mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2016-02-08 19:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:katls

es nezinu pat ar ko salīdzināt, liekas, ka patiešām man nekas neriebjas vairāk par galda dziesmām. vissliktākā - "es zinu, ka kādreiz man dārziņš būs" (mani pārņem šermuļi drukājot šos vārdus). viss tas repertuārs, kas kādreiz skanēja vecvecāku saviesīgajās pasēdēšanās, ieskaitot zilo lakatiņu, šalc zaļais mežs, ak, Izabella un žēli ķērc nav vērts nav vērts. un vissliktākie - marši (tad, kad ievas ziedos plauks, ja nenošaus) un vēl vārds "polšs".
ar tautasdziesmām, lai cik nodreijātām, man šādu riebuma sajūtu nav. droši vien tā jūtas Ingmārs, klausoties darbā STAR FM.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dejavu
2016-02-08 23:04 (saite)
Pats fakts, ka saviesigos pasakumos tiek dziedats, tas man patik. Pat saistas ar 'latvisko' identitati. Jo nekur citur jau ta ipasi pie galda un vispar viesibas nedzied.

Lai varetu dziedat kopa, jadzied tas, ko visi zina, 'visiem zinamais' repertuars tad ari ir izkristalizejies :D Ja to meginatu nomainit, interesanti - uz ko. Vai ir kada kvalitativaka latviska muzika, kuru visi kopa varetu dziedat?

Ja tevi besi, neko. Cerams, tev izdosies izvairities!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2016-02-08 23:07 (saite)
no nākamās paaudzes es nevaru izturēt
1. Ai jel manu vieglu prātu
2. Prāta vētru

bet tad atkal ir kaut kādas kaut cik smukas estrādes dziesmas. Cielaviņa, mežrozīte, kaut kas no menueta varbūt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2016-02-08 23:07 (saite)
hahahha, jā, šie divi! es ar.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dejavu
2016-02-09 13:53 (saite)
Vidusskolu zetonu vakaru repertuars.
Vispar jaatzist, ka manos skolas laikos dzeki, kas bija lielakie tusetaji, ari bija tie, kas visas tas dziesmas parzinaja. Kaut ka jau tas nododas no paaudzes paaudze.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2016-02-09 01:14 (saite)
hm, man akal jāatzīst, ka līdz šim muzikālākais famīlijas pasākums, kur es esmu bijusi, ir bijis ar kanāriju salu spāņiem ziemassvētkos, kas pārsvarā to vien darīja kā dziedāja un dejoja apmēram 3 paaudzēs. līdz ar to nez kā ir -- mož ka vēl citur pasaulē arī dzied?

spāņi dziedāja gan spāņu balādes, gan popsu, gan radiohead creep. visas 3 paaudzes. un tam pašam creep visi zināja vārdus, lai gan angliski pa lielam visi mācēja so so.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dejavu
2016-02-09 13:51 (saite)
O! Iedod man kontaktus :)
Savadak kaut ka lidz sim te nav sanacis to noverot.
Pagasta svetkos un dazadu sveto dzimsanas dienas - tur jau gan - viss ciems turpat pie baznicas ij dej, ij dzied, ij mojito strebj piekozot perritos calientes. Nemaz nerunajot par karnevala borgeli (kas ka reiz tagad iet vala pilna spara)
Bet ta privatas pasedesanas nav vel sanacis pieredzet. Varbut jasak vairak integreties :)

Vispar jau ir vel dazas vietas, kur es saku atcereties laudis vai nu dziedam vai dejojam saviesigos pasakumos. Bet kopuma vismazak central-, rietum- un ziemel-Eiropa neka citos pasaules nosturos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjeerpis
2016-02-14 23:25 (saite)
Es gan sašļūku, ja saviesīgajos pasākumos kāds šo uzsāk un citi pavelkas līdzi, jo nu, pat ja balsis labas, pat tad saviesīgajā izpildījumā tas viss kopā izklausās pēc kaķu kora, bet nav jau tā, ka visiem balsis labas, un mana migrēna jau pie otrās dziesmas sāk berzēt roķeles. Ja tas Rīgā, pošos uz mājām, jo ja latvietis sācis dziedāt, tad nerimsies, kamēr nekritīs zem galda. Trakāk, ja tas sākas tur, kur nav kur aizmukt :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?