ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2010-07-11 17:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par nestandarta risinājumiem
Savā laikā amīšos strādāju visādus dārza darbus, pārsvarā krāsoju mājas un pļāvu zāli. Bija arī citādāki gadījumi - vienā vārdā labiekārtošana. Vienureiz strādāju pie viena vīriņa, kurš bija nāvīgi nopriecājies par to, ka kaut kur bija izracis trīs vecus dzelzsceļa gulšņus. Tas tāds jiftīgi piesūcināts koks. Ak tavu prieku un laimi, tāda manta un sazin kas tik vēl ne. Es uz to brūno baļķi skatījos ar zināmu skepsi, jo man to sūdu dēļ bija jānorok pus uzkalniņš un šie gulšņi jāsaliek kā dekoratīvs stiprinājums atlikušajam kalniņam.

Par tiem gulšņiem, ko ar tiem var iesākt , izņemot protams taisīt dekoratīvos kalniņu stiprinājumus? Un vispār, cik tāda hrenaķeņ maksā?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]putnelis
2010-07-11 17:26 (saite)
malkā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2010-07-11 19:04 (saite)
ir storijs iz 90to beigām, kad letiņi kopā ar estiem brālīgi pārvērta dzelceļa līniju skulte-ipiķi naudas vienībās - aizveda visu, izņemot gulšņus - zināma iemesla dēļ. Vietējie, kas uz to brīdi dzelzceļa malā jau bija palikuši bez kolchoza centrālapkures, kolektīvi sildījās ar kopīgi gādātu malku (katrai mājai katls pagrabā). Nu tad kāds bija izštukojis - a nafig man plēst zarnas, gādājot malku, ja turpat aiz eglītēm malkas ir ka nemetās? Un uz savu kurināšanas maiņu ieradies ar gulšņiem ķerrās. Nelaime tik tāda, ka no piesūcinātajiem gulšņiem apkures katls savu neilgo darbību pārtrauca samērā ātri un kapitāli. Tad nu māja, kas pirmā sajāja savu katlu, pārgāja uz individuālajiem siltummezgliem aka Godmaņkrāsniņām aka buržujkām, bet pārējie priecājās, sak, labi ka šie pirmie izmēģināja, jo kārdinājums tak bija visiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ringla
2010-07-11 18:10 (saite)
esmu redzējusi no tādiem gulšņiem sataisītas kāpnes - pakalniņā - no peldvietas uz pirtsmāju.

(Atbildēt uz šo)


[info]mako
2010-07-11 19:22 (saite)
Mūsciema viens mājas konstrukciju no šādiem gultņiem izveidoja. Tie esot tā piesūcināti, ka nepūst un nekādi kokgrauzēji neieviešas. Praktiski mūžīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2010-07-11 21:34 (saite)
jā, arī esmu redzējis ka visu māju no šādiem guļbaļķiem uzceļ

tikai tas smārds tāds stiprs ;) ne visi ar pirmo reizi aprod ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]paliec
2010-07-12 09:38 (saite)
nu es personīgi negribētu šos veidojumus jebkādā saskarē ar iekštelpām... kaut kādas āra kāpnes un dekoratīvas figņas mājai piebūvēt no tiem klāt - ok, bet elpot ikdienā tos izgarojumus, kas paredzēti, lai nomušītu visas iespējamās sēnes, baktērijas un kukaiņus... lai arī cilvēks nav koksngrauzis, bet tomēr dzīva būtne un nekaitīgām indēm es neticu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2010-07-12 10:11 (saite)
pensionētiem dzelzceļniekiem varētu būt sentimentālas jūtas ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]paliec
2010-07-12 10:46 (saite)
nu pensionētam arī vairs laikam nav atlicis tik daudz ko dzīvot, lai uztrauktos par veselību...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kakjis
2010-07-13 09:02 (saite)
labi noder par pamatiem siltumnīcām, malkas šķūnīšiem u.c. būvēm.

Mana pieredze ar jau pabijušiem zem sliedēm gultņiem - noturēja siltumnīcu vēl 20 gadus, kaut gan pa slinko tika vnk samesti zemē, bez kādiem ruberoīdiem pa virsu vai granti apakšā un tml.

saulē, kad sakarst - smird.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?