-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2010-11-02 13:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
varat noritināt kādu skopu asariņu pār vaigu, biedri, jo neesat ar mums. nupat iestūmu krāsnī vēl vienu ābolu-citronu pīrāgu :>

upd. bet vispār mums saimniecībā tagad ir jauns ledusskapis. tas ir vecs, skaļš un zaļš.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]santech
2010-11-02 13:28 (saite)
;...-]

(Atbildēt uz šo)


[info]santech
2010-11-02 13:29 (saite)
ja es saņemšos aiziet šodien līdz tam galam tad varētu piekāpt. ja saņemšos. nē nē - ne dēļ pīrāga ;D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2010-11-02 13:32 (saite)
nu vot, šodien tāpat nevarēs. pīrāgs ap trijiem peldēs tālēs zilajās, jebšu pārvietosies A. mammas virzienā :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hestia
2010-11-02 14:05 (saite)
Negribi iedot recepti?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2010-11-02 14:14 (saite)
protams, tā ir diezgan vienkārša :)
mīkla:
200 grami sviesta
200 grami krējuma
350 grami miltu
3/4 glāze cukura
izveidot mīklu, ielikt ledusskapī uz kādu stundu

pildījums:
4 paskābi āboli
1-1,5 citroni
1/2-1 glāze cukura (atkarībā no ābolu skābuma)
ābolus un citronu sarīvē, pievieno cukuru, atstāj uz brīdi, lai cukurs izkūst. tad nospiež lieko šķidrumu.

2/3 mīklas izrullē, pa virsu liek pildījumu, tam virsū atlikušo trešdaļmīklu, kas arī ir izrullēta. cep uz cepampapīra 180 grādos, kamēr gatavs (receptē bija rakstīts par 35-45 minūtēm, man parasti ir gatavs 15-20 max, varbūt lieku pārāk augstu uguni).


runājot par citronu, uzmanīgi noņemu daļu miziņas (lai klāt nenāktu baltumi), to smalki sakapāju un arī lieku klāt pildījumam, pārējo noplēšu nost un rīvēju jau galīgi nomizotu citronu.

par mīklu. mīkla sanāk ārkārtīgi mīksta/maiga, manuprāt bišķi par mīkstu un lipīgu, rullēju parasti ar padaudz miltiem, tad ir ok.

ā un pildījumu iesaku ņemt vairāk, man tās mīklas izrādījās aptuveni 2x par daudz, šodien taisīju no iepriekš gatavotās mīklas. domāju, ka forši būtu arī ar kardamonu, bet vēl neesmu mēģinājusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2010-11-02 14:23 (saite)
Izskatās, ka tā ir tā saucamā 'kārtainā mīkla'- lieliski piestāv āboliem. Man jau liekas, ka klasiska un brīnišķīga garšviela ābolmaizēm un pīrāgiem ir kanēlis, bet, ja ir citrons, varbūt neko citu arī nevajag. Paldies par recepti :) Man vēl ir kaste ar āboliem, kurus nav kur grūst, vajadzēs pamēģināt. Parasti es cepu plātsmaizes uz smilšu mīklas (lieku ābolu pusītes un biezpiena masu- skābā un saldā kontrasts).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2010-11-02 14:30 (saite)
nu, diezko kārtaina viņa nav, ja kas :> bet ir labi rezultātā. es vienīgi vēl neesmu īsti izgudrojusi, kā likt tiem pīrāgiem izskatīties glīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2010-11-02 14:32 (saite)
Jā, arī man tas mēdz būt noslēpums- kā pavārgrāmatas bildēs viss var izskatīties tik sasodīti glīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]degeneralis
2010-11-02 14:34 (saite)
Profesionāli fotogrāfi + fotošops? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2010-11-02 14:35 (saite)
oriģinālais padoms ir pārbērt ar pūdercukuru, bet man tāda nav un nez cik ļoti laba doma tā ir.
nākošreiz visticamāk rullēšu mīklu aplī, likšu pildījumu vidū un tad pa apli uzlocīšu malas augšā (ne pārāk tālu), bet caurumam pa virsu uzrīvēšu to pašu mīklu (iepriekš sasaldētu). tas varētu būt mazliet estētiskāk :>

šoreiz arī rullēju mīklu plānu, imho tam vajadzētu būt labi. vēlāk redzēs, vai man bija taisnība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2010-11-02 14:40 (saite)
bet vispār, varbūt Tevi interesēs šī dāma: http://belonika.livejournal.com/
kūkas recepte gan ir no citurienes, bet viņai tur pie tagiem receptishi un dietishi! ir daudz interesantu lietu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hestia
2010-11-02 14:44 (saite)
Paldies, paskatīšos :) Es gan neesmu nekāda aizrautīgā kulināre. Man patīk pagatavot labu ēdienu, bet ne katru dienu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2010-11-02 14:45 (saite)
man ar ne. bet man reizēm patīk lasīt par labu ēdienu :> pie tam, viņas bildēs ēdiens izskatās satriecoši gandrīz vienmēr.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]klusais_okeans
2010-11-02 14:35 (saite)
situ galvu pret sienu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2010-11-02 14:36 (saite)
vot, es kādreiz pasaukšu jūs ar Lieni un speciāli jums uzcepšu milzīgu tādu pīrāgu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klusais_okeans
2010-11-02 14:50 (saite)
eeeuuu, jā :) viss, vairs neko nesitu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]markizs
2010-11-02 14:41 (saite)
trešais ledusskapis jau? :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2010-11-02 14:43 (saite)
jā :D
bet pašlaik tas ir vienīgais strādājošais un mēs liekam cerības uz to, ka šis gan strādās labi un ilgi :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?