starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2013-03-02 08:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kārtībai jābūt kārtīgai
Lai nokļūtu 3. maršruta busa galapunktā, jāizbrauc cauri bijušai industriālai, tagad degradētai teritorijai. Tas ir ārpilsētā, laukos. Te arī ceļš beidzas. Tuvumā nav ne māju, ne ielu, ne cilvēku. Tikai grāvis. Tālumā redzama vecu koku skupsna – tur ir seni kapi, taču tur pat piebraukt nevar, jo vairs ceļa nav. Aiz tiem sākas upes paliene. Nokļuvis samērā nekurienē esmu. Ir pusdienlaiks, man vēl brīdis līdz darīšanām atpakaļ teritorijā. Laba vieta, lai uzpīpētu. Izkāpju no auto, to atstāju ceļmalā. Izpīpēju mierīgi, lūkojos, kur lai kārtīgi izmet izsmēķi. O, busa gala punktā ir atkritumu tvertne. Pieeju, izmetu. Pēkšņi no muguras dzirdu trenētu balsi – "kāpēc smēķējam?" Pagriežos, izrādās tikmēr piebraukuši pašvaldības policisti. "Personu apliecinošus dokumentus lūdzu uzrādiet! Ko jūs šeit dariet? Kur jūs dzīvojat? Tūlīt pārbaudīsim visu par jums." Hmm, domāju, kādām jābūt pareizām atbildēm uz tādiem jautājumiem, lai neiekultos liekās nepatikšanās. Tikmēr kārtībnieki taisās sastādīt man administratīvo protokolu. Par ko?! - Par smēķēšanu sabiedriskā transporta pieturā. - E, es nesmēķēju pieturā, es tikai piegāju pie atkritumu urnas, re, uz tās pat ir piktogramma ar īpašu norādi vietai izsmēķiem. Un pat ja arī smēķētu tur, nenodarītu ne mazāko sabiedrisko bīstamību. Neizskatās, ka te vispār varētu apgrozīties cilvēki kādreiz. - Tā nav tava darīšana domāt, mēs nosakām vai ir pārkāpums vai nav. Tikmēr pogainie sazinās ar "centru", noskaidro visu manu administratīvo sodāmību un kriminālo pagātni, deklarācijas, mantiskos īpašumus. Vēlreiz noskaidro manus nolūkus šajā vietā.

Tieku cauri ar brīdinājumu.
Neticami


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]juris_tilts
2013-03-02 09:30 (saite)
Izcila vieta, kur teikt "tā vietā, lai ķertu īstus noziedzniekus".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2013-03-02 10:11 (saite)
parasti jau noziedzniekus neaiztur nozieguma vietā, bet gan tos aiztur par ceļu satiksmes pārkāpumiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dienasgramata
2013-03-02 10:49 (saite)
vai nošauj, ejot ārā no kinoteātra

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lennay
2013-03-02 10:55 (saite)
Pizģec.

Man šķiet, ka ir pienācis laiks valstiski atzīt Latvijas valsts un varas iestāžu darbinieku pārliecīgo noslieci uz likuma Burta pielūgšanu un kalpošanu tam kā dievam kungam tam visaugstākajam kā kādas reliģijas paveidu, kur Likuma Burts ir dievs, bet likuma Gars - velns - ļaunais, sliktais, apkarojamais. Atzīt līfzīgi kā, teiksim, atzīst valodas apdraudējumu. Lai valsts atzīst šādas neoficiālas elkdievturības esamību un tās lomu vispārējā tautsaimniecības un sabiedriskās labklājības attīstībā (tās bremzēšanā). Un katrā normatīvajā aktā ievaddaļā ierakstīt (bet varbūt pat pie katra punkta un panta) - pa Burtiem - kaut ko par likuma garu. Piemēram, ka smēķēt sabiedriskā transporta pieturā ir aizliegts, ja pieturā bez smēķētgribošā atrodas vēl kāds cilvēks. Likumu un MK noteikumu un to izmaiņu anotācijās parasti ir norādīts normatīvā akta (tā izmaiņu) mērķis etak izskaidrots likuma Gars, bet ar to acīmredzami nepietiek. Vajag pa Burtiem izskaidrot Garu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2013-03-02 11:17 (saite)
Jā. Bet no otras puses Latvija kļūs bagāta tikai tad, kad rakstītie likumi kaut ko nozīmēs arī dzīvē.
Bet laikam šis nav tas gadījums.

Mūsu pilsētā tiek darīts viss, lai iedzīvotājus un viesus ne uz brīdi nepamestu sajūta, ka vara visu kontrolē. Jā, te ir droši, mikrorajonos patruļas ir nodrošinājušas, ka te nenotiek španu pulcēšanās. Patruļas visu novērš pašā saknē, apsteidzoši. Nevaru iedomāties situāciju, ka tiek rautas rokassomiņas, ņemti nost maciņi, prasīta cigarete, vai varētu dabūt pa muti piemēram izskata vai valodas dēļ. To nodrošina braukelējot un prasot dokumentus vietā un nevietā. Dzīvesbiedre var pastāstīt, kā viņai lika uzrādīt dokumentus par smēķēšanu savā automašīnā stāvvietā pie mājas.
Lūk, kārtības cena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lennay
2013-03-02 12:23 (saite)
Normatīvajos aktos parasti atrunā, kādos gadījumos likums IR jāpiemēro. Latvijā laikam vajag speciāli uzskaitīt gadījumus, kādos NAV jāpiemēro - īpaši burtkalpotājiem. (Es te ne tikai par VP runāju, bet arī par, piemēram, Mājas svētību).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2013-03-02 15:48 (saite)
neticami

(Atbildēt uz šo)


[info]chaika
2013-03-02 18:25 (saite)
neticami

(Atbildēt uz šo)


[info]basta
2013-03-02 22:58 (saite)
'копы любят свою работу'

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2013-03-02 23:02 (saite)
торец тоталитаризма

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2013-03-02 23:09 (saite)
33х Летний Подонок un V3V

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2013-03-02 23:15 (saite)
jā, ir redzēts dzīvajā savlaik. TT no tā paša katla - nosaukums atbilstošāks tematam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2013-03-02 23:21 (saite)
diemžēl, dzīvajā neredzēju, jo koncertus Rīgā sāku apmeklēt tikai no '95

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?