16 Septembris 2003 @ 12:19
svalkas sajūta  
jaunie cibiņi savos pirmajos pukstos nereti izsaka spriedumus par cibā valdošajām noskaņām, kas bieži vien tiek novērtētas kā depresīvu, nelaimīgu un nomāktu cibiņu gaušanās par dzīves sūrumu (lūk piemērs).

nezinu, varbūt tāds iespaids patiešām var rasties, ja ieskatās pokemonu lentā nepareizajā mēness fāzē vai ietrāpa cibā tieši tajā mirklī, kad cibiņi pilnā sparā reflektē par kādu īpaši veiksmīgi noformulētu dzīves (ne)jēgas apcerēšanas pukstu.

tādā vietā kā šī, jārēķinās ar to, ja jebkurš jebkurā mirklī teitan var iedirst jebkādu pukstu. un vairumā gadījumu šie puksti netiek pēcāk uzsmucināti, izrediģēti vai iztīrīti. šī ir tāda kā virtuālā izgāztuve. man izgāztuves vienmēr ir patikušas. tur varēja atrast daudz kā intersanta. un ja nebija nekā ņemama un netīkojās apcerēt to, ko ļauži izmet miskastē, varēja salasīt tukšās pudeles un uzrīkot kādu ekšn ar mērķī mešanu, vai vienkārši izšķaidīt tās pret tuvāko akmeni.

traki ir tad, kad kārtējais jaunais cibiņš pieņem savu sākotnējo sajūtu par formāta uzstādījumu un sāk pukstēt saskaņā ar to. kam tad tādi virtuālās sabiedrības drūmiķi ir vajadzīgi? tāpēc svarīgi jau laicīgi sulīgi uzdirst kārtējam lūzerim un paskaidrot kas un kā.

patiesībā jautājums ir par to vai konkrētai virtuālās sabiedrības grupai (cibai par piemēru) ir tiesības kaut ko (bez tradicionālajiem netiquette likumiem) prasīt un sagaidīt no kārtējā tās locekļa...
 
 
( Post a new comment )
[info]atkal on 16. Septembris 2003 - 12:58
ja pieņemam, ka ir tiesības, tātad jābūt arī pienākumiem. bet tas tā, ne par to es gribēju... vienkārši gribējās izteikt sajūsmu:

klukucis - cibiņologs! :)))

joki ta joki, bet patiesībā pavisam nopietns un mūsdienīgs pētījumu lauciņs ne vienai vien zinātnei te būtu. nezinu, kā pie mums, bet esmu redzējis rietumu socioloģiskos un psiholoģiskos pētījumus pat par daudz eksotiskākām lietām, piemēram mud (multi-user dungeons) spēlēm :)))

katrā ziņā man šādi pētījumi (t.i., iepazīšanās ar to gaitu un rezultātiem) patīk, pat apzinoties, ka esmu tikai trusītis... bet mēs jau visi esam tikai pētījumu trusīši. :)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Ģ[info]smejmoon on 16. Septembris 2003 - 16:35
hmm .. par tiem mud pētījumiem.

Cik ilgā laikā cilvēks var nomainīt savu virtuālo identitāti un cik radikāli?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]tet on 16. Septembris 2003 - 22:15
Vieglāk, ja ne pat vienīgais, ko izdarīt, ir radīt no jauna. Manuprāt.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Ģ[info]smejmoon on 16. Septembris 2003 - 22:27
bet saglabājot savu ķermeni un neveicot vispārējo amnēziju?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
elmucis[info]elmucis on 16. Septembris 2003 - 13:00
nav tik traki
Nav tik traki, es jau tikai tapat vien izteicos, lai saglabatos miskaste...
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Kruts Skuju[info]kruts on 16. Septembris 2003 - 13:03
Re: nav tik traki
patīk, ka lielākā daļa ierakstu sākas ar šodien...
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
cilvēks savā istabā[info]jojo on 16. Septembris 2003 - 19:30
:)
:) Sorī, bračka, izstās, Tev ietrāpījies visnepateicīgākais šīssaules darbiņš, pielāgot pasauli pēc sava I, E un citiem virtuālās izgāztuves Q. :) Lai izdodas! :p)

BTW. katrs PO un ne-PO Kemons reflektē uz apkārtējās vides svārstībām, un, kā sacīt jāsaka, sūds sūdam draugs. Vivat ciba!
Lielāka dažādība, lielāka jautrība.
(Atbildēt) (Link)
tas ir absurds[info]mazeltov on 22. Septembris 2003 - 15:04
viss vienmēr beidzas poligonā, lai kā to arī nesauktu (svalka, izgāztuve, sūdubedre un kā tik vēl ne).
(Atbildēt) (Link)