ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2012-12-05 11:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par reemigrācijas plānu
Arta sarkasms ( http://klab.lv/users/indulgence/509229.html ) man lika tā nopietni aizdomāties. Pat internātu paspaidīju, dažādus artiķeļus palasījos, līdz nonācu līdz šim - http://www.em.gov.lv/em/2nd/?cat=30791. Pašā apakšā ir word dokumentiņš ar nosaukumu "Reemigrācijas atbalsta pasākumu sabiedriskās apspriešanas rezultāti". Dieva zīmes es Jums teikšu, protams, ka atlaist kredītus, un tam kas tāds īstens tautu dēls vēl zemi līdz 10 hektāriem iešķiebt. Liekas, ka galvās nopietni iekaisuši. Vārdu sakot - ūdens.

Tagad pa lielam. Pa diognāli lasot visus tos savārstījumus, kuru tapšanā ir tērētas stundas, dienas un naktis, nostiprinās pārliecība, ka mēs diemžēl neesam spējīgi redzēt laukumu, ja kādam tas izdodas, tad pārējie dara visu iespējamo, lai dzenot sīkmanīgu sviestu atrautu to vienīgo vizionāru no tā kas viņam padodas un liktu nodarboties ar dzēšgumiju iepirkuma jautājumiem.

Reemigrācija ir sekas, kuras tagad nu visi metīsies novērst. Es piedāvātu sekojošu salīdzinājumu - mums ir iesnas, mēs ierijam drapes un staigājam tālāk pa caurvējainiem, piepītēm bāriem un brīnamies, ka beigu beigās ir noķerts plaušu karsonis. Par to, ka vajadzētu dzert vitamīnu jau laikus un no rītiem norukāt vismaz 2km krosiņu mēs aizmirstam. Ierauj tik teraflu un uz krogu prom. Un tad brīnās.

Manuprāt nekāds reemigrācijas plāns nav vajadzīgs. Šajā pašā brīdī visus tos brīvprātīgos un algotos plānotājus palaist vaļā vai vismaz novirzīt uz valsts stiprināšanas plāna skribināšanu, ja akurāt tik ļoti gribas ko skribināt. Vai tad tā Vācija, Anglija un Amērika taisīja imigrācijas plānus? Rīkoja kampaņas - brauciet latvji anglijāi, zeltu krājiet pūriņāi? Nē, viņiem viss bija labi, vot i mūsējie pavilkās tur kur labāk. Un viss ir ļoti cilvēcīgi, katrs jau skatās kur siltāk, kur labāk, kur ērtāk un nav ko šos cilvēkus vainot. Jā, zinu, vēl kādu brīdi atpakaļ domāju savādāk, bet man neviens nevar aizliegt savas domas mainīt.

Latvijai un tās gudrajām galvām būtu jāvelta visi spēki domājot kā stiprināt un veicināt labāku dzīvi šeit, nevis šķiest stundas uz visādiem reemigrācijas plāniem, kas vairāk atgādina skolēnu projektu nedēļas darbu "Kā atdzīvināt beigtu zvirbuli". Un tad, kad šis jautājums par labāku dzīvi šeit būs atrisināts, reemigrācija atrisināsies pati no sevis. Tā kā šo ģenerālo problēmu Dombrovska grāmata vēl atrisinājusi nav, tiek rīkotas visādas darba grupas darba imitēšanai, lai neviens nevarētu teikt, ka valdība nestrādā un tai nerūp.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]black_data
2012-12-05 12:40 (saite)
Tu mani ieintriģēji ar to beidzamo word dokumentiņu. Es vēl varu paspēt paņemt kredītu, un aizlaisties "za bugor", vai tur kaut kādi datumi iestrādāti?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2012-12-05 12:48 (saite)
tur tad smalkāk jālasa :) bet kaut ko vārsmoja par 10 gadiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2012-12-05 13:06 (saite)
Kvotu sistēma - noteiktā teritorijā noteikts cilvēku skaits. Žopu podņal - mesto poterjal. Tavā vietā paņem citu, kurš potenciāli negribēs kustēties tālāk, bet ražos kopproduktu un pēctečus. Tiesa, arī lēmējiem jāsaprot, ka ņemot klāt jaunus spēles dalībniekus, vai paņemt ražotājus vai tērētājus - jāmāk tos atšķirt. Nu un protams, sliktam saimniekam neviens darbinieks ilgi neturās. Un visbeidzot - mērīt valsts pārvaldes veiktspēju - ja rezultāts slikts, vispirms maksāt daudz mazāk, pēc tam lidināt laukā no pārvaldes bez tiesībām jelkad pretendēt atkārtoti un visbeidzot, prasīt atbildību par padarīto ne tikai "es te atkāpšos, ja" bet par alkatību, nekompetenci un nolaidību sodīt, bargi sodīt, arī sēdināt un konfiscēt. Beigās strādnieki koncentrētos valstīs, kur darbs ir cieņā, mākslinieki dzīvotu mazliet knapāk, bet arī pašpietiekami un visādi dīkdieņi veģetētu apgabalos, kas no kaimiņiem būtu atdalīti ar augstu sienu, lai nebūtu kārdinājuma iet zagt rāceņus. Visas valstis savā starpā apmainās ar vajadzīgajām precēm un pakalpojumiem. Man šķiet, ka komunismam ir jābūt tieši šādam - katrs saņem tieši to un tādā daudzumā, kā tam pienākas pēc padarītā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2012-12-05 14:29 (saite)
Par lidināšanu ārā no valsts pārvaldes - populistiski varbūt tas skaisti, bet dzīvē var būt drusku krāsaināk. Nekur iepriekš nau pienaglots, ka slikti darba rezultāti ir tāpēc, ka konkrētais darbinieks ir slinks, dumjš vai zaglīgs. Tikpat labi vai slikti var būt, ka galvenais iemesls ir iestādes vadība vai visa atmosfēra konkrētajā iestādē (piemēri nau tālu jāmeklē, kaut vai nesenā laika Privatizācijas aģentūra vai Bērnu tiesību centrs (OK, nosaukumā varu kļūdīties)). Un arī likumi ir gana saputroti un samudžināti un, piemēram, Datu Valsts inspekcija var dot rekomendācijas, kas pilnīgā pretrunā ar VID nostādnēm iraid :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2012-12-06 07:31 (saite)
arī tiesa. cirst un skaldīt var sākt, kad viss jau darbojas.
nu, gribās taču!
bet dzīve ir oj, cik savādāka nekā visas šīs vienkāršotās superteorijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-12-05 13:19 (saite)
Drusku smieklīgi par to reemigrāciju, jaki jau, protams, spēlēt neatkarīgu valsti, taču nevajadzētu aizmirst, ka mēs esam tikai viena no ES republikām, un cik tad cilvēku ir aizemigrējušies prom no mūsu lielvalsts? Sīkums vien. Visi rūgtumi jau tik no tā, ka PSRS laikos mēs bijām dikti krutie un visi migrēja pie mums ar tarbām plecos un bērnu pūzni priekšā/pakaļā, kamēr tagad esam kaut kāda tambova, no kuras daudzi grib aizmukt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2012-12-05 14:23 (saite)
Domāju, ka ar ex-USSR te maz sakara. Visā Eiropā dzimstība nesedz mirstību un vecās Eiropas valstis pa lielam tikai uz imigrāciju vien turas. Bet nabagi var cepties, ka viņiem ir vēl sliktāk, jo no viņiem brauc projām, bet te atslēgas vārds ir "nabadzība", nevis pagātne.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2012-12-05 14:20 (saite)
Pa lielām ripām piekrītu. Reemigrācijas plāns ir tā kā plāns ziedei, ar kuru apsmērēt sifilisa pumpas, lai tās būtu mazāk uz ārpusi redzamas. Par slimības ārstēšanu te nau domāts.

(Atbildēt uz šo)


[info]parasts
2012-12-05 15:21 (saite)
lasiju dokumentu un jau pie sevis brīnijos, ka štuka nav pieminēta, bet ir, ir!

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2012-12-05 18:38 (saite)
Kāpēc tu mainīji domas par migrējošajiem?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2012-12-06 09:14 (saite)
Nezinu pat. Pats brīnos. Arī ieraugot liekēdīgu skunstnieku vairs negribas viņu bāzt šķeldotājā. Nezinu kāpēc esmu sācis meklēt skaidrojumu tam, kam agrāk nemeklēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cloned_pt
2012-12-06 11:42 (saite)
prieks par tevi. nopietni. a to tā tava džumīšana personīgajā žultī tāda paskumja bija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?