|
Marts 2., 2009
11:04 Tās nelaimīgās garneles tā arī palika neapēstas. Kaķis viņām uzšķaudīja un lūrēja tik pēc karbonāžu gabaliem. Ciemiņi pieklājības pēc pagaršoja, pasmaidīja un ar ķērās pie vienkāršākiem latviskākiem ēdieniem - rosola un krabju salātiem.
|
Comments:
a kā tu viņas galarezultātā samičkāji?...
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:13 |
---|
| | | (Link) |
|
Uztaisīju vieglus lapu salātus ar garnelēm un kapātu olu. Mērce - citrona sula un olīveļļa. Vispār vēl kaut kas tiem salātiem klāt prasās, kaut kādi neizteiksmīgi.
nu ja.. pa manai izvirtušajai gaumei nekādas salātlapas garnelēm klāt nemaz neiet.:) un vispār salāti ar garnelēm ir smalka padarīšana, jo viņu diezgan smalko garšu salātu mērces mēdz pārmākt nevis izcelt..
garneles, pa manam, ir jāpasniedz uzkodveidīgos veidojumos - neatkarīgi vai siltā vai auxtā uzkoda.. mani pirmīt minētie olu veltnīši (izcelsmes valsts Ķīna) ir viens no perfektākajiem garneļu pasniegšanas veidiem.:)
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:22 |
---|
| | | (Link) |
|
Uzraksti recepti, lūdzu!
te ir vieni salāti - patiešām labi.. tos olu veltnīšus vēl meklēju pa compi - man tur baiss bardax tajos failos.:)
Garneļu salāti Viegli pikantie salāti ir ļoti sātīgi.
4 personām Gatavošanas laiks – 5 minūtes + 15 minūtes garšas savilkšanai
600 g tīrītas garneles 30 g zaļo lociņu 1 sarkana paprika 1 tējk. Maggi „Garšas Burvība” 2 ēdk. Kikkoman Les Salt sojas mērces 1 ēdk. olīveļļas 3 ēdk apelsīnu sulas
1.Lociņus sasmalcini, bet papriku sagriez garneļu garuma plānos salmiņos.
2. Nelielā trauciņā ielej sojas mērci, apelsīnu sulu, eļļu un pievieno Maggi „Garšas Burvība”. Maisi, kamēr garšvielu granulas izšķīst.
3. Pārlej garneles, papriku un lociņus ar mērci un cilājot samaisi. Noliec malā uz 15 minūtēm, atkal samaisi. Pasniedzot pārkaisi ar smalki kapātiem lociņiem.
apnika rakņāties pa failiem.. bet še tev līdzīgi veltnīši, tikai ja taisa ar garnelēm, tad vistas filejas vietā ņem garneles.:)) viss pārējais praktiski tāpat, lai gan ar garneļu pildījumu var variēties daļu ingredientu aizvietojot ar primitīvām svaigām dillēm..:)
Vistas gaļas rulete (Czižou Czjuaņ Czjaņ) Neparastais pagatavošanas veids un daži mums nepierastāki ingredienti padara šo uzkodu par patiešām interesantu maltītes elementu. Uzkodu var pasniegt ar kādu no sojas mērcēm, vai arī pagatavot kādu no speciālajām galda mērcēm. Var pasniegt arī bez mērces, bet tad būs pavisam cita garša. Iesaku pagaršot šo ruleti gan ar mērci, gan bez.
4 personām Gatavošanas laiks – 35 minūtes
500 g vistas filejas 50 g rīsu miltu 75 g kartupeļu cietes 50 ml sezama eļļas ½ vidēja sīpola 3 ēdk. sasmalcināta ingvera 5 olas 3 ēdk. rīsu etiķa (var aizvietot ar konjaku) 1 buljona kubiņš 1 tējk. taukvielu cepšanai 3-4 anīsa zvaigznītes
1. Vistas fileju sagriez nelielos gabaliņos, kurus ļoti sīki sakapā. Sīpolu nomizo un ļoti sīki sakapā. Ingveru arī sīki sakapā. Pievieno visam 30 ml sezama eļļas, 2/3 no sadrupināta buljona kubiņa, rīsu etiķi, 50 g kartupeļu cietes, 2 olu baltumus un pusglāzi ūdens. Masu rūpīgi izmaisi, maisot to tikai pulksteņa rādītāju virzienā.
2. Iesit bļodiņā 3 olas, pievieno 2 olu dzeltenumus, 25 g kartupeļu cietes, atlikušo sadrupināto buljona kubiņu un 50 ml ūdens – visu rūpīgi sakul. Sakarsē uz plīts lielu pannu (Ne vok! Jo lielāks pannas cepšanas diametrs, jo labāk.), ar otiņu iesmērē to ar sezama eļļu tā, lai eļļa netecētu. Uzlej ar zupas kausiņu olu masu un kustinot pannu izlīdzini to. Cep uz nelielas uguns aptuveni 1,5-2 minūtes, kamēr olu masa sabiezējusi, tad apgriez uz otru pusi un cep vēl ½-1 minūti. Šādā veidā izcep visu sagatavoto olu masu.
3. Ielej tvaicējamajā katlā ūdeni, ieliec anīsa zvaigznītes un liec ūdeni vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, nogriez uguni uz nelielu. Seko, lai ūdens ir vismaz 1,5 cm zem tvaicējamā sietiņa līmeņa. Izklāj uz galda vienu gatavo olas pamatu. Ar sietiņa palīdzību uzsijā plānā kārtā rīsu miltus. Gatavo vistas gaļas masu vienmērīgi noklāj uz olas pamata 3-5 mm biezā kārtā, neatstājot brīvus laukumus. Tin ruleti no divām malām pret centru. Ruletes saskaršanās vietu samitrini ar palikušo olu masu un saspied, lai salīp. Var arī uzmanīgi, lai nepārplēstu olas apvalku, saspraust ruleti ar zobu bakstāmajiem. Šādā veidā satin visas ruletes.
4. Ielej tvaicējamajā katlā ūdeni, ieliec anīsa zvaigznītes un liec ūdeni vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, nogriez uguni uz nelielu. Seko, lai ūdens ir vismaz 1,5 cm zem tvaicējamā sietiņa līmeņa. Liec satītās ruletes uz tvaicējamā sietiņa tā, lai tās nepieskartos viena otrai. Tvaicē zem vāka uz nelielas uguns 20 minūtes.
5. Izņem gatavās ruletes no tvaicējamā katla un uzreiz nosmērē ar sezama eļļu. Noliec ruletes vēsā vietā atdzesēties. Pirms pasniegšanas galdā katru ruleti sagriez 2 cm platos gabalos.
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:59 |
---|
| | | (Link) |
|
Vai paldies, vai paldies :)
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:14 |
---|
| | | (Link) |
|
Uz ātro. Sk. augstāk.
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:15 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu ja, tās sīkās, kā tārpeļi.
vē, tādas vispār ar likumu aizliegt vajadzētu, tur taču no garneļu garšas vairs nekā nav, es pat nezinu, kur var likt, ja nu vienīgi jūras mošķu zupā. Ā, paellā vēl var.
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:18 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu vo. Es paņemu, jo bija atlaides. Bet man liekas, viņas pāris gadus jau tupējušas mūžīgā sasalumā. Tiešām - nekādas garšas.
lai šitādām sīkām pārsaldētām garnelēm sadabūtu kaut kādu garšu, viņas ir jāatsaldē extremāli - t.i. - uzgāžot virsū nedaudz verdoša ūdens... tad viņas nezin kāpēc protās sagalbāt savu garšu.. ja tādas atsaldē dabiski, tad viņas patiešām ir gandrīz bez garšas...
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:23 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu lūk, es viņas vēl tīšām atsaldēju lēnītiņām. Mūžu dzīvo, mūžu mācies.
nu te prosta ir tā, ka pie mums dabūt kvalitatīvus visus šitos jūru mošķus ir pagrūti un es iru gana izexperimentējusies, lai sadabūtu no šamiem pārsaldējumiem kaut ko daudz maz kvalitatīvu ārā.:)
es lieku lašu zupā vai dārzeņu-siera zupā. Moš žuljēnā vēl būtu ok? vai apcept sviestā+ķiplokos+dillēs?
žuljēnā, jā, arī; karoče, visur, kur karsts kā piedeva, nevis pamata garša; apcept sviestā/ ķiplokos/ dillēs labāk ar čaulām
Tā gadās... novēlojies sveiciens Jubilejā - lai Tev allaž izdodas viss iecerētais un nekā netrūkst! :***
sasodīts, es ar piemirsu sasveikt, nu tad tagad te!
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:16 |
---|
| | | (Link) |
|
Paldies!
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:16 |
---|
| | | (Link) |
|
Paldies. Drusku jau vajag vienmēr, lai pietrūktu, citādi nebūs pēc kā tiekties.
Hmmm, nujā, taisni manas domas. ;)) Kas tad Tev pašlaik visvairāk pietrūkst, m?
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 11:24 |
---|
| | | (Link) |
|
Veča ar gudru galvu un muskuļiem :D
Agdies, agdies... a kur lai liek tos muskuļus? :D
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 12:00 |
---|
| | | (Link) |
|
Kā? Patīkami tak aptaustīt:D
Ho-ho-ho, ar laiku tie muskuļi pārvēršas tik par speķi... un jāstaipa līdzi, lai die's nogrābstās... Nē, nu man jau patīk, ja mani tausta, bet kultūrists joprojām neesmu. :D
tizlenja atmazkas :> ej vingro!
Na-a, es pats sev patīku tīri labi. :DDD
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 13:41 |
---|
| | | (Link) |
|
Sēdošs dzīvesveids un laba barība :D
Mmmmmm... kas par piedāvājumu... :D
ieteikums, ne piedaavaajums!
Nu cienītā, es jau saprotu - jābūt kautrīgai un tā... :D
| From: | krii |
Date: | 2. Marts 2009 - 12:24 |
---|
| | Par ātrajiem garneļu salātiem | (Link) |
|
Ja sīkās garneles taisa ar lapu salātiem vai svaigajiem gurķiem, liela nozīme ir garšvielām. Obligāti jābūt dillēm, citronpipariem, kaltētam bazilikam, raudenei un estragonam. Es tā daru, un līdz šim visiem ir ļoti garšojis. Un vēl man liekas, ka ola tur lāga neder klāt, jo olbaltumvielas ar neizteiktu garšu jau ir garnelēs.
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 13:43 |
---|
| | Re: Par ātrajiem garneļu salātiem | (Link) |
|
Piešaušu citronpiparus. Man jau vakar bija tāda doma, tikai nevarēju atrast. Laikam palikuši iepriekšējā dzīvesvietā plauktiņā. Olai laikam neder gan, bet daudz jau nebija.
| From: | ezic |
Date: | 2. Marts 2009 - 14:53 |
---|
| | | (Link) |
|
ja negribi taisiit salaatos, tad sanaak garshiiga meerce, ja katlinjaa siipolu apcep liidz caurspiidiigumam, pievieno 4 sakapaatus tomaatus, 4edk karija, saals, tad pievieno garneles, pasautee nedaudz, tad pievieno kokosa pienu, uzvaara un pasniedz kopaa ar riisiem. veel bija labas ar kauseeto sieru, bet tas kaut kur jaasameklee. un garneles kaa uzkoda ir labas, ja apviljaa kjiplokaa un viegli apcep, jaapasniedz siltas.
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 15:04 |
---|
| | | (Link) |
|
Kā uzkodas, tikko nopirkats tās tiešām bija labas. Bet pēc glabāšnas un atkausēčasnas tādas - nekādas. Paldies, par padomu!
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 17:18 |
---|
| | | (Link) |
|
Kaut kādas svalkas dubultniece?
v točku!
ja sķebus :)) izviņi
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 17:39 |
---|
| | | (Link) |
|
Tev arī nepatīk mazie, baltie tārpeļi?
tos tārpeļus es neesmu mēģinājis, man liekas. gan jau varētu ēst.
| From: | zum |
Date: | 2. Marts 2009 - 17:37 |
---|
| | | (Link) |
|
He, he, es tīšām ;D Lai tev ar kāds prieciņš šodien tiek. |
|