Pats par sevi -

24. Jul 2008

 wowow@22:04

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Nezinu, kuru vakaru pēc kārtas jau (ie)dzeru, bet vakardiena bija ekselenta: pārmaiņas pēc dzērām vīnu un tā. lai būtu par smuko, arī ēdieni bija pa smuko uz grilla pašrocīgi taisīti:
- sākumā Sky šašliks (objektīvi labākais ko gatavā veidā iespējams nopirkt lielveikalos)- pirmā porcija uz pārāk kartsajām oglēm apdega
- pēc tam dārzeņi- paprika, uz pusēm pārgriezta, baklažāns, tāpat uz pusēm - sanāca dievīgi, baklažāns kusa mutē. tas viss tika lietots kopā ar franču sarkanvīnu, bija visnotaļ labi
- pēc tam nāca lasis, uz grilla, pēc tam, kad gatavs, mazliet apkaisīts ar rupjo sāli, klāt pieēdot uz grilla ceptus tomātus (kusa mutē tāpat kā baklažāns), cukini, to pašu baklažānu un papriku, klāt pielaužot svaigu, kraukšķīgu bageti, klāt- rīslings un savignon blank no austrālijas un jaunzēlandes, bija nenormāli labi, ka es jums saku
- bet tad, pašās beigās- ogles jau bija aprimušās un deva stabilu nelielu siltumu un uz tām tika ceptas tīģergarneles, kas pirms tam tika iemarinētas medus un citrona sulas maisījumā (nedaudz pievienojot olīveļļu), mmmmm, ar ļoti labu chablis, debešķīgi, debešķīgi.

Brīvdienās jāizvelk grils un jāsapērk dārzeņi, lasis un garneles.

(13 raksta | ir doma)

Comments:

chaika / 24. Jūlijs 2008@22:19
lieliem šampinjoniem izņem kātiņus un tur sabāž sieru, ko aizdara ar krējuma pikanto mērcīti un liek uz grilla
arī jam, jam :)
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 24. Jūlijs 2008@22:23
vīriešcilvēki ar tādām smalkām lietām netiek galā
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
chaika / 24. Jūlijs 2008@22:29
nu beidz, šitas nav smalki, ar smalkām lietām arī es netieku galā, lai kāds cilvēks arī būtu
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
skuka / 24. Jūlijs 2008@22:33
Ir, ir - tas jau ir smalki un pat drusku samāksloti. Man, piemēram, patīk visu cept (gatavot) pēc iespējas brutāli. Ja tā var teikt. Pēkšņi likās, ka tas ir pareizākais vārds, lai apzīmētu to smalkumu, kas piemīt tīriem produktiem, bez milzums garšvielu un gatavošanas.
Bet tas man tikai tāds periods, ies lieliski spēji novērtēt arī tādus ēdienu, kuru sagatavošana prasa diennakti un vairāk:)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
chaika / 24. Jūlijs 2008@22:42
nu a vnk šampinjons ar sieru?
protams, pliki grillēts šampinjons būtu visvienkāršāk un arī ļoti baudāmi, bet ar sieru kā podziņa jaciņai!
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
biezpientaure / 25. Jūlijs 2008@00:16
ar labu sieru viss garšo labi?
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
chaika / 25. Jūlijs 2008@00:29
jāaaaaa :)))))
(Reply to this) (Parent) (Link)
skuka / 24. Jūlijs 2008@22:30
Es vairs gandrīz nekad nepērku gatavu šašliku. Ņem gaļu (cūkas kakla karbonād, jēra muguru,i vai, sliktākā gadījumā, karbonādi. nu, ko var dabūt) un iemarinē kaut uz pusstundu pats - galvoju, ka pietiks laika. Patiesībā, vislabākā gaļa ir ar vismazāk garšvielu. Sāls, svaigi samalti pipari, kāds zaļums pēc gaumes, citrona sula. Var saldumam medu pielikt. Saldums ir ļoti svarīgs. Pusstunda, un gatavs. Jā, vajag samīcīt kārtīgi. Ar rokām. Nekautrējoties.
Neciešu tos šašlikus, kuros jūt tikai etiķi un garšvielas. Jāsajūt CEPTA GAĻA:) Bet lasis vispār - tikai vienu mirkli jācep. Marināde - atkal tikai sāls, pipari, citroniņš. Un īsu brīdi. Visu pārējo var pēc tam pielikt.
(Reply to this) (Thread) (Link)
leocat / 25. Jūlijs 2008@00:09
piekrītu - saldums pie cūkas vai vistas labi piederas - medus vai karamele.
(Reply to this) (Parent) (Link)
leocat / 24. Jūlijs 2008@23:50
Es šodien sablenderēju milzu bļodu ar gaspazzio (nu tādu bagātīgu - ar tomātiem, papriku, gurķiem, ķiplokiem, sīpoliem, seleriju, pipariem, ķimenēm, baziliku, raudeni, sāli, ciabatu, etiķi(iem) un olīveļļu).
Žēl, ka dabūnamie tomāti nav tik tomātīgi un jāliek klāt tomātu sula.
Bet beigās baigi daudz sanāca :)

Tagad viņa ievelkas un rīt karstumā būs pašā laikā ar bazilika lapiņu, nesaldo putkrējumu un ciabatas šķēli.
Nevaru nociesties - ik pa brīdim iemērcu karoti nolaizīšanai :)
(Reply to this) (Link)
leocat / 25. Jūlijs 2008@00:08
es pēdējā laikā cepu tikai liellopu.
tam nekas nekaiš, ja nav kārtīgi izcepts - tikai sulīgāks un gardāks.
un nelieku klāt garšvielas. varbūt lielgraudu sāli.
Paņemu smuku entrecôte vai filet mignon gabalu un uz pannas vai grilla.
viena-divas minūtes un apgriežam.
c'est tout.

nez, kur var dabūt liellopa nieres - moldovā samācījos tās ēst ar ķiploku sviestu un grauzdiņiem. labi gan jāapcep. Ar rupjo sāli pārkaisītas.
(Reply to this) (Link)
biezpientaure / 25. Jūlijs 2008@00:12
tāda sajūta kā bērnībā, kad Omīte lasīja pasaku par Leiputriju - nu tur piena upes ar kliņģeru salām (ķīseļa krasti man šķiet pilnīgi fakultatīvi) un kādas tik vēl šmektes tur nebija aprakstītas.

leo, Imantas galapunkta tirgū ir vietējie tomāti (vērša sirds, vai, saucas?) kuri satur tomātu sulu. Ar svaigu ķiplociņu un svaigi maltiem pipariem, uh.
(Reply to this) (Link)
insane / 25. Jūlijs 2008@12:26
perversas izvirtības! :)
pietiek tak ar vienu labu šašliku + alu
(Reply to this) (Link)
blog counter