14 December 2015 @ 11:29 am
 
lai man nesanāk kā ar zsv kēksu, kur, izrādās, Barbala ir izcilnieks un deva man labus padomus jau PĒC pagatavošanas, jautāšu pirms šīvakara gatavošanas - kāda ir jūsu labākā piparkūku mīkla?
un ar "labāko" es saprotu izcilu kraukšķīgumu, medus klātbūtni un kušanu uz mēles.
 
 
( Post a new comment )
--[info]ripp on December 14th, 2015 - 11:40 am
medus nav, bet kraukšķīgums un kušana uz mēles ir augstā līmenī - rairitas piparkūkas. garšīgākās, ko esmu ēusi. iegūglē, delfi tasty ir links. vienīgais, ja grib lai jūt garšvielas, tad jāliek stabili 2x vairāk. tur pamatreceptē ir tāds ļoti maigs variants. 2x stiprākas piparkūkas arī nav nāvīgi stipras, ēd arī mans trīsgadnieks, kurš citādi ieraugot vai sajūtot garšvielu klātbūtni spļauj ārā un atsakās ēst :D (jūt gan tāpat)
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 11:49 am
man nekad mājsaimniecībā nenoderēs soda, tāpēc es nesen to izmetu un jaunu pirkt tagad kaut kā neceļas roka - vai sodu var aizstāt ar cepamo pulveri?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
--[info]ripp on December 14th, 2015 - 11:50 am
neesmu pārtikas tehnologs, bet domāju, ka jā. varbūt, vienīgais, jāliek bišķi vairāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
--[info]ripp on December 14th, 2015 - 11:51 am
(Reply) (Parent) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 11:51 am
(kur lai atrod pārtikas tehnologu?)

kaut kādos keksos un biezpienmaizēs es esmu sodu aizstājusi ar cepamo pulveri, manuprāt, veiksmīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Strēlniece[info]str on December 14th, 2015 - 12:01 pm
tai cepamajā pulverī jau arī ir soda, tā kā var ( es to kā zemākās kategorijas pārtikas tehnologs)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kiceksusurs no murrdōras: gourmand-cat-crazy[info]acidkitteh on December 14th, 2015 - 12:33 pm
tie nav tieši aizstājami. Cepamais pulveris ir nātrija karbonāts vai bikarbonāts + kāda skābe, kuri šķīdumā(mīklā) reaģē savā starpā un izdala oglekļa dioksīdu, kas arī rada tos burbulīšus un paceļ mīklu. Ja mīklā nav nekā skāba, tad vienkārši pati soda par sevi nepacels mīklu. Sodu var aizstāt ar cepamo pulveri, taču cepamo pulveri aizstāt var tikai ar sodu + kaut kas skābs(piem. nedaudz etiķis mīklas masā, vai citronskābe). Tik jāpiešauj roka kātras konkrētās mīklas sōdetiķošanā, jo dažādās mīklās tie dažādos ātrumos ir iemaisāmi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 12:35 pm
o, skaidrs. man te vienā sestdienas receptē bija - sajauc sodu ar etiķi vai citronsulu, lai izreaģē, un es netiku gudrs nekādīgi.
(Reply) (Parent) (Link)
judging the mice[info]rasbainieks on December 14th, 2015 - 12:05 pm
nespļauj nu ar tajos kāpostos
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 12:06 pm
jūs to man? par ko?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
judging the mice[info]rasbainieks on December 14th, 2015 - 12:07 pm
pēc tādiem "nekad nenoderēs" parasti iestājas instant karma :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 12:09 pm
viņa jau IR iestājusies, jo sodu, kas man "nekad nenoderēs" izmetu kā reizi, šķiet, pagājušo nedēļu. nav vairs ko piesaukt, kā teikt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
barbala[info]barbala on December 14th, 2015 - 04:33 pm
es nesaprotu, kā mājsaimniecība var funkconēt bez zodā? kā tad lai atbrīvo kastrolīti piedegušo, kā sudraba karotītes nopulēt un biķerus un izlietnes un vispār? bez sodā neiet lietas!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 05:37 pm
Mierīgi! Ja no agras bērnības ir izteikts riebums pret zōdā smaržu, ar laiku ne to vien iemācās.
(Reply) (Parent) (Link)
rūsganais sprakšķis: zb[info]mufs on December 14th, 2015 - 01:18 pm
ar karoti sodas izdeāli izmazgājas pagrabā apstāvējušās burkas un jo īpašī pudeles!
(Reply) (Parent) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on December 14th, 2015 - 11:44 am
es arī šogad pirmo reizi mēģināšu pati pēc vecmammas receptes. tad ziņošu
(Reply) (Link)
Strēlniece[info]str on December 14th, 2015 - 11:46 am
( kraukšķīgākās sanāk ar cūku taukiem)
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 11:50 am
bet tie ir tādi mīksti sačukstināti tauki? resp - es varu vienkārši ņemt sasaldēto cūku no saldētavas un čurkstināt laukā taukus, vai tas tomēr ir kas specifiskāks?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Strēlniece[info]str on December 14th, 2015 - 12:00 pm
specifiskāks ( kausē jau iekštaukus, ne speķi) , bet man liekas tirgū ir dabūjami
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 12:01 pm
paldies! zvanīšu tēvam - zinu, ka viņš sēnītes cep šitādos kaut kur dabūtos mīkstos smērīgos cūktaukos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rūsganais sprakšķis[info]mufs on December 14th, 2015 - 01:17 pm
Rimi kautkur pie pastētem un tādām lietām.
vien bij škrobe,ka dēļ divām karotēm 10x vairāk jāpērk, bet tad mēs atcerējāmies par zīlītem...
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 01:57 pm
a kā zīlītēm var iedot tāds konsistences taukus, ko?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
rūsganais sprakšķis[info]mufs on December 14th, 2015 - 03:01 pm
samaisa ar auzu pārslām!!
(Reply) (Parent) (Link)
barbala[info]barbala on December 14th, 2015 - 03:54 pm
Smieklīgi sanāks man izzīmēties ar 50% savu konditorisko-viena-trika-poniju, bet še jumse otrs padimiņš un tas ir šitais
http://klab.lv/users/bozena/130044.html

rūpīgi sekoju pēc norādēm, ieskaitot punša ieliešanu, sanāk priekšzīmīgas, priekšzīmīgas: plānas, trauslas un pareizas.

trūkums ir mazliet apsvilinātā roku āda, bet ja cilvēkiem ir pacietība, tad ļoti karstu tomēr ar rokām nevajag mīcīt.
(Reply) (Link)