tati ([info]tati) rakstīja,
@ 2022-11-02 12:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Saklausījos un saskatījos par uztura zinātni, tagad biežāk ēdu skābētus kāpostus, kimchi (tikai nopirkt normālus ir kvests) un skābu krējumu. Jādomā kā pāriet no augu eļļas uz ghi vai nerafinētu kokosriekstu eļļu, jo cepti kartupeļi cepenē ir nu...jā.
Ar tējas sēni gan mums attiecības neizveidojās - varētu teikt, pametu viņu 2. randiņā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2022-11-02 13:18 (saite)
Alise kimči taisīja pati, galīgi nebija sarežğīti.
Tepat Cibā pie inese_tk arī ir laba recepte.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2022-11-02 13:21 (saite)
skatījos video, kā taisa- toč neizskatās grūti, bet kkā raustos, kura recepte īstā, kas garšotu man. Tur 110 variācijas, ko liek iekšā skābēšanai.
Moš toč jāpapēta, kā latvieši taisa, jo nu kamon - mums tās garšas daudzmaz saprotamas jau kopš dzimšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2022-11-02 13:26 (saite)
Lūk, lūk! Es vienkārši saspaidīju, lai sāk veidoties sula un tad zem sloga. A. lika vakuuma maisiņā un ieskābušus cepa ar sezama eļļu un sojas mērci, bija garšīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2022-11-02 13:29 (saite)
tie ceptie sezamā izklausās ņammmmm!
Jāpamēģina būs saskābēt un arī sacept, paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2022-11-02 13:42 (saite)
Veseli ēduši! :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2022-11-02 14:09 (saite)
kāpēc gribi pāriet uz taukiem, kuros pārsvarā ir piesātinātās taukskābes?
jeb kas vainas augu eļļām?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2022-11-02 15:08 (saite)
Augu eļļām viss zaibis, ja tās mega nekarsē (man garšo viss cepts, izņemot vārītus kartupeļus). Ēd salātos, mērcē maizīti, pieliec zuppai.
Tiklīdz cep, tā kancerogēni klauvē pie durvīm, bet man ģimenē vēzis ir populārākais nāves iemesls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2022-11-02 21:22 (saite)
bet karpeļiem vai tad nepietiek ar rafinēto (ne virgin) olīveļļu?

tur galvenais vai tad nebija smoke point? es, piemēram, tagad turu 2: kruto olīveļļu salātiem un "pomace" ar augstāku smoke point priekš cepšanas. nekas nedūmo.

light or refined olive oil (here the word ‘refined’ means without the combustible solids found in extra virgin oil, which can degrade into harmful oxidation products during high-heat cooking)

Source: © The Health Sciences Academy ®. All Rights Reserved.

Read more: https://thehealthsciencesacademy.org

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2022-11-03 07:12 (saite)
Es domāju, ka tas atkarīgs no eļļas degšanas punkta.
Ja tu pasautē tur dārzeņus un gaļu, bet necep kartoškas, gaļu vai pelmeņus, tad viss legit.
Tikko kā eļļa sāk degt (parasti redz pie olām, kotletēm, kartupeļiem utt.), tā žopņiks/kancerogēni klāt.
Kokosriekstu eļļai un ghee augstāks degšanas punkts, tāpēc tur tās molekulas baigi nemainās, ja cepenē kartupelis paliek par frišku un uz pannas cep steiku.
No visām sūdīgajām eļļām cilvēki slimo ar vēzi vairāk kā pīpējot, un tas mani dara traku! :o

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hessin
2022-11-02 15:27 (saite)
ghi rimi var nopirkt, bet izskatās, ka pacēluši cenas, "tikai" 10 eiro par puslitru 😃.
Taču ir redzēti video, kur cilvēki paši taisa - uzvāra un lieko nolej, jāparēķina, vai sanāk lētāk..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2022-11-02 15:32 (saite)
Oi, ghe es pati aŗī esmu taisījusi - jo labāks sviests, jo mazāk atkritumu sanāk. Tagad jau sviests pats par sevi kosmosā ir :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2022-11-02 16:09 (saite)
zelta vērtē :) nez, vai kaut kur pa tiešo var nopirkt labu sviestu vairākus kg par izdevīgu cenu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2022-11-02 16:10 (saite)
noteikti, ka teorijā ar mikserīti saldo krējumu kuļot, kas tirgū pirkts, sanāktu labs sviests. Labs jaut., tikai kāda būtu gala cena? :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?