14 December 2015 @ 11:29 am
 
lai man nesanāk kā ar zsv kēksu, kur, izrādās, Barbala ir izcilnieks un deva man labus padomus jau PĒC pagatavošanas, jautāšu pirms šīvakara gatavošanas - kāda ir jūsu labākā piparkūku mīkla?
un ar "labāko" es saprotu izcilu kraukšķīgumu, medus klātbūtni un kušanu uz mēles.
 
 
( Post a new comment )
--[info]ripp on December 14th, 2015 - 11:50 am
neesmu pārtikas tehnologs, bet domāju, ka jā. varbūt, vienīgais, jāliek bišķi vairāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
--[info]ripp on December 14th, 2015 - 11:51 am
(Reply) (Parent) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 11:51 am
(kur lai atrod pārtikas tehnologu?)

kaut kādos keksos un biezpienmaizēs es esmu sodu aizstājusi ar cepamo pulveri, manuprāt, veiksmīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Strēlniece[info]str on December 14th, 2015 - 12:01 pm
tai cepamajā pulverī jau arī ir soda, tā kā var ( es to kā zemākās kategorijas pārtikas tehnologs)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kiceksusurs no murrdōras: gourmand-cat-crazy[info]acidkitteh on December 14th, 2015 - 12:33 pm
tie nav tieši aizstājami. Cepamais pulveris ir nātrija karbonāts vai bikarbonāts + kāda skābe, kuri šķīdumā(mīklā) reaģē savā starpā un izdala oglekļa dioksīdu, kas arī rada tos burbulīšus un paceļ mīklu. Ja mīklā nav nekā skāba, tad vienkārši pati soda par sevi nepacels mīklu. Sodu var aizstāt ar cepamo pulveri, taču cepamo pulveri aizstāt var tikai ar sodu + kaut kas skābs(piem. nedaudz etiķis mīklas masā, vai citronskābe). Tik jāpiešauj roka kātras konkrētās mīklas sōdetiķošanā, jo dažādās mīklās tie dažādos ātrumos ir iemaisāmi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 14th, 2015 - 12:35 pm
o, skaidrs. man te vienā sestdienas receptē bija - sajauc sodu ar etiķi vai citronsulu, lai izreaģē, un es netiku gudrs nekādīgi.
(Reply) (Parent) (Link)