Krustvārdu mīkla

Avioziņu kārtējais laidiens

Anna Marija Levi

Avioziņu kārtējais laidiens

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nu tad šoreiz laidienā par 2 lietiņām.

1)
Pagājšnedēļ atkal drusku palidoju, dienesta specifikas dēļ, diemžēl, ne vienmēr var izvairīties no AirBlatic.
Toties atpakaļceļā izdevās gan, trāpīju pirmoreiz mūžā LOTam. Mīlīši, viņi tač ir galīgi atpalikuša aviokompānija! Par vismaz 10 gadiem so yesterday, ja mēram pret Nacionālo Megalidsabiedrību!
Checkinā viņi laipni piedāvāja, vai es nevēlētos savu somu viņiem atstāt (sekretāre bija aizmirsusi piepirkt bagāžas iespēju). Uz manu jautājumu "cik tad tas maksās?" pretim saņēmu ārkārtīgi pārsteigtu skatienu un neizpratnes un mātišķu rūpju rievu pierē. Haha, guess what, tas ir default, ka 20kg var nodot bez surchardža. Un uz borta bija arī avīzes angliski, ko domājies!, un sviestmaize, kafija un sic! Malbecs arī.
Smieklīgi protams, ka vienā no maziņajām Embrarer sērijas (145. konkrēti) lidmašīnītē vietas kājām bija kārtīgi vairāk kā jaukajos ar Recaro beņķiem aprīkotajos Blatica 737-300 bojeingoz. Vopšem, būdama ļauna un naidīga pret Blaticu, es tikai ieguvu papildus punktiņus pārliecībai, ka ja vien no tā var izvairīties, tā vajag darīt.

2)
Ja nu kāds gadījienā nepamanīja. Vakardien Krievijā 2 lidmašīnām bija jāveic ārkārtas nosēšanās. Tā viena, kas Krasnodarā - tur tā, nothing spešal vai interesting, toties tiem otriem gan reāli gājis! (Vēl daudz smukas bildes).

Īsumā tiem, kam nav laika lasīt: 10000m augstumā lidmašīnai Tu-154M reisā Poļarnij posjolok->Moskva beigusies energoapgādes apgādes sistēma, tā ka visa. Tai skaitā instrumentu paneļi. Tai skaitā degvielas sūknis, kas papildina tvertni.

Man patīk kā krievu saiti to atspoguļo ziņās:
a) pasažieri saglabāja mieru, jo ienāca pilote un teica, ka esot "jānomaina ešelons" (WTF?!?);
b) pilotiem nācās ātri domāt, kur nosēsties, jo bāka stipri ātri sausa paliek;
c) lidojums notiek virs taigas/tundras zonas;
tuvumā tikai pamestais Ižmas (pastaties, kur tas ira, ibio, apdzīvotība un urbanizācija neblīva) lidlauks ar pacelšanās laukumu derīgu helikopteriem;
d) ar 3. piegājienu nosēsties izdodas (jo nedarbojas ne spārnu izbīdāmās bremzēšanas sekcijas, nedz ātrumu var pareizi samazināt, nedz mēraparātu palīdzība pieejama nosēšanās kontrolei);
e) žēl, skrejceļš pa īsu! nu neko, brauc mežā, ar spārniem pļaujot kociņus, līdz dabiski nobremzējas, jo šasijas iestieg purvā;
f) cietušo nav. Autobusus, ar kuriem doties prom no Ižmas lidlauka sagaidīja sēdot vēl iekšā tai pat lidmašīnā, jo ārā auksts = 0C.

Gandrīz jāapraudas, ne. Kā viņi to izdarīja?
  • gribētos iepazīties ar ļotčikiem, ne? :)
  • nevar saprast, kur tas ira :(
    • kandalakšas platums
      • respubļika KOMI!
      • nē, kandalakša un apatīti ir ziemelīgāk. Bet relatīvi netālu.
        • Saņemt braukšanas norādījumus
          Iegūt norādījumus

          Mēs nevaram aprēķināt norādes no Rīga, Latvija līdz selo Izhma, Izhemskiy rayon, Komi, Krievija.
          • Da ko viņi vispār var!!?! (Oļega-Kļaviņa tonī slavenajā intervijā)

            Mēs nevaram aprēķināt norādes no Rīga, Latvija līdz Rossiya, Murmanskaya oblast', Kandalaksha.

            Šis jau nu voopshe ir īzī pīzī, bet viņi lūk nevar. Nīkuļi. Āaaa, tas tāpēc, ka viņi krieviski neprot :D
    • sorry, fixed.
  • Šitas riktīgs mirākuls, aha.

    Par to ešelona maiņu gan toč smieklīgi, OK, ar to var nomierināt jūzerus, kad pirmajā brīdī parādās jautājums "eu, kāpēc mēs sēžamies mežā", bet tak ne jau tad, kad _patiešām_ uzpeld jautājums "eu, kāpēc mēs sēžamies mežā???"
    • Mok tad, kad _patiešām_ šāds jautājums uzpeld, vairs nav laika par to domāt? ;)
      • Nē nu es tā gara acīm skatu paziņojumu "Dispečers mums ir piešķīris ešelonu 2,7 metru augstumā" un visi tādi saprotoši māj ar galvu, "aga", tipa, "cik nav bijuši gadījumi..." :)
      • Interesants jautājums patiesībā ir šis:
        В авиакомпании «Алроса», которому он принадлежит, пока не знают, как забрать поврежденный ТУ-154М. Представители авиакомпании приедут вечером 7 сентября решать этот вопрос. Сейчас рядом с лайнером выставлена охрана, самолет опечатан.
        • Nē, tomēr šitā:

          В связи с тем, что приземлился он в лесу, взлететь судно уже никогда не сможет. Возможны два варианта - распилка самолета и отправка его по частям, либо он будет оставлен на месте, а отдельные его части уйдут на экспертизу", - рассказал РИА Новости представитель федеральной комиссии.
        • Krievijas nanotehnologi vēl nav izdomājuši teleportu? :)
  • Jā, šitie piloti būtu mūža pensiju godam nopelnījuši. Tak finālā tik incedenta izpētes komisiju uz kakla;(
  • ja sāksies lielā Saules aktivitāte, tad ap poliem būs visādi brīnumi, ko?
  • Krieviem jau parasti rudenjos avianegadiijumi, labi ka shoreiz bez mironjiem.
    Man bija jaalido 5 septembrii no VVO uz Naritu, lidojumu aiztureeja uz 6 stundaam (un tagad es karoju lai dabuutu kompensaaciju) un rezultaataa lidojaam ar aparaatu, kursh tikko atlidoja no Inchonas, bez normaalas aparaata sagatavoshanas. Buutu lieki teikt, ja jau lidojot virs Japaanas uz spaarniem bija resnumresns ledus slaanis un sniega kupenas. Es briinos kaa muusu ledus balkjis vispaari noseedaas... Laikam tie krievu piloti ir loti ticiigi cilveeki. Nu, kaukur dzilji dveeselee.
    • O, čau! Jā, krievu piloti tiešām ir sevišķa cilvēku grupa, par to esmu diezgan pārliecināta.
  • Paga.

    ērBoltiks tak sevi pozicionē kā lēto aviosabiedrību. Tu tak negaidīsi no raijanēra baiso servisu, tad kāpēc no ērBoltik?
    • Sevi pozicionēt - tas ir labi. Tikai viņi nav, nu nav cenā lēti. Nemaz nemēģinot salīdzināt ar Ryanieri.
      Es lidoju diezgan daudz un bieži. LOTs, kas sevi nekā nepozicionē, ir lētāks. ČSA arī, starp citu. Šaize vien tajā, ka nevar pielasīt savienojumus tik ērti, ja man jābrauc darba darīšanās uz vietām, kur Blaticam ir tiešais reiss (konkrēti AMS un GVA).
      Ja man jālido privāti, nekad neizvēlos viņus. Ryanā to derdzību var paciest, jo kad nu tu maksā par roundtripu max 60 latus, tad jau viss relatīvi.
  • fucking unbelievable
  • Nebija gadījies ar Baltic'u lidot(ļoti maz lidoju), tad nu pirmais iespaids tāds, ka šiem ir tendence kavēties - gan lidojot pirms nedēļas uz Nicu, gan šodien atpakaļ, lidmašīna no Rīgas bija izlidojusi ar krietnu kavēšanos un attiecīga kavēšanās bija arī pretējā virzienā lidojošajiem(neapskaudu tranzītniekus).
  • Mīļi. Krievu mužiku stilā.
Powered by Sviesta Ciba