ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2011-03-17 09:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par to vai 20 litri degvielas ir 20, 25 vai pat astoņpadsmit
Visu pagājušovasaru varējāt sekot netīrumu genocīdam manā blogā. Kā ķērām aizsargājamos, tos kas slēpjās, bet figurē algu sarakstos un tos, kuri pamanās nosnausties diendusu ķerrā, kamēr priekšnieks prom. Tas viss protams bija asiņaini, emocionāli un mazie fašisti tika izslavēti tālu aiz mūsu teritorijas robežām.
Kā izrādās, tā bija tikai aisberga redzamā daļa. Nu uzkrītošās smirdības tā kā tikām vaļā, bet izrādās ēnas pusē mīt vēl visādi mošķi. Prusaks piemēram. Prusaks ir krāna operators un stūrē fūri. Vēl viņš vāc dzelzīšus, lai tos reizi gadā nodotu un uzdzīvotu. Viņa boksi izskatās pēc tāda metallūžņu pieņemšanas punkta, kur pustumsā no drātīšu un skrūvīšu kaudzes spīd tikai Prusaka acis. Mums tā netīrība noriebās un Prusakam tika uzdots izvākt visu pa tīro, lai paliktu rikai remontam nepieciešamie instrumenti un vairs nekāda baraholka. Tas bija kā mātei atņemt bērnu un Prusaks pēc tam nedēļu sēroja. Notiekot lielajiem tīrīšanas darbiem pamanījām kannas. Nu tās dzelzenes uz 20 l. Tukšas gan. Jautāts nahuj šeit ir kaut kas tāds, Prusons tikai valbīja acis un kaut ko bubināja.

Pēc ceļazīmēm sanāk, ka mūsu kravinieks rij 26! litri uz simts kilometriem. Divdesmit seši nahuj, nu ja rij, tad rij, tāmēju transportu pēc šādas matemātikas un āmen. Bet tās kannas mums joprojām nedeva mieru. Spīdzinājām Prusaku, grillējām un bakstījām, bet Prusaks gluži kā vjetkongietis nepadevās un zvērēja pie visiem svētajiem un mātes dzīvības, ka lai nu ko, bet soļarku viņš nezogot. Bet nahuj kannas?

Tikko saņēmu īsziņu no brāļa. No rīta piegāza mašīnu līdz atsitienam. Pilnu bāku. Tagad brauc uz Lietuvu, brālis sēž kabīnē un spīdzina Prusaku. Nobraukuši simts, rovno simts kilometrus piestāj benzīntankā un lej līdz "atsitienam".


19 LITRI! Gadā vidēji 40 000 km, ~5litri uz 100 km. Trīs gadus... Ko mums ar viņu darīt?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eermaniitis
2011-03-17 09:42 (saite)
šoseja nav pilsēta - piestāt vienreiz pie benzīntanka nav drigāties pa luksoforiem ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2011-03-17 10:03 (saite)
Draudziņ, šodien ir sals un es objektīvi pieļautu vismaz 2 litru kļūdu. Brauc jau pārsvarā gada siltajā laikā, kad tam patēriņam pēc teorijas jābūt vēl mazākam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-03-17 11:21 (saite)
Kā rāda mana personīgā pieredze ar vieglo, starp patēriņu pilsētā un ārpus pilsētas lielākos gabalos man ir visi 4 litri uz 100 km visai stabili.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]affair
2011-03-17 09:50 (saite)
~7 litri uz 100 km :)

(Atbildēt uz šo)


[info]black_data
2011-03-17 09:52 (saite)
Kāds sotaks mēnesī... nu tā rupji. Ja jau saļara tāmē, tad jau tu aiz principa, "davai sāksim jaunu skaistu dzīvi, bet ja nedod dievs, tad tev pizģec", tu viņam drošvien pie algas nepieliksi. Tas jau būs no tavas daļas?

Bet ja turpināt pēc principa, tava virspeļņa ir tas, ko mēs nenovaktējām, tad kannu vietā nāks zupas katls, aitas zarna, maxima maisi un citas novitātes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2011-03-17 10:06 (saite)
Sūdīgākais ir tas, ka viņš ir LABS sava amata meitars. Vecā kaluma. Un tas ka vecā kaluma ir arī viņa vājā vieta, jo aprunājoties te pāri ar autoservisa večiem, tie teica, ka ja padlaikos kamazists dienā vismaz desmit neatlēja, diena bija sapurgāta un pat naktsmiers bojāts. Tas esot jau instinkts - zagt.

Gan jau izdomāsim kādu pedagoģisku neģēlību, jo atlaist negribas a ja no manis zog, tad es palieku pikts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2011-03-17 10:22 (saite)
mnja. Šitā piezīmēja elektriķis, kaut kādus mistiskus vadu galus ķibinādams nost no sazares kārbām. Tiem vadu galiem tur nepienācās būt. Elektrības zagšana, pilnīgi normāla parādība. Ikdienišķa. Kā saullēkts no rīta, garantēti būs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]raisha
2011-03-17 13:05 (saite)
http://www.mapon.com
http://www.autonams.lv/lv/pakalpojumi/autoparku-uzraudzibas-sistema/
un tml. ~10LVL/mēn. un pēc pirmā mēneša ļautiņi pašdisciplinējas. Man pat uz Clio stāv un no 8/100 nokritās uz 4/100. Ņerkst, sauc par fašistu, bet zagt vairs nezog. Ja esi cik necik draugos ar datoriem, var tā kā es - esmu jau pasūtījis no čainīzeriem http://www.dealextreme.com/p/gps-dualband-gsm-realtime-spy-anti-theft-vehicle-tracker-22969 šito. Lai nav jāmaksā abonēšanas maksa vietējiem censoņiem. Un tas viss tāpēc, ka man nevis nepatīk, ka kāds zog, bet nepatīk, ka kāds zog no manis.

(Atbildēt uz šo)


[info]pieninjsh
2011-03-17 14:30 (saite)
Nez, raksta tendenciozā otrā atkāpe liek šaubīties par Tavu objektivitāti.
Tiešām, it sevišķi kraviniekam ir ļoti būtiski, tā ir šoseja vai pilsēta, kravas neesamība/esamība, ja tā - tās svars`n`shit.
Mans darba buss tukšā iekļaujas ~15l/100km uz trases, pilsētā pāri 22l/100km.
Ar max pieļaujamo kravu uz šosejas 25, pilsētā pat līdz 40l/100km. Nez, manuprāt vidējais sanāk Tevis nosauktie 26l/100km.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]santa_be
2011-03-17 18:42 (saite)
bet lai uzliek čekošanas sistēmu un tad, lai rij kaut vai 30 l uz 100 km, bet vismaz naktī mierīgāk gulēs un vecā kaluma specis pēc nāves varēs paradīzē tikt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chirkainais
2011-03-20 21:38 (saite)
Neko. Tā visur notiek un to visi fūrinieki, traktoristi, dzelzceļnieki utt. dara. Tas ir tas pats, ka oberam čajs. Tas bija tavā ziņā notaksēt savu smago 'pēc fakta' nevis 'papīra' jau no paša sākuma. Un arī tagad, ja liesi Prusakam uz viņa notāmētajiem N x 100 km N x 18 l soļķi, viņš pacentīsies un litru ieekonomēs.
A kā tu domāji, kāpēc visi lokomotīvju mašīsti un ostas velkoņu bocmaņi brauc ar dīzeļiem?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

+1
[info]mass
2011-03-28 22:12 (saite)
Tieši tā. Nevienā auto bāzē neviens braucamais nerij NE VAIRĀK NE MAZĀK, kā tam noteikts rīt. Protams, šo kārtību var censties mainīt, bet revolūcijām ne vienmēr ir pozitīvas sekas. Prusakam sāks pazust finieris no kravas vai tamlīdzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?