14 December 2017 @ 07:59 pm
 
ok, tagad man laikam +/- oficiāli ir kaķītis ar termiņu (kurš mērāms drīzāk mēnešos vai nedēļās, nekā gados). un sistēmas visu atlikušo mūžu, protams, ha, intuīcija/loģiskā domāšana kārtējo reizi nav mani pievīlusi. uzzināju, ka kaķītim ir tik milzīgi nierakmeņi, ka nieres pat vairs neizskatās pēc nierēm.

tagad es toč kļūšu par to drausmīgo, hipohondrisko mājdzīvnieku saimnieku, un, ja man kādreiz atkal būs kaķis, likšu taisīt viņam asins analīzes kā minimums reizi gadā pat tad, ja tas veselībā un sārtvaidzībā zaigos kā zelta ābolītis.

neko, saņemos un gatavojos, man vienkārši būs jākļūst prasmīgākai ar to sistēmas likšanu un/vai mazāk jutīgai uz nelielām neveiksmēm. un jārēķinās, ka mums atlicis tikai tik daudz laika, cik atlicis - skaidri zināms tikai, ka krietni mazāk, nekā biju gaidījusi, lai vai cik arī tas nebūtu. nu, vai arī notiks brīnums, un es to kaķi likšu pie sistēmas gadiem ilgi. ja viņa necieš un that's what it takes, kāpēc gan ne. uz to gan es, protams, neceru.
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on December 14th, 2017 - 09:17 pm
Pai, pai, zaķīt. :*

Man briesmīgi žēl. Un šis ir ārkārtīgi bēdīgi.

Tomēr man šķiet, ka visiem Taviem zvēriem ir reāli paveicies ar tādu lielisku un atbildīgu saimnieku kā Tu.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 14th, 2017 - 11:49 pm
nez, man atkal liekas, ka īsteni atbildīgs saimnieks būtu mācējis šo novērst, eh. :D

bet nu jā, tāpat jau agrāk vai vēlāk mums visiem kaut kas organismā atsakās un tā, tā ka, nez. tad jau redzēs, kā šis tālāk attīstīsies un cik ilgi.
(Reply) (Parent) (Link)
Bļanna Baklažanna[info]bljanna on December 14th, 2017 - 09:34 pm
Ak. Turies. Lai minkam puslīdz vieglas šīs dienas.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 14th, 2017 - 11:46 pm
paldies. grūti jau saprast, bet no malas īstenībā šobrīd izskatās, ka viņa dzīvo varbūt ne gluži cepuri kuldama, bet bez kaut kādām mokām. bet tā varbūt ir tikai mana interpretācija.
(Reply) (Parent) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on December 14th, 2017 - 09:56 pm
Aw :( pai, kaķīši.
(Reply) (Link)
aņa delovejevna[info]deloveja_kundze on December 14th, 2017 - 10:29 pm
aiiiii, jūtu līdzi. man bija tā augustā, kādu pusotru nedēļu vedu pie ārstiem, liku sistēmas, līdz sanāca padoties, jo dakteris F. teica, ka bezjēdzīgi tālāk.

jeb - aptuveni zinu, kā jūties, bija līdzīgi pavisam nesen. tā bija ļoti devastating pieredze, bet vienlaikus arī, nezinu, prieks, ka tas bija pie manis, nevis kaut kur citur - mans kaķis bija ielas karotājs, kurš iepriekš bija nezināmu laiku dzīvojis kā bomzis uz ielas, un, nevienam īsti nezinot, bija dabūjis grūti nosakāmas slimības. un tad es tā sevi mierināju ar to, ka vismaz pie manis viņam bija labāk nekā uz ielas Daugavpilī.

izturību abiem!
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 14th, 2017 - 11:45 pm
paldies, izsaku līdzjūtību retrospektīvi arī Tev.

bet kā jums bija, tam kaķim arī bija reāli slikti un grūti, un tāpēc nebija jēgas, vai arī viss norm, vnk nevarēja dabūt uzlabojumu, kas ļautu atteikties no, piemēram, sistēmām un tā? es vnk domaju, vai es esmu baigi naiva, skatoties uz to kaķi un domājot, ka, ja viņa saglabājas šādā stāvoklī (nezinu, vai ir iespējams), tad tā jau mēs varam arī dzīvot, īzī.

mans kaķis atkal ir "kaķēns, kurš atteicās no jūrasskolas", t.i., es viņu paņēmu pēc uzsaukuma, ka tad, ja neviens neņems, laidīs jūrskolā, tā ka laikam jau it kā varētu justies OK, ka vismaz vienreiz viņai dzīvību esmu izglābusi, bet nu, pagaidām liekas, ka tas nav attaisnojums un ka, tā kā viņa pie manis nodzīvojusi būtībā visu mūžu, man būtu vajadzējis laicīgāk pamanīt un atrisināt. bet nu gan jau arī ar šo visvarenības kompleksu tikšu galā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
aņa delovejevna[info]deloveja_kundze on December 15th, 2017 - 11:47 am
nu, kaķītim bija hepatīts, kā izrādās, kas nozīmē to, ka es neko ilgi neredzēju (also kaķis bija ruds, un to dzelti nevarēja īsti labi pamanīt, manuprāt), aizvedu pie ārsta, jo kaķis kādu laiku neēda, tad likām sistēmas, viņš turpināja neēst, nekādi nereaģēt, palika arvien vārgāks un izkāmējušāks, un beigās dakteris F. teica, ka nav īsti vairs vērts, bet tas arī bija tas brīdis, kad kaķim bija nepārejoša caureja un nespēja noturēties kājās.
bet, protams, ja viņš būtu kaut kad nostabilizējies, tad jau turpinātu cīnīties. bet nesanāca, acīmredzot tās 9 dzīvības jau bija iztērētas.

tāpēc vienkārši jāskatās līdzi un jāčeko, vai paliek labāk vai sliktāk, tā gan ir agonija.

un beidz. kaķīši ir drusku pidari, viņi mēdz neizrādīt, ka kaut kas nav kārtībā, līdz kaut kas vairs nav pavisam kārtībā. es no sākuma to, ka kaķis neēda, norakstīju uz to, ka viņš mēdza neēst tad, kad biju prom, nu, resp., tāds drusku moody, jo tādas situācijas bija daudz bijušas iepriekš, bet es saprotu, ka es neesmu veterinārārsts, un man nav nekādu prasmju nolasīt, vai kaut kas ir nopietnāk par vienkāršu moodiness. tikai ilgāka novērošana, bet šoreiz tas bija jau par vēlu. bet nu - visticamāk, tu neko ātrāk nebūtu varēju darīt, jo īsti jau nav iemesla pamanīt lietas, kuras tu nemeklē.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]ll_ on December 15th, 2017 - 12:27 pm
Es savu kaķīti "ar derīguma termiņu" nesu pusotru gadu uz nieru mazspējas sistēmām, procedūra viņam besīja, bet pārējā laikā viņš bija dzīvespriecīgs, nekādu uzlabojumu, protams, viņam nesolīja un nebija arī, bet sliktāk arī nepalika, slikti bija tikai pašā pēdējā mēnesī.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 15th, 2017 - 05:19 pm
paldies, šis ir ļoti iedvesmojošs komentārs (nopietni).
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]ll_ on December 15th, 2017 - 06:29 pm
:) lai jums abiem forši un kaķukam izturīgu veselību!
(Reply) (Parent) (Link)
Hedera helix L.[info]hedera on December 15th, 2017 - 11:04 am
Ai, cik ļoti bēdīgi. Izturību tev un izturību kaķītim.
(Reply) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on December 15th, 2017 - 09:56 pm
Skumji, ka tā. Izturību jums.
(Reply) (Link)
Nestandarts[info]heishy on December 16th, 2017 - 11:06 am
izturību. Man gan seskam šādi bija. Nieres atteicās. Arī zāles, sistēma.. bet tas viss tikai uz mirkli kaut ko atvieglo. Ir dienas, kad šķiet kļuvis labāk, dzīvelīgāks, bet tad atkal.. Rezultātā, lai izbeigtu dzīvnieka mocības, bija jāliek uz lielo čuču. Sāpīgi skatīties, cik zvērēns kļūst apātisks, bez spēka utml.
Būtu visiem orgāniem reģenerēšanās spējas kā aknai..
(Reply) (Link)