Comments: |
Izklausījās gandrīz kā "Par to gadījumu ar Džordāno Bruno" :D
Man, jāatzīst, vienmēr ir bijis bail liet kausēto sieru blenderī. Nesalīp?
| From: | nova |
Date: | 24. Oktobris 2009 - 22:28 |
---|
| | | (Link) |
|
ķirbju risoto arī nav ne vainas un ķirbju-vistas biezzupai ar kariju
ir viena ārkārtīgi garšīga ķirbja kūkas recepte. ta man mājās jāapskatās, bet pamatam tiek izmantoti lazdu rieksti un pildījumam vaniļas pudiņš, kondensētais piens, citrons.. un ķirbis protams :D pēc ķirbja negaršo.
ķirbju zupa ir laba ar malto gaļu, lēcām un puraviem. tur arī ķirbja garša nav jūtama. ja ir interese, varu uzrakstīt abas receptes.
ir vēl recepte kur veselu ķirbi izmanto - izņem "iekšas", pildījumu pirms tam sagatavo uz pannas pusgatavu (rīsi, maltā gaļa, pupas, ķiploki utt. dārzeņi un lauku labumu, ko vēlas). tad pildījumu saliek ķirbī, uzliek "vāciņu" (ķirbja cepurīti) un lieks cepeškrāsnī un pusstundu vai vairāk. pēc tam griež šķēlēm. ir ļoti garšīgi.
ir, ir interse, uzraksti, lūdzu!
| | | ķirbja kūka ar lazdu riekstiem | (Link) |
|
100g miltu, 100g maltu lazdu riekstu, šķipsna sāls, 40g cukura, 80g sviesta, 3 olas, 500g ķirbja mīkstuma, 200g kondensēta piena, 1 vaniļas pudiņš, 1tējk. rīvēta citrona miziņa, 1/2 citrona sulas, 1 olas dzeltenums, pūdercukurs (nav obligāti).
gatavo mīklu: sajauc miltus, riekstus, sāli, cukuru. Pievieno sviestu, 1 olu un sajauc mīklu. Ietin pārtikas plēvē un atdzesē stundu ledusskapī.
gatavo ķirbja biezeni: ķirbi sagriež kubiņos, liek katlā, pievieno 6 ēdk. ūdens, uzliek vāku un sautē 15 min. Atdzesē.
Cep kūkas pamatu: Mīklu izrullē starp 2 cepamā papīra lapām. Cepamo formu ieziež ar sviestu, ieklāj mīklu, sadursta ar dakšiņu. Ieklāj cepamo papīru, uzber zirņus un cep 12-15 minūtes 200 grādos.
Gatavo pildījumu: sautēto ķirbi sablenderē. Pakāpeniski piemaisa kondensēto pienu, vaniņas pudiņu, citrona miziņu un sulu, pārējās olas un dzeltenumu.
Cep kūku: izņem papīru ar zirņiem, lej mīklas pamatnē ķirbju masu. Cep kūku 45-50 min 175 grādos. Gatavo kūku atdzesē formā, tad izņem. Ja vēlas var pārkaisīt ar pūdercukuru. Es parasti nekaisu jo jau tā kūka ir brīnišķīga!
| | | Ķirbja un lēcu zupa | (Link) |
|
Ķirbis 700g, 1 pētersīļa sakne, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 1 puravs, 3 ēdk. eļļas, 500g maltas gaļas, 80g kūpināta bekona, 1 čilli pāksts, 2 lauru lapas, 5 melno piparu graudi, 5 smaržīgo piparu graudi, 80g lēcu, 2 ēdk. ābolu etiķa, 1 l dārzeļu buljona, sāls.
Ķirbim izņem sēklas. 700g ķirbja mīkstuma sagriez kubiņos. pētersīļa sakni, ķiplika daiviņas un sīpolu smalki sagriež. Puravu sagriez plānās ripiņās. Eļļā apbrūnina sīpolus un ķiplokus, pievieno malto gaļu un smalki sagrieztu bekonu. Maisot cep ~8 min. Liek katlā. Čilli pāksti sasmalcina. Čilli, lauru lapas, piparus, lēcas, pētersīļa sakni un ķirbja mīkstumu liec katlā pie gaļas, pievieno etiķi un dārzeņu buljonu. Zupu vāri 12 min, tad pasāli. Neatceros īsti kurā brīdī lika klāt puravu. tā kā domāju liec kopā ar visām sastāvdaļām, vai kā pēdējo, ja gribas vairāk purava garšas :D
vispār receptē šī zupa tika lieta izgrebtā ķirbī, bet var ēst arī no katla parastā. ;) ir salīdzinoši pikanta un ne pēc ķirbja
300g ķirbis, 1-2 tomāti, 2 kartupeļi, 1 paprika, 100g skābais krējums, sviests vai margarīns, sāls, zaļumi.
Ķirbi sīki sagriež, apcep pusgatavu, pārliek katliņā, pievieno krējumu, tomātus (var iepriekš apcept), papriku. Kad ķirbis mīksts, pievieno sāli, atsevišķi izceptos kartupeļus un samaisa. Pārkaisa ar zaļumiem.
Var taisīt ar malto gaļu - vispirms apcep un liek katlā kā pirmo un tad visu pēc receptes. šis arī bij garšīgs sautējums, es parasti taisu ar malto gaļu. Lai labi garšo :)
| From: | helvetica |
Date: | 26. Oktobris 2009 - 19:56 |
---|
| | ķirbju ballītes firmas zupa | (Link) |
|
Ķirbju krēmzupas recepte :)) Tātad: ķirbi sagriež gabaliņos (tādos kubikos ~3cm, lai vieglāk izvārīt) un vāra kamēr mīksts (ļoti ātri izvārās). Sīpolu sagriež un apcep uz pannas. Vēl uz pannas sagrauzdē mandeļu skaidiņas viegli brūnas (uzmanīgi, jo ātri sadeg). Sagriež kādu 1 vai 2 (atkarībā no ķirbju daudzuma) paprikas. Ķirbjus (nolej ūdeni nost pēc vārīšanās), zaļo papriku, sīpolus un daļu no grauzdētajām mandelēm ar blenderi sablenderē. Tam visam pieliek garšvielas (sāli, piparus, baziliku, timiānu) un pielej saldo krējumu (arī atkarībā no kopējās masas daudzuma, bet nu uz tādu vidēju ķirbi kādi 500ml). To visu beidzot atkal liek uz plīts un uzvāra. Pasniedzot katram bļodiņā pārkaisa ar grauzdētajām mandelēm un baltmaizes grauzdiņiem, kas sagriezti mazos kubikos. Ņņamm.. | |