taisni_banani ([info]taisni_banani) rakstīja,
@ 2011-06-13 14:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mēs tikko ar Ēriku runājām, ka sākumā atbraucot šķita, ka Latvijā ir labāks ēdiens, bet tagad ir pilnīgi skaidrs, ka viss ir gluži pretēji. ja, piemēram, šeit ir iespējams dzīvojot jebkurā pilsētas rajonā nokomplektēt sev pilnu bioloģisku bez-konservantu bez-cukura ēdienu klāstu, tad LV pat pašā pilsētas centrā tas ir grūti. pasakiet, vai Rīgā vispār, jelkur, ir iespējams dabūt kaut kādus augļu batoniņus, ievārījumus vai jogurtus bez cukura (tikai dabiski saldinātus ar augļiem)??? Ēriks teica, ka Rīgā vispār nav dabūnams sviests, kas garšo pēc sviesta, izņemot kaut kur zemnieku tirgos, bet šeit tāds ir katrā veikalā. nemaz nerunāsim par svaigām zivīm un svaigām garnelēm.

un pēdējais aplauziens bija 22. maijā. jo šeit, lūk, jau no aprīļa visos veikalos var dabūt zemenes, kas garšo un smaržo pēc zemenēm, no Beļģijas un Francijas,pa samērīgu cenu, (un visu ziemu var dabūt smaržīgus vietējos ābolus), bet Rīgā 22.maijā izstaigāju visu iespējamo un pat Centrāltirgū bija tikai 2 piedāvājumi - Grieķija un Spānija, un abas bija dārgas garšoja pēc dajebkāda visu augļu pamatsastāva, bez mazākā zemenisma.

tas pats ir arī ar visu "vintidžu". ak kungs, kādas kurpes un somas te var dabūt par 10-20 EUR!!!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]avral
2011-06-13 15:55 (saite)
vienīgais - kāda jēga nopirkt smuku vintidžu vai iegūt veselīgu ādas krāsu un ar to staigāt pa beļģiju

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2011-06-13 15:57 (saite)
brīnišķīgs komentārs, paldies.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sin
2011-06-13 16:04 (saite)
ha haa, labs! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2011-06-13 16:07 (saite)
Būtu ļoti ērti pelnīt un tērēt citās zemēs, muzejus un koncertus ar Latvijas laikabiedriem gan šeit, gan tur apmeklēt, bet tās virtuves vai vīnaglāžu sarunas kaut kā "nest sev līdzi." Bet kaut kā nesanāk garšīgais sviests vai ekojogurti un saturīgās sarunas vienā līnijā.

(Atbildēt uz šo)


[info]alniz
2011-06-13 16:29 (saite)
cik maksā pie jums zemenes????? jo pie mums 6 eiro kg tās, kura sno beļģijas ...... bet saldas gan. jābrauc ciemos pie tevis, vai augusts saplānots tev jau??

(Atbildēt uz šo)


[info]starro
2011-06-13 17:08 (saite)
nemaz nerunāsim par rabarberiem un rukolu, ko saplūcu uz pusdienām

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2011-06-13 17:45 (saite)
mhm, reizi gadā uz 3 dienām, turklāt nevar izvēlēties. es jau runāju par to, ka nevar izvēlēties, ka jāēd tas kas ir.
teiksim es Lieldienās izstaigāju visu Centrāltirgu un tāpat nedabūju normālu vietējo ķirbi (visi aizpuvuši, pārāk lieli un ūdeņaini, mazie izpirkti, palikusi tikai viena šķirne, pārdevējas kaut ko diršās, maksā nenormāli dārgi), kamēr šeit - bioloģiskā saimniecībā audzēti, maziņi, pēc riekstiem smaržojoši, ņem kad gribi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2011-06-13 19:30 (saite)
jā, mums te atšķirībā no benelux ir gadalaiki

man patiesībā nav viedokļa, bet vai tad tas tieši neskaitās īpaši smalki, "dabiski un pareizi", ka pārtika ir sezonāla? ir taču pat tāda diēta, kur ēd tikai sezonālus ēdienus, mana vīra francijas māsīca tādu piekopj, un piespiedusi arī savu mammu, kas ir veca alkoholiķe, pēc diviem mēnešiem analīzes bijušas kā jaunai meitenei. tiesa, produkti tika pirkti parīzē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]liljabrik
2011-06-13 20:09 (saite)
ir, bet šeit tās sezonas ir daudz garākas, tur jau tā lieta. Latvijā pēc šitā sanāk sezonas, kur vispār ir jābadojas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2011-06-13 20:19 (saite)
nuja, tas ir gavēnis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2011-06-13 17:15 (saite)
mums te rīgā nav arī naudas meklēt kaut kādus jogurtus un sviestus. paņem čebureku un miers līdz vakaram.

(Atbildēt uz šo)


[info]marina
2011-06-13 17:25 (saite)
es šodien cēlos piecos dzegužu un griežu pavadīta, apostīju nakstsvijoli un maisiņā man līdzi ir pašaudzēti salāti un redīsi. kā tev šitas patīk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]taisni_banani
2011-06-13 17:42 (saite)
mhm, reizi gadā uz 3 dienām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]merkela
2011-06-13 21:42 (saite)
Vietējās zemenes, tās, kuras audzē mazajās zemnieku saimniecībās, Rīgas tirgos jau pāris gaudus ir deficīta prece. Piem., sezonā Matīsa tirgū tās tirgo tikai 1 - 3 pārdevēji no kādiem 20 "vietējo" zemeņu piedāvātājiem un pārsvarā tās jau ir izpirktas ap 7am-8am rītā. Turklāt lielāko daļu tirgo zem letes, t.i., ar iepriekšējo pasūtījumu. Diezgan līdzīgi ir arī ar citiem vietējiem produktiem.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?