-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-10-29 23:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nupat tas ir skaidrs. es varu uzcept divu veidu piccu. ātro un labo. ne tas, ka ātrā ir slikta, bet labā ir lieliska.
un vispār sāku pārvēsties par picu apsēsto. nav ne jausmas kā lai ar to tiek galā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]noisiite
2014-10-29 23:31 (saite)
Kā taisi to labo?
Lūk, es jau sen būtu kļuvusi par tādu apsēsto, ja vien vīrs arī ēstu tās picas. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-10-30 00:09 (saite)
mīklas pamatne - rišāra bertinē maizes mīkla ar 50g eļļas 25g ūdens vietā. ar garšvielām klāt vai ko nu grib .
cept augstākajā temperatūrā.
tomātu mērce klasiska paštaisīta, apcept sīpolus un ķiplokus, piegāzt konservētus tomātus (var svaigus, ja grib), kaut kādas nu tur provansas garšvielas, sāli, melnos piparus, pavārīt, pagaršot, ja vajag cukuru, pavārīt vēl, ja grib, sablenderēt, galīgi nav obligāti. mērcei jābūt tiešām garšīgai.

nu un mīkla mumbulīšos (pie bertinē var atrast, kā), kādu laiku lai pastāv, tad mazliet ar rokām paveido pamatnes, tad izrullē (viņš saka, ka jāveido ar rokām viss, bet es neesmu tik advancēta, lai perfekti uztaisītu ar rokām). uz plānas mīklas mērce, pa virsu siers un pa virsu ko grib. itāļi sakot, ka nevajag likt vairāk par 3-4 sastāvdaļām uz picas.

garšīgi ir ja liek ļoti smalki sakapātus anšovus un/vai kaperus kā garšas piedevu. ā nu un pārbērt ar garšvielām/melnajiem pipariem.

Tu taisi kkā savādāk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]noisiite
2014-10-30 07:17 (saite)
To tavu recepti uz sitiena tā arī neatradu, bet nu es taisu parasto rauga mīklu, kuru pēc tam plāni izrullēju.
Ar tomātu mērci gan grēkoju, neesmu vēl pati taisījusi, bet būs jādara kaut kas lietas labā. Mērci es parasti lieku Rundāles (viena no retajām bez evielām).

Mūsmājās topā ir mazo garneļu pica (lieku parasti klāt arī sarkano sīpolu,pārējo pēc noskaņojuma) un vistas ar saldo krējumu. Garšvielas parasti ir pipari un zaļumu maisījumi (ā, vistai arī karijs).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-10-30 11:44 (saite)
mīkla (picas mīklai gan tad to eļļu klāt): http://klab.lv/users/meeneshi/59716.html#cutid1
un šeit vietā, kur ir runāts par mazmaizes kukulīšiem, ir parādīts mīklas bumbu veidošanas princips. no vienas porcijas mīklas (500g miltu) sanāk 3-4 picas.

mēs parasti taisam salami, 3-4 sieru nu un pārējās kā sanāk, bekona tur vai tunča. laša arī ir garšīgi :)

tomātu mērci galīgi nav grūti uztaisīt. tā ir klasiskā itāļu bāzes tomātu mērce. pagatavojama 5-10 minūtēs (+ burbuļošana). to pašu taisu arī makaroniem, ko jaukt kopā un pēc vēlmes mest iekšā zilo sieru, gaļu, tunci, ko nu grib.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]noisiite
2014-10-30 11:49 (saite)
ā, nu tā mīkla gandrīz tāda pati kā es taisu, tik es vēl kādu olu piešauju klāt un raugu siltā pienā pašķīdinu.

Sieru picu arī šad tad uztaisu (dikti laba un garda). Lasi svaigo liec? (desas neēdam, bet derētu pamēģināt ar tunci un lasi tagad)

Jā, par tomātu mērci zinu, pat kaut kur recepte pieseivota garda, tik man V. neēd tomātus un picai arī liek man domāt, ko likt mērces vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-11-01 13:46 (saite)
nu jā, manējā nav ne olu ne piena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

labojums
[info]f
2014-10-30 08:09 (saite)
ātro un lielisko, tātad!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: labojums
[info]ripp
2014-10-30 11:44 (saite)
kaut kā tā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2014-11-01 09:46 (saite)
Man, lūdzu, ātri recepti - jūtos gatava savai debijai :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-11-01 13:46 (saite)
ātrajā receptē ātra ir mīkla, t.i. tā nav rauga. parasti ieberu miltus, pielieku sāli, kādas garšvielas (nu tur kariju vai zaļumus vai kko uz to pusi), leju kefīru. taisu mīkstu (ne šķidru, bet mīkstu un lipīgu) mīklu un izmantojot miltus, lai nelīp pie virsmas un rokām, veltnēju to diezgan plānu (nu, nezinu, kkas star 3 un 5 mm), lieku uz cepampapīra un uz plāts (veltnēt var uzreiz uz cepampapīra), uz mīklas tomātu mērci (apcep sīpolus, uzgāž konservētus tomātus, pieber melnos piparus mazliet un garšvielas, apmaisa, pavāra, pagaršo, ja pārāk skābs, tad mazmazmazliet cukuru, vēl pavāra, pagaršo, ja garšo, tad pietiek). mērci liek plānā kārtā, uzliek pa vidu un tad izsmērē ar karoti pa visu, tam uzber sieru, tam liek virsū ko grib. nu tur, zilo sieru, vai salami, vai.. nu jebko :) liek augstākajā temperatūrā krāsnī vidējā nodalījumā.

efektīvi darbojoties picu var dabūt gatavu 30-40 minūtēs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2014-11-01 15:01 (saite)
Aha! Paldies, Jā, mani interesēja primāri mīkla, tā man ir liela mistērija :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-11-01 22:31 (saite)
vajag tādu konsistenci, lai nav pārāk cieta, jo tad arī gatavā pamatne būs diezgan grūti kožļājama. un lai nav pārāk šķidra, jo tad būs grūti rullēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?