Neprātīgā saprāta balss -
Februāris 11., 2022
08:26
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sieva vakar skolā piedzīvojusi nervu sabrukumu...lai arī šodien ir atpakaļ klasē, aiziešana no skolas tagad ir jautājums kad, nevis vai. It sevišķi tāpēc, ka reiz jau aizgāja no darba skolā. Tiesa gan, nozari toreiz nepameta.
Konkrētā piektā klase ir nevis elitārākās Latvijas mūzikas vidusskolas audzēkņi, bet gan mazgadīgo kolonijas kontingents. Vecāku galēji pāraprūpēti bērni, mazas zvaigznītes, kas uzskata, ka to vienīgais pienākums ir mirdzēt. Nekāda normāla komunikācija neesot iespējama, jo visi nemitīgi ''kačā pravas''. Vienam radinieks esot prokurors, vēl kādam ''tētim ir sakari''...un tas viss 11-12 gadu vecumā! Lai arī sievai ir liela pieredze darbā ar mazākumtautību klasēm, šī krievu klase viņu burtiski piebeidz. Pēdējais gads ir bijis ļoti smags. Pērn vasarā, ļoti skaistā un iedvesmojošā izlaidumā, atvadījās no sava 3. kursa, bet rudenī tika iemesta ellē pie šīs 5. klases. Covid spriedze un haoss skolās to tikai pastiprina.

Viņa ļoti cenšas pati sevi motivēt, lasa pašpalīdzības grāmatas, noklausījusies desmitiem iedvesmojošu ''podkāstu'' un visādu gudru lekciju, bet tas prasa aizvien lielāku piepūli, nezinu cik ilgi viņa izturēs.

Mūzika: We lost the sea- A Gallant Gentleman
Tags:

(17Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:11. Februāris 2022 - 09:42
(Link)
Izturību viņai :/
[User Picture]
From:[info]special_k
Date:11. Februāris 2022 - 10:44
(Link)
spēku jums! izklausās dikti traki.
From:(Anonymous)
Date:11. Februāris 2022 - 10:45
(Link)
Kāpēc LV elitārākajā mūzskolā ir krievu klase?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:11. Februāris 2022 - 11:02
(Link)
Tādēļ, ka +/- trešdaļai no Latvijas muzikāli talantīgākajiem bērniem dzimtā valoda ir krievu.
From:[info]windrider
Date:11. Februāris 2022 - 11:08
(Link)
ES arī par to joprojām drusku brīnos, bet skola faktiski ir divplūsmu. Skolai mūzikas izglītība vienmēr bijusi prioritāte un tās dēļ skola iet uz visādiem kompromisiem. Tajā pašā laikā daudzi krieviski runājoši vietējie un pat audzēkņi no Krievijas izvēlās mācīties latviešu klasēs.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:11. Februāris 2022 - 10:59
(Link)
Ak vai, cik traki izklausās. Lai jums abiem pietiek izturības tik šim cauri!
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:11. Februāris 2022 - 11:31
(Link)
interesanti, vai tie vecāki ir tiešām tādi lohi, vai viņu bērni vienkārši bīda savas figņas, tiem nezinot.
From:[info]windrider
Date:11. Februāris 2022 - 11:41
(Link)
Paši vecāki ar savu pāraprūpi un zvaigznīšu sindroma radīšanu jau ir atbildīgi par šo visu. Tagad jau paši īsti nesaprot kā tikt galā. Turklāt paši strīdas savā starpā, draud ar policijām un inspekcijām. Visiem jau bērniņi ir labiņi un cietuši, bet uzvesties neprot kādi citi.

Piemērs: Viens puika padurstīja otru ar pildspalvu. Padurstītais pazvanīja mammītei, un pasūdzējās ka viņu sit. Mammīte uz karstām pēdām atskrēja pāri puspilsētai, savāca puiku uz mājām un vakarā zvanīja otra puikas vecākiem un tiešā tekstā draudēja...
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:11. Februāris 2022 - 14:10
(Link)
kaut kādi abnormālie.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:11. Februāris 2022 - 17:03
(Link)
krievi
[User Picture]
From:[info]terrifyer
Date:11. Februāris 2022 - 20:39
(Link)
hahahahaha

bet jā
From:(Anonymous)
Date:12. Februāris 2022 - 03:48
(Link)
Doh!
[User Picture]
From:[info]yulungu
Date:11. Februāris 2022 - 17:41
(Link)
Vecāku čats noteikti arī sit augstu vilni :D
[User Picture]
From:[info]lara
Date:11. Februāris 2022 - 11:49
(Link)
Izturību un mieru.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:12. Februāris 2022 - 15:25
(Link)
Tak var no konkrētās klases atteikties un punkts. Neviens jau nevar piespiest.
Spriežot pēc visa, Tava mīļā netiek galā ar pamatskolas kucēnu baru - tur jābūt savām prasmēm kinoloģijā + alfai, - un ir piemērota tikai darbam vidusskolā.
P.S.
Es pasneidzu arī Rīgas Doma kora skolā un esmu sajūsmā, cik tie pusaudži, salīdzinot ar "parasto" skolu, ir inteliģenti un spējīgi darboties.
From:[info]windrider
Date:12. Februāris 2022 - 20:16
(Link)
Nav jau tā ka pirmo dienu skolā. Gana plaša pieredze gan ar vidusskolu, gan ar pamatskolu, tai skaitā arī ne sevišķi smalkā rajona pamatskolā ar krievu mācību valodu. Tāpēc šajā gadījumā viņai drusku kremt doma, ka šoreiz nespēj tikt galā.
Kopumā jau tajā skolu apvienībā, kurā ietilpst arī Doma skola, skolēnu kopējais līmenis ir virs vidējā. Iet uz kādu citu skolu viņa nekad nav apsvērusi. Šeit sakrita vairāki faktori, procentuāli liels idiotu un huligānu īpatsvars klasē, brīžiem neadekvāti vecāki, covids un vispārēji paaugstināts stresa līmenis sabiedrībā.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:13. Februāris 2022 - 09:28
(Link)
Man aizdomas, ka ir savstarpējās antipātijas, un klases bandīši sazvērējušies viņu izēst. Ja Tava laulātā uzliks galdā atlūgumu, tad šie būs vinnējuši.

Esmu nonācis līdzīgā situācijā, taču tad es ieslēdzu totālu vienaldzību (palīdz antidepresanti): nemēģinu ne šos pārkliegt, ne pie kārtības saukt - lai kaut pa galdiem danco. Toties palielinu vērtējamo darbu skaitu. Principā jau pēc 2-3 nesekmīgām atzīmēm sīkie sāk apjēgt, ka nav perspektīvi tā turpināt. Uz nikno vecāku vēstulēm a la "kāpēc skolotājs neieinteresē manu jēcīti" es korekti atbildu, ka cenšos, bet pagaidām rezultāts ir tāds pats, kāds vecāku pūlēm ieinteresēt šo no rīta klāt gultu. Nu un unformēju, ka vecākiem visas tiesības ir kolektīvi vērsties pie skolas vadības, prasot nepietiekami kompetentā skolotāja maiņu. Rezultātā vai nu vecāku spiediena rezultātā klase sāk pievaldīties un ko darīt, vai man to klasi noņem nost, un varu darboties ar tām klasēm, ar kurām ir sazobe.
Powered by Sviesta Ciba