atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:30 pm: pēdējā laikā esmu dzirdējusi divus riktīgi pornogrāfiskus stāstus par to, kā ārsti slēpj no cilvēka, un pat no viņa tuviniekiem, ka viņš mirs. līdz pašam pēdējam brīdim. tipa, tur, špricē it kā vitamīnus, it kā ārstē, bet īstenībā špricē morfiju, lai vieglāk nomirt. morfiju!!! it kā palaiž mājās it kā ziemassvētkus nosvinēt, bet kaut kā mīklaini piebilst, ka atpakaļ drīkst arī nebraukt. operāciju vairākkārt pārceļ it kā tehnisku iemeslu dēļ bet īstenībā jau uzreiz bijis skaidrs ka vairs nav jēgas operēt. man tā liekas nenormāla vardarbība. vai tā ir kaut kāda LV medicīnas sistēmas īpatnība vai arī tā dara visur?

Comments

[User Picture]
From:[info]shelly
Date:August 10th, 2011 - 01:38 pm
(Link)
Izklausās aizdomīgi. Aizdomīgi, jo tāda mānīšanās taču prasa baigo enerģiju.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:August 10th, 2011 - 01:43 pm
(Link)
Šodien kā reizi piedalījos sarunā, kur viens cilvēks atzīst, ka ārsts prognozē šim 3-5 gadus vēl noķeipt, un klausītāji korī sašutuši: kā gan ārsts drīkst teikt cilvēkam, ka viņš mirs, ka cerība esot vienmēr un tādu ārstu tiesā jāsūdz, jo tā neesot normāla parādība, kaut kāda anormāla LV medicīnbas sistēmas īpatnība.

Tik nabaga ārstam grūti - ne šā, ne tā šis nedrīkst muti pavērt, jo uzreiz kāds eksaltēts pilsonis viņu gatavs pie kāka vilkt par to, ka šis runā ne tā, kā pilsonim šķietas pareizi.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 10th, 2011 - 01:47 pm
(Link)
Rietumos viennozīmīgi pacientam atklāj diagnozi un izredzes, atlikušo laiku. Es domāju, tas ir absolūti pareizi, jo cilvēks var sakārtot savas prioritātes. Vai attiecības ar Dievu, ja tādas viņam ir. Ar tuviniekiem.
Patiesība var būt briesmīga, bet tāda slēpšana laikam pēc būtības tomēr ir nežēlīgāka.
Ai, bet es negribu par to domāt.
[User Picture]
From:[info]garamgajejs
Date:August 10th, 2011 - 02:03 pm
(Link)
Neatklāj viennozīmīgi. Vēl nesen novēroju, ka tika atklāts tuviniekiem, bet ne pacientam. Un šajā gadījumā arī tuvinieki velējās to paturēt noslēpumā.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 10th, 2011 - 02:11 pm
(Link)
ā, to es nezināju... jautājums jau ļoti sarežģīts, patiešām.
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:August 10th, 2011 - 02:14 pm
(Link)
Paši ārsti arī dažādi domā, ir pieredzēts variants, kad ārsts godīgi pasaka potenciālo prognozi, bet cits ārsts ir šausmās par pastāstīšanas faktu, jo tas, redz, noskaņošot ņemt un mirīt nost uzreiz. Šaurā, trauslā līnija.
[User Picture]
From:[info]maya
Date:August 10th, 2011 - 01:46 pm
(Link)
manam tēvam arī atcēla operāciju viņam pašam nepaskaidrojot kāpēc. mums pateica, ka vairs nav jēgas un tālāko atstāja mūsu ziņā - sacīt vai nē. viņu nostāja bija, ka dakteriem slimniekam par nāvi nav jāsaka.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:August 10th, 2011 - 01:50 pm
(Link)
simamuram arī saka, ka pārslodze.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:August 10th, 2011 - 02:55 pm
(Link)
kruts komentārs
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:August 10th, 2011 - 03:07 pm
(Link)
Huh!!
[User Picture]
From:[info]usne
Date:August 10th, 2011 - 01:57 pm
(Link)
tāda ir tā rietumu kultūra, galīgi nesagatavota nāves priekšā un vienmēr tā pārsteidz nesagatavotu zin vai nezin. dakteri ir tikai cilvēki un rīkojas kā paši saprot
[User Picture]
From:[info]krii
Date:August 10th, 2011 - 02:42 pm
(Link)
Es zinu no LV pieredzes gan stāstu, kad dakteri pateikuši, cik aptuveni atlicis, gan arī - kad rūpīgi slēpuši no paša slimnieka, bet atklājuši to viņa sievai. Acīmredzot tas atkarīgs no konkrēta ārsta uzskatiem.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:August 10th, 2011 - 02:55 pm
(Link)
te nu atkal gribas iesaukties: kas gan šī ir par pasauli.
kur regulē visādus sūdus, aliņa dzeršanu parkā, bet svarīgāko lietu cilvēka dzīvē atstāj citu (potenciāli morāli mazattīstītu un aizspriedumu savažotu) cilvēku varā
[User Picture]
From:[info]pelnufeja
Date:August 10th, 2011 - 06:27 pm
(Link)
+1
Powered by Sviesta Ciba