
es uz zaali eju 4as reizes nedeeljaa un es skrienu (~2,5 km) un taisu veederpreses, reizeem lietoju power plate un taisu vingrinaajumus rokaam/mugurai.
piebuldiishu ka esmu 164 cm gara un sveu ~60 kg

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]esmansev
2012-10-31 22:49 (saite)
Sorry, palaidu garām.
Nu izskatās, ka ēdienkarte ir ok, vienīgi kā ir ar laikiem? Vislabākais, ja Tava ēdienkarte ir sadalīta 4-6 ēdienreizēs. No rīta vajag gan OB (olbaltumvielas), gan OH (ogļhidrātus). Un dienas laikā līdz pēcpusidenai vajag gan OB, gan OH. Vakariņās un naksniņās gan labāk izlēsgt OH kā makaroni, kartupeļi utt. ļoti labs ir variants salāti (salātlapas, dārzeņi)+ zivs, gaļa vai biezpine (OB avots). Saadalōšana vismaz 4 ēdienreizēs pieradinās Tavu organismu neko nekrāt. MAn bija problēma, ka es centos ēst reti, jo vienmēr apēdu lielāku porciju par savu vīrieti un vēl b iju badā. Mans organisms bija pieradis krāt un taupīt. Kad sāku ēs 5 reizes dienā, pirmajās 3 nedēļās man pienāca klāt 1,5 kg. Un tad sāka dikti feini ripot nost :)
Par sportošanu"Varbūt pamēģini mēnesi šādi- iesildies 10 min uz skrejceliņa, stepeera vai kaut kā tāda, tad taisi spēka vingrojumus (preses, mugura utt), spēka vingrojumi varētu ilgt līdz kādām 50 min. Un pēc tam taisi kardio. Ir tā, ka spēka vingojumus taisot tu dedzini kalorijas šā vai tā, bet tieši no spēka vingrojumiem Tev paātrināsies vielmaiņa un pēc treniņa vēl daudzas stundas tā būs paātrināta, kas nozīmē, ka kalorijas tiks dedzinātas pat bez sporta. Savukārt kardio būs vienkārši kaloriju dedzināšanai kardio veikšanas laikā. Spēka treniņa laikā iztērēsi enerģiju, kas ir uzņemta pa dienu vai iepriekšējā dienā, bet kardio tad jau ņems no riepeles rezervēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?