ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2008-07-01 09:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par varoņiem
Nu gan vienreiz ierakstīšu! Kā ierakstīšu. Par korporatīvo sabiedrību un tās varoņiem.
Visi mēs esam reiz piedalījušies kādās nebūt sporta spēlēs. Vai nu tās būtu industrijas, uzņēmuma, pagasta vai vienkārši rajona skolu olimpiādīte. Šādi pasākumi izkristalizē sabiedrību, sadalot to entuziastos cīnītājos, vārguļos līdzjutējos un pasīvajos "pa kaktiem dzērājos", kurus vajadzētu atlaist vai vismaz ņemt vērā to, ka tie ir pasīvie "pa kaktiem dzērāji". Tā prasa korporatīvā personālvadības rokasgrāmata, jo ja Tu neesi entuziasts cīnītājs, vai vismaz par tādu neizliecies, Tu automātiski neiederies winning tīmā, kas ir tik cruical mūsu skarbajos ekonomiskajos apstākļos.
No shit!
Tas tā pat kā ar visām pārējām korporatīvajām fīgņām, kur ļaužiem ir jāsanāk bariņā, jāsmaida, jākož dōnatā un jārunā laipnības. Kāpēc bļe? A vot tāpēc ka tā prasa korporatīvais kārtības rullis, kurš paredz, ka veselā miesā vesels gars, tobiš, priecīgā kolektīvā priecīgs darbiņš iraid. Tiešām? No šit! Ja jau ir priecīgs kolektīvs, tas nedalās pozīcijās, opozīcijās, nečukstās pa kaktiem un nesauc viens otru par redīsu nenovācot lišķīgo smaidu. Ķipa- wiiii, man ir tik mīļi kolegzīshiii, kviiii... kas par kropļiem bļe!

Labi, ne par kolektīviem un to zemūdens akmeņiem stāsts iraid. Stasts ir par varoņdarbiem un to veicējiem. Diženākiem uzņēmumiem ar lielākiem cilvēkresursiem vairs nepietiek ar izcīnītām starpdepartamentu medaļiņām tautasbumbā vai taimkillingiem (tīmbildingiem) vāji izglītotu, toties apņēmīgu taimkilling kompāniju darboņu uzraudzībā. Viņiem vajag vairāk! Gimmi mōr! Citius altius fortius bļe! Tad nu veikli darboņi, spiežot uz ar pārmērīgām ambīcijām apveltītu uzņēmumu patmīlību rīko visādus tingeļtangeļus no sērijas - ja Tevis nav šeit, tad Tevis nav vispār!

Uzvarētāju filozofija nepieļauj iespēju nepiedalīties, jo tur taču būs visi! Visi, ja mēs tur nebūsim, mūsu nebūs vispār! Un rau, visi saskrien kā mušas uz medutiņu, jo cīņa jau nav par sportu, cīņa ir par to, kuram ir garāks gailītis. Sabrauc visi, sākot no lielajām bankām, beidzot ar mazajiem dažādu nozaru brokeriem. Un tad iet vaļā, elle un indija. Un tas viss tiek maskēts zem kāda nebūt saukļa, aicinājuma un sazin kā vēl. Tipa vieta, kur satiekas uzvarošie entuziasti cīnītāji. Tā nav vieta pasīvajiem "pa kaktiem dzērājiem". Šeit ir uzvarētāju balle! Tfū bļe!

Pieņemsim, ka Tev ir uzņēmums ar 500 darbiniekiem, no kuriem vismaz 30% ir nodarbojušies ar sportu, no kuriem vismaz vēl 30% ir bijuši ar pretenziju uz profesionalitāti. Tātad Tev ir 55 cilvēki, no kuriem saformēt komandu. Un joka pēc vēl var piepirkt Bergmani, tipa podsobnij rabočij uz vienu dienu. Tātad, uzņēmumam ar 20 darbiniekiem šāds pasākums ir aicinājums iemantot Matrosova nemirstīgo slavu? Būsim taču reālisti, neviens no šeit esošajiem reklāmistiem, vai dižpļūtītājiem nevar aizbraukt uz Japānu un panākt ka Mitsubishi visu produktu mārketinga developments tagad notiks Latvijā. The seim šit.

Un tad mazais uzņēmums ar asajiem zobiem jautā saviem darbiniekiem anketā, kur jāieraksta pat savs vārds un uzvārds :"Ko Tev nozīmē izaicinājums un šādas sacensības?" Aš apraudājos, jo pa kaktiem runājot visi šķendējās, bet lieku koeficientu 10, ka kaut viens no cilvēkiem būs ierakstījis ka viņš nedod ne sūda. Visi būs sarakstījuši ierindas krepu par izaicinājumu, iespēju sevi parādīt, cīņas sparu un tā tālāk.

Ļaudis! Kāpēc neviens nevar būt kaut par kripatiņu godīgāks pret sevi un apkārtējiem? Tikai tādā veidā, ar godīgu, taisnprātīgu un neslēptu attieksmi mēs varam būt stiprāki. Un tikai tā var uzvarēt! Un stāsts jau nav par mazo uzņēmumu, stāsts ir par cilvēkiem, kuri runā vienu, dara citu un kaldina savu korporatīvā varoņa slavu!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]barvins
2008-07-01 11:50 (saite)
Un kad tev rāda draņķīgu reklāmu, tad nenovērsies un skaties - cilvēki tak centušies, pažēlo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2008-07-01 11:56 (saite)
viena lieta ir reklāma, to tu vari izvēlēties vai neizvēlēties, otra lieta ir uzņēmums, kur tu jau esi izvēlējies strādāt. es domāju, ka nav ētiski saņemt naudu no uzņēmuma un klusībā ieņirgt par tā mērķiem. šādas dubultspēles ir īsti vidējā latvieša garā. vai nu ieņirdz atklāti un nepiedalies un nesaņem naudu, vai arī savas astoņas stundas dienā iesaisties par 100%.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mako
2008-07-01 12:00 (saite)
Algu nemaksā par uzņēmuma mērķiem, misiju, vīziju un halucināciju. Bet par godīgi padarīto darbu, kuru var izmērīt pēc finansu rezultātiem. Es strādāju, lai izpildītu savus pienākumus, lai man uzticētais posms darba procesu ķēdē notiktu bez aizķeres un kvalitatīvi.
Un ja mani tai laikā, kad man kādi desmit darbi padarāmi, ieģērbj šortiņos un aizvelk uz mežu kāpt kokos - tad es palieku īgns. Pat ja tas ir darba laikā. Jo man offisā stāv nepadarītais, jo klientiem pie kājas, ka es divas dienas saliedējos ar komandu - viņiem vajag rezultātu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]king
2008-07-01 12:01 (saite)
omfg, kāds ideālisms. Maximas sētniekam vajadzētu tagad pāriet pie Rimi darbā, ja viņš nav apmierināts ar to, ka Maximas sporta spēlēs jāvelk virve ar kaut kādiem iereibušiem kolēģiem pa dubļiem?
ja tiek piedāvāts kas ne pārāk saistošs, tad tā tieši būtu liekulība izlikties, ka jē, viss ir forši. var taču arī būt, ka ar darba saturu viss ir forši, bet saliedēšanas pasākuma saturs ir subjektīvi izvēlēts un tīkams tikai daļai dalībnieku - tas par ko jau citi te pieminēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2008-07-01 12:04 (saite)
es neko nesaprotu, ko tu saki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]king
2008-07-01 12:17 (saite)
Saku tikai to, ka cerēt uz patiesu entuziasmu no darbiniekiem ārpusdarba pasākumos ir NAIVI.
Ja vēl tas ir daļēji iespējams mazos kantoros, kur kolēģi ikdienā strādā kopā un boss labi izjūt kolektīva intereses, tad par lielākām kompānijām man ilūziju nav - tur kolektīvam jābut nozombētam vai megabrainwashotam, lai VISIEM gribētos ar prieku īsos šortos skriet mistiskas lojalitātes vārdā. Jebkurā gadījumā taisot tādu generic pasākumu ar universālām atrakcijām, kurām visiem būtu jāpatīk, arī ne uz ko labu nevar cerēt, jo vienīgais, kas pēc būtības vieno lielāko daļu dalībnieku, ir un būs alkohols.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]keikoo
2008-07-01 12:24 (saite)
+100 un vēl cepums tev no manis!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]king
2008-07-01 12:29 (saite)
thanQ :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barvins
2008-07-01 12:07 (saite)
Un kad vadība liks no tilta lēkt, tad arī jāiesaistās par visiem 100% - uzkāpt, atspeties, lēkt, nākošais, aiziet, aiziet, ātrāk.
Ok, klusībā ieņirgt ir tizli - ja reiz darbinieks strādā darba devēja interesēs, tad vajadzētu ieņirgt skaļi un skaidri, lai darba devējs saprot, ka dara kaut ko šķērsām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2008-07-01 12:08 (saite)
tieši tā; ja kas nepatīk - ej un saki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazheks
2008-07-01 12:11 (saite)
pamēģini pastrādāt, piemēram, parexā un pateikt kargina kungam, ka redz jamais nepareizi pa virvi laižas un karoč lohs gatavais :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2008-07-01 12:44 (saite)
kā reiz Parex šogad sporta spēles ir atcēlis:)))
mantinieku kāzas un tml.

/ bet tās bija feinas gan

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barvins
2008-07-01 12:11 (saite)
Domā, ka rakūna priekšniecība nelasa viņa blogu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mako
2008-07-01 12:12 (saite)
Bet Racoons jau saka - nav tak posts zem atslēgas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cimone
2008-07-01 12:17 (saite)
es gan nesaprotu, kāda saistība ir starp nepiedalīšanos organizētā priecāšanās pēc pasūtījuma pasākumā un ņirgšanu par uzņēmuma, kurā tu strādā, mērķiem. Vai bez līdzdalības sporta spēlēs un uzsauktās iedzeršanās nav iespējams lojāls un motivēts darbinieks, kurš ir pozitīvs pret saviem kolēgām? ja ir iespējams, tad kādu mērķu vārdā šādam kadram ir jāierakstās korporatīvajā burziņā, ja viņš šo laiku labprātāk izmantotu tā, kā patiešām pats vēlas? aiz žēluma pret personāla vadītāju?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]keikoo
2008-07-01 12:27 (saite)
a kur te radās šāds spriedums "klusībā ieņirgt par tā mērķiem" ? Kāds tam vispār sakars ar šo visu?
bet nu ok, katrs jau pēc savis mēra un katrs saskata ko grib saskatīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?