Zum -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 2., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:04

(45 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]tante
Date:2. Marts 2009 - 11:10
(Link)
a kā tu viņas galarezultātā samičkāji?...
[User Picture]
From:[info]zum
Date:2. Marts 2009 - 11:13
(Link)
Uztaisīju vieglus lapu salātus ar garnelēm un kapātu olu. Mērce - citrona sula un olīveļļa. Vispār vēl kaut kas tiem salātiem klāt prasās, kaut kādi neizteiksmīgi.
[User Picture]
From:[info]tante
Date:2. Marts 2009 - 11:18
(Link)
nu ja..
pa manai izvirtušajai gaumei nekādas salātlapas garnelēm klāt nemaz neiet.:)
un vispār salāti ar garnelēm ir smalka padarīšana, jo viņu diezgan smalko garšu salātu mērces mēdz pārmākt nevis izcelt..

garneles, pa manam, ir jāpasniedz uzkodveidīgos veidojumos - neatkarīgi vai siltā vai auxtā uzkoda..
mani pirmīt minētie olu veltnīši (izcelsmes valsts Ķīna) ir viens no perfektākajiem garneļu pasniegšanas veidiem.:)
[User Picture]
From:[info]zum
Date:2. Marts 2009 - 11:22
(Link)
Uzraksti recepti, lūdzu!
[User Picture]
From:[info]tante
Date:2. Marts 2009 - 11:34
(Link)
te ir vieni salāti - patiešām labi..
tos olu veltnīšus vēl meklēju pa compi - man tur baiss bardax tajos failos.:)

Garneļu salāti
Viegli pikantie salāti ir ļoti sātīgi.

4 personām
Gatavošanas laiks – 5 minūtes + 15 minūtes garšas savilkšanai

600 g tīrītas garneles
30 g zaļo lociņu
1 sarkana paprika
1 tējk. Maggi „Garšas Burvība”
2 ēdk. Kikkoman Les Salt sojas mērces
1 ēdk. olīveļļas
3 ēdk apelsīnu sulas

1.Lociņus sasmalcini, bet papriku sagriez garneļu garuma plānos salmiņos.

2. Nelielā trauciņā ielej sojas mērci, apelsīnu sulu, eļļu un pievieno Maggi „Garšas Burvība”. Maisi, kamēr garšvielu granulas izšķīst.

3. Pārlej garneles, papriku un lociņus ar mērci un cilājot samaisi. Noliec malā uz 15 minūtēm, atkal samaisi. Pasniedzot pārkaisi ar smalki kapātiem lociņiem.
[User Picture]
From:[info]tante
Date:2. Marts 2009 - 11:40
(Link)
apnika rakņāties pa failiem..
bet še tev līdzīgi veltnīši, tikai ja taisa ar garnelēm, tad vistas filejas vietā ņem garneles.:)) viss pārējais praktiski tāpat, lai gan ar garneļu pildījumu var variēties daļu ingredientu aizvietojot ar primitīvām svaigām dillēm..:)

Vistas gaļas rulete (Czižou Czjuaņ Czjaņ)
Neparastais pagatavošanas veids un daži mums nepierastāki ingredienti padara šo uzkodu par patiešām interesantu maltītes elementu. Uzkodu var pasniegt ar kādu no sojas mērcēm, vai arī pagatavot kādu no speciālajām galda mērcēm. Var pasniegt arī bez mērces, bet tad būs pavisam cita garša. Iesaku pagaršot šo ruleti gan ar mērci, gan bez.

4 personām
Gatavošanas laiks – 35 minūtes

500 g vistas filejas
50 g rīsu miltu
75 g kartupeļu cietes
50 ml sezama eļļas
½ vidēja sīpola
3 ēdk. sasmalcināta ingvera
5 olas
3 ēdk. rīsu etiķa (var aizvietot ar konjaku)
1 buljona kubiņš
1 tējk. taukvielu cepšanai
3-4 anīsa zvaigznītes

1. Vistas fileju sagriez nelielos gabaliņos, kurus ļoti sīki sakapā. Sīpolu nomizo un ļoti sīki sakapā. Ingveru arī sīki sakapā. Pievieno visam 30 ml sezama eļļas, 2/3 no sadrupināta buljona kubiņa, rīsu etiķi, 50 g kartupeļu cietes, 2 olu baltumus un pusglāzi ūdens. Masu rūpīgi izmaisi, maisot to tikai pulksteņa rādītāju virzienā.

2. Iesit bļodiņā 3 olas, pievieno 2 olu dzeltenumus, 25 g kartupeļu cietes, atlikušo sadrupināto buljona kubiņu un 50 ml ūdens – visu rūpīgi sakul. Sakarsē uz plīts lielu pannu (Ne vok! Jo lielāks pannas cepšanas diametrs, jo labāk.), ar otiņu iesmērē to ar sezama eļļu tā, lai eļļa netecētu. Uzlej ar zupas kausiņu olu masu un kustinot pannu izlīdzini to. Cep uz nelielas uguns aptuveni 1,5-2 minūtes, kamēr olu masa sabiezējusi, tad apgriez uz otru pusi un cep vēl ½-1 minūti. Šādā veidā izcep visu sagatavoto olu masu.

3. Ielej tvaicējamajā katlā ūdeni, ieliec anīsa zvaigznītes un liec ūdeni vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, nogriez uguni uz nelielu. Seko, lai ūdens ir vismaz 1,5 cm zem tvaicējamā sietiņa līmeņa. Izklāj uz galda vienu gatavo olas pamatu. Ar sietiņa palīdzību uzsijā plānā kārtā rīsu miltus. Gatavo vistas gaļas masu vienmērīgi noklāj uz olas pamata 3-5 mm biezā kārtā, neatstājot brīvus laukumus. Tin ruleti no divām malām pret centru. Ruletes saskaršanās vietu samitrini ar palikušo olu masu un saspied, lai salīp. Var arī uzmanīgi, lai nepārplēstu olas apvalku, saspraust ruleti ar zobu bakstāmajiem. Šādā veidā satin visas ruletes.

4. Ielej tvaicējamajā katlā ūdeni, ieliec anīsa zvaigznītes un liec ūdeni vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, nogriez uguni uz nelielu. Seko, lai ūdens ir vismaz 1,5 cm zem tvaicējamā sietiņa līmeņa. Liec satītās ruletes uz tvaicējamā sietiņa tā, lai tās nepieskartos viena otrai. Tvaicē zem vāka uz nelielas uguns 20 minūtes.

5. Izņem gatavās ruletes no tvaicējamā katla un uzreiz nosmērē ar sezama eļļu. Noliec ruletes vēsā vietā atdzesēties. Pirms pasniegšanas galdā katru ruleti sagriez 2 cm platos gabalos.
[User Picture]
From:[info]zum
Date:2. Marts 2009 - 11:59
(Link)
Vai paldies, vai paldies :)

> Go to Top
Sviesta Ciba