Zum - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 2., 2009


[info]tante11:40
apnika rakņāties pa failiem..
bet še tev līdzīgi veltnīši, tikai ja taisa ar garnelēm, tad vistas filejas vietā ņem garneles.:)) viss pārējais praktiski tāpat, lai gan ar garneļu pildījumu var variēties daļu ingredientu aizvietojot ar primitīvām svaigām dillēm..:)

Vistas gaļas rulete (Czižou Czjuaņ Czjaņ)
Neparastais pagatavošanas veids un daži mums nepierastāki ingredienti padara šo uzkodu par patiešām interesantu maltītes elementu. Uzkodu var pasniegt ar kādu no sojas mērcēm, vai arī pagatavot kādu no speciālajām galda mērcēm. Var pasniegt arī bez mērces, bet tad būs pavisam cita garša. Iesaku pagaršot šo ruleti gan ar mērci, gan bez.

4 personām
Gatavošanas laiks – 35 minūtes

500 g vistas filejas
50 g rīsu miltu
75 g kartupeļu cietes
50 ml sezama eļļas
½ vidēja sīpola
3 ēdk. sasmalcināta ingvera
5 olas
3 ēdk. rīsu etiķa (var aizvietot ar konjaku)
1 buljona kubiņš
1 tējk. taukvielu cepšanai
3-4 anīsa zvaigznītes

1. Vistas fileju sagriez nelielos gabaliņos, kurus ļoti sīki sakapā. Sīpolu nomizo un ļoti sīki sakapā. Ingveru arī sīki sakapā. Pievieno visam 30 ml sezama eļļas, 2/3 no sadrupināta buljona kubiņa, rīsu etiķi, 50 g kartupeļu cietes, 2 olu baltumus un pusglāzi ūdens. Masu rūpīgi izmaisi, maisot to tikai pulksteņa rādītāju virzienā.

2. Iesit bļodiņā 3 olas, pievieno 2 olu dzeltenumus, 25 g kartupeļu cietes, atlikušo sadrupināto buljona kubiņu un 50 ml ūdens – visu rūpīgi sakul. Sakarsē uz plīts lielu pannu (Ne vok! Jo lielāks pannas cepšanas diametrs, jo labāk.), ar otiņu iesmērē to ar sezama eļļu tā, lai eļļa netecētu. Uzlej ar zupas kausiņu olu masu un kustinot pannu izlīdzini to. Cep uz nelielas uguns aptuveni 1,5-2 minūtes, kamēr olu masa sabiezējusi, tad apgriez uz otru pusi un cep vēl ½-1 minūti. Šādā veidā izcep visu sagatavoto olu masu.

3. Ielej tvaicējamajā katlā ūdeni, ieliec anīsa zvaigznītes un liec ūdeni vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, nogriez uguni uz nelielu. Seko, lai ūdens ir vismaz 1,5 cm zem tvaicējamā sietiņa līmeņa. Izklāj uz galda vienu gatavo olas pamatu. Ar sietiņa palīdzību uzsijā plānā kārtā rīsu miltus. Gatavo vistas gaļas masu vienmērīgi noklāj uz olas pamata 3-5 mm biezā kārtā, neatstājot brīvus laukumus. Tin ruleti no divām malām pret centru. Ruletes saskaršanās vietu samitrini ar palikušo olu masu un saspied, lai salīp. Var arī uzmanīgi, lai nepārplēstu olas apvalku, saspraust ruleti ar zobu bakstāmajiem. Šādā veidā satin visas ruletes.

4. Ielej tvaicējamajā katlā ūdeni, ieliec anīsa zvaigznītes un liec ūdeni vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, nogriez uguni uz nelielu. Seko, lai ūdens ir vismaz 1,5 cm zem tvaicējamā sietiņa līmeņa. Liec satītās ruletes uz tvaicējamā sietiņa tā, lai tās nepieskartos viena otrai. Tvaicē zem vāka uz nelielas uguns 20 minūtes.

5. Izņem gatavās ruletes no tvaicējamā katla un uzreiz nosmērē ar sezama eļļu. Noliec ruletes vēsā vietā atdzesēties. Pirms pasniegšanas galdā katru ruleti sagriez 2 cm platos gabalos.

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba