skuka / 24. Jūlijs 2008@22:30 | |
Es vairs gandrīz nekad nepērku gatavu šašliku. Ņem gaļu (cūkas kakla karbonād, jēra muguru,i vai, sliktākā gadījumā, karbonādi. nu, ko var dabūt) un iemarinē kaut uz pusstundu pats - galvoju, ka pietiks laika. Patiesībā, vislabākā gaļa ir ar vismazāk garšvielu. Sāls, svaigi samalti pipari, kāds zaļums pēc gaumes, citrona sula. Var saldumam medu pielikt. Saldums ir ļoti svarīgs. Pusstunda, un gatavs. Jā, vajag samīcīt kārtīgi. Ar rokām. Nekautrējoties.
Neciešu tos šašlikus, kuros jūt tikai etiķi un garšvielas. Jāsajūt CEPTA GAĻA:) Bet lasis vispār - tikai vienu mirkli jācep. Marināde - atkal tikai sāls, pipari, citroniņš. Un īsu brīdi. Visu pārējo var pēc tam pielikt.