Comments: |
From: | ![[info]](http://klab.lv/img/userinfo.gif) |
Date: | August 17th, 2009 - 12:52 am |
---|
| | | (Link) |
|
bet tā atkaulošana!!! nekad, neparko.
salasīju pilnu spaini, noliku mātei priekšā un pateicu, ka tālāk nepieskaršos; ja viņa grib, lai apstrādā, ja nē, lai izmet sapūšanai. man savi pirksti mīļi.
HATE
stulbais milkij, kā tu vari kaut ko šitādu paziņot cilvēkam, kura dzīves jēga kopš šīs dienas ir tkemali (un līdz ar to arī neizbēgamais atkaulošanas process, kuru, piezīmēsim, mēs šodien izveicām visai saviesīgi un jauki, accompanied by garšīgi dzērieni)
![[User Picture]](http://klab.lv/userpic/55785/92) | From: | murks |
Date: | August 17th, 2009 - 01:08 am |
---|
| | | (Link) |
|
izlasījās "stulbais muljkji", ak vai
From: | ![[info]](http://klab.lv/img/userinfo.gif) |
Date: | August 17th, 2009 - 01:16 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu nav jau tālu no patiesības, ko tur liegties, nav vērts
From: | ![[info]](http://klab.lv/img/userinfo.gif) |
Date: | August 17th, 2009 - 01:16 am |
---|
| | | (Link) |
|
tkemali nav ne mazākās vainas, tāpat kā visām zaptēm un kam nu tur. es pat varētu kādreiz arī vārīt, ar noteikumu, ka atkaulošanu veic kāds cits :) man vispār visi šitie smalkumi - ābolu seržu izgriešanu, cidoniju atsēklošanu, blanšētu tomātu mizošanu ieskaitot - brutāli derdzas. es labāk 4 stundas ņemos ar mandelēm, gatavojot pralinē.
māte gan saņēmās un pa diviem vakariem visu spaini izknibināja. tagad man ir foršs ievārījums.
haha, es tieši tūliņ blanšēšu tomātus. divus gab. jo es sevi pārāk ļoti mīlu, lai liktu savās vakariņās un brokastīs neblanšētus tomātus, vot.
eju sekot norādēm uz paciņas ar uzrakstu karahi chicken masala. ommmmmm.
From: | ![[info]](http://klab.lv/img/userinfo.gif) |
Date: | August 17th, 2009 - 01:22 am |
---|
| | | (Link) |
|
klau, bet Tu noteikti zināsi, kur centrā var nopirkt kumīnu?
From: | ![[info]](http://klab.lv/img/userinfo.gif) |
Date: | August 17th, 2009 - 01:25 am |
---|
| | | (Link) |
|
turklāt, divu blanšētu tomātu mizošana ir ok; divpadsmit kilogramu blanšētu tomātu mizošana ir suicīds tomātu mērcē :)
oh, the beauty of solitary lifestyle :)
pie daces muhamorbodē. kvīkendā es kalnciema ielas tirdziņā andelēšu tadžinus, varēs pie manis dabūt ;)
Esmu pirkusi Stokmanī, tādās caurspīdīgās plastmasas garšvielu burciņās.
ābolu seržu izgriešana ar šādu daiktu paņem aptuveni 2 sekundes uz 1 ābolu: 
From: | fanija |
Date: | August 17th, 2009 - 09:30 am |
---|
| | | (Link) |
|
Nu mums ar bija ap spanni, bet tā kā nudie pasākums tika organizēts tā, lai pa vidam būtum daudzum daudzi ēdami, dzerami, staigājami un tarkšami pitstopi, nemaz ar nebij tik traki!
From: | fedrs |
Date: | August 17th, 2009 - 01:10 am |
---|
| | | (Link) |
|
Ja jūs visas apvienotos kartelī, varētu to tkemali eksportēt uz Gruziju.
tas arī būtu pilnīgi normāls gruzīnu biznesa modelis :)
džeki vakar 23 burciņas ar gurķiem iemarinēja.
ja tas par tām aličām nopietni, varu kādu lielu maisu pielasīt, bet vienīgais transportēšanas veids būtu uzlikt uz autobusa. ja tu ar mieru savākt no autenes..
omg, tas būtu ūber! a kurā pasaules malā tu esi vispār, varbūt mani ceļi tāpat ved garām?
bauskas piepilsētā, mums ir ļoti daudz, pati arī gribēju tkemali savārīt, bet izrādās, ka nav kinzas
/btw jūsu kantorī darbiniekus nevajag?
nē, gar bausku gan mani ceļi neved. uz busa uzlikt nebūs grūti? un vai tad visā bauskas apriņķī nav kinzas?
btw es nevienā kantorī nestrādāju, nemācēšu teikt :)
kinza varētu būt vai nu kaimiņiem vai krustmātei, bet es vienalga kādu lielo maisu varētu pielasīt un šodien uzlikt uz busa. ap cikiem tev labāk skriet pakaļ? varbūt vari iedot numuru, lai mamma var uzzvanīt tad, kad nodevusi šoferim?
megapaldies! tu esi zelts! tagad nu tik taisies kādreiz braukt ciemā garšot, kas būs sanācis :)
![[User Picture]](http://klab.lv/userpic/166756/2500) | From: | tvarj |
Date: | August 17th, 2009 - 10:20 pm |
---|
| | | (Link) |
|
paga paga, juus tieshaam griezaat aaraa katru atsevishkju kaulinju katrai atsevishkjai pluumiitei????!!!!
jā. tikai pavisam zaļām viš ir jāgriež ar griešanu, gatavākām iznāk pats.
![[User Picture]](http://klab.lv/userpic/166756/2500) | From: | tvarj |
Date: | August 17th, 2009 - 10:29 pm |
---|
| | | (Link) |
|
naakamo reizi pameegjiniet shitentaa, kaa mees shodien dariijaam. liek pluumes katlaa, apukshaa ielej mazliet uudens, lai nepievelk un tad vaara liidz vinjas kljuvushas miixtas un pljuriigas. ieguuto masu ar koka karotu berzh cauri sietam/durshlaakam/caurdurim (apakshaa paliekot kaadu trauku) kad viss shitaa izkashnjaats liek atkal uz uguns un gaazh klaat visu ko sirds kaaro :) aiznjem daudz daudz mazaak laika!
opciju "berzt caur sietu" mēs tīri teorētiski izskatījām, bet secinājām, ka a) mums patīk biezs tkemali, b) mums patīk daudz tkemali, tāpēc beršana caur sietu, kur aiziet zudībā daudz materiāla, tostarp biezumam vajadzīgās mizas, mums neder!
![[User Picture]](http://klab.lv/userpic/166756/2500) | From: | tvarj |
Date: | August 17th, 2009 - 10:39 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nuu, mees vinju vaariijaam pietiekami ilgi un ar diezgan daudz cukura, taapeec vinjsh sanaaca taads tiikami marmelaadveidiigs, bet katram jau ir saava metode ;) veel var likt klaat taadu drankji speciaali zapteem, kursh sabiezina, bet nepadara paarsaldu. pastaasti, luudzu, ko juus salikaat klaat? es shodien sagaazu katlaa visu kas pa rokai, labi ka vecmaaminja palika dziiva :D
tu vārīji plūmju čatniju? kādi sīkreti?
man fanija mācīja vārīt tādu, kāds man pie viņas iegaršojās reiz. sastāvdaļas: plūmes, pētersīļi, kinza, baziliks, dilles, ķiploks; konsistence: bieza. rezultāts: nomirt var.
kaut kur ka vidu pazuda vārdi. tb "tādu tkemali, kāds man iegaršojās" :)
![[User Picture]](http://klab.lv/userpic/166756/2500) | From: | tvarj |
Date: | August 17th, 2009 - 10:49 pm |
---|
| | | (Link) |
|
mums kinzas nebija :/ muuseejais sastaaveeja no pluumeem, daudz kjiplokiem, peetersiiljiem, krustnagljinjaam, ingvera, un vienas vaniljas paaksts (cukurs un saals). par chatniju es vinju nosaucu taapeec, ka nekaadi nevareeju atcereeties vaardu tkemali :DDD tev siipoli negrasho? mees shodien taaaadu marmelaadi uztaisiijaam, ka meeli var noriit :)
very intriguing :) varētu taisīt maiņu/degustāciju tavam čatnijam un manam tkemali :)
![[User Picture]](http://klab.lv/userpic/166756/2500) | From: | tvarj |
Date: | August 17th, 2009 - 10:56 pm |
---|
| | | (Link) |
|
vareetu meegjinaat. tikai es vinju shodien nepakjeeru liidzi ar autobusu braucot. kad tikshu pie kaadas burcinjas - padoshu zinju ;)
ok, es pa tam laikam būšu savārījusi arī vēl tkemali, man šodien zelta cilvēks nerāte atsūtīja veselu maisu plūmju, wī! :)
zelta cilvēka dārzā atkal piebiris pilns ar aličām, if jōr in nīd, let mī nou
![[User Picture]](http://klab.lv/userpic/147830/11691) | From: | barbala |
Date: | September 3rd, 2009 - 11:01 am |
---|
| | | (Link) |
|
eee, tvarj: vai Tu māki to sīpolu marmelādi? es to meklēju miljoniem šķirkļos, nu, tādu, sīpolingverplūmju, laikam....
From: | chaj |
Date: | August 21st, 2009 - 05:57 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Klau, kuru recepti izmanto Tu? Nobriedusi vārīt, bet te i ar ķiplokiem i bez ķiplpkkiem, ar un bez asiem pipariem...
Padalies, a?
ķiploks, kinza, pētersīlis, baziliks, dilles.
From: | chaj |
Date: | August 21st, 2009 - 06:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
cool! paldies, ar to pietiks.
From: | chaj |
Date: | August 25th, 2009 - 04:34 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ķiploku biju pielikusi par maz. vai arī pa manai gaumei vajadzēja arī čilī piparu! kādās proporcijās liki ķiplokus Tu?
6 daiviņas uz katlu, bet katla lielumu gan es tev tā precīzi nepateikšu :)
From: | chaj |
Date: | August 25th, 2009 - 04:53 pm |
---|
| | | (Link) |
|
viss skaidrs. man vajag asāku! :) man bija galviņa vesela uz kaliņu. | |